Golf 7 1.6tdi Yağ Sıcaklığı Çok Yüksek

Bilalsenturk

Yeni Üye
İsim
Bilal
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba.6-7 aydır golf 7 .1.6tdi clh motor araca sahibim.Araç 230bin km de.Genel olarak memnunum araçtan fakat uzun yol yaptığım zaman yağ sıcaklığım yükseliyor.Yeri geliyor 135lere kadar çıktığını gördüm.Ustalara soruyorum kimisi sorun yok diyor kimisi bütün soğutma sistemi değişecek tek tek bulamazsın diyor kimisi bloğun içinden olabilir uğraşma diyor.Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten sürekli yağ sıcaklığı ekranı açık geziyorum gaza basarken tedirgin oluyorum şehir içinde 100 dereceleri geçmiyor ama uzun yol kabus oldu.Sizce ne yapmalıyım yağını liqui moly marka yeni değiştirdim farketmedi yine aynı sorun.Forumda da araştırdım kesin bi sonuca ulaşamadım yaşayan varsa ne yaptırdınız nerde yaptırdınız söylerseniz sevinirim.

herkes bir liqui moly tuttumuş gidiyor. bence shell helix ultra ect c2/c3, liqui molyden çok daha iyi. ben 0W-30 shell kullanıyorum sıcaklıkğı en fazla 113 gördüm. shell yağlarını göz ardı etmeyin derim.

Upvote 0

herkes bir liqui moly tuttumuş gidiyor. bence shell helix ultra ect c2/c3, liqui molyden çok daha iyi. ben 0W-30 shell kullanıyorum sıcaklıkğı en fazla 113 gördüm. shell yağlarını göz ardı etmeyin derim.

Türkiye de çok iyi pazarlama ve dağıtım işi yaptılar. Dolayısıyla müşteri kitlesini arttırdı. Elden ele, kulaktan kulağa tavsiye edildi/ediliyor.

Türkiye dışında ise o kadar rağbet gördüğünü düşünmüyorum. Zaten avrupa da satış fiyatı olarak mobil 1, ravenol, shell, total gibi premium yağlarla aşağı yukarı aynı. Dolayısıyla pek mantıklı olmuyor kullanmak. Bir de bu saydığım yağlar zincir süper marketlerde, zincir otomobil marketlerinde zaman zaman indirim, kampanya vs. gibi şeylerle daha ucuza mâl etmek mümkün oluyor. liqui moly ise özellikle araştırıp bulmanız lazım satan yerleri. dolayısıyla fiyat hep sabit liste fiyatı. Sonuç olarak kimse elf, Castrol ayarındaki bir yağa kolay kolay premium yağ fiyatı ödemez.

Upvote 0
Castrol ve Shell'in çok fazla sahtesi olduğu için orjinalini bulması nispeten daha kolay olan yağlara yöneliyor herkes hocam.

Upvote 0
Dün @Xcorpit39 hocamla telefonla konuşurken laf lafı açtığı sırada, Shell yağın sıcaklık seviyesinin Castrol e göre daha düşük seyrettiğini söyledi. Benim tsi aracımda sıcaklık problemim yok, pozantı, bolu, elmadağ rampalarını 4-5 kişi+full bagaj klima 'lo' seviyesinde sürekli açık 30-35 derece arası hava sıcaklığında en fazla 110-115 dereceler arası gidip geliyor.

Eğer aracım sonraki bakıma kadar bende kalırsa Shell e kesinlikle şans vereceğim. Çünkü 1.5 etsi formentor a fabrikasyon castrol koyulan araç 4000 km de 1.3 litre yağ eksilttiğinden dolayı üstü shell yağı ile tamamlandı. Yağ seviyesi ilk yükleme yapılan seviyeden sadece 2 diş eksilmiş. Araç 8000 kmde. (Daha yeni kontrol ettim) Geçen gün kontrol ettiğimde orta kısımdaydı ancak aracın eğiminden dolayı yanlış ölçüm yapmışız sanırım.

Hem yağ eksiltmeye hem de yüksek yağ sıcaklığına karşı Shell yağı ; Castrolden gömlek gömlek üstün görünüyor. Sadece istediğim yağ olan Shell Helix Ultra Pro AV-L yağı hiçbir yerde bulamıyorum :(

Nerede bulabileceğimi bilen varsa yardımcı olursa da güzel olur.

Upvote 0
Geçmiş olsun, değiştirdiğiniz parçayı nereden temin ettiniz ne kadar tuttu toplamda işçilik ile birlikte?
teşekkürler, clh motor için revize parça numarası 03N115389B oluyor yanlış öğrenmediysem. internette febi olanlar yaklaşık 5 bin lira civarında. aracın üzerinde mahle yağ soğutucu geldiğinden mahle aradım ama soğutucu + yağ kütüğünü (komple mahle olarak) internet üzerinde bulamadım. tam febi alacakken ankara'da gittiğim servisin parçacısında şans eseri bulduk 10.500 tl mahle soğutucu ücreti ödedim (yağ kütüğü ve yeni yağ filtresiyle geliyor). işçilik ücreti sadece bu iş yapılmadığı için net bir şey diyemiyorum. takılan yeni parçanın fotoğrafı:
IMG_6424.jpg
ha bir de değişim esnasında çok az yağ ve suyun birbirine temas etmesi ihtimalinden ötürü ben komple yağı ve soğutma sıvısını da değiştirdim, eğer bu işlemi yapacaksanız ve aceleniz yoksa halihazırda bir yağ bakımına denk getirmekte fayda olabilir.

Kullandığınız yağ markasının da yağ sıcaklığına (olumlu-olumsuz) ciddi sucaklık etkileri vardır, Castrol diğer markalara nazaran en çok ısınan yağdır, Eğer Castrol kullanıyorsanız değiştirmenizi öneririm,

Yıllarca Castrol Edge Profeasional ve Castrol Edge LL kullanmış biri olarak Castrol ’de diğer markalara nazaran yağ sıcaklığı 10-15 derece daha sıcak seyreder,

En düşük yağ sıcaklığı elde edeceğiniz yağlar (sırasıyla);
1) Ravenol VMP 5W-30
2) Ravenol SMP 5W-30
3) Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
4) Mobil 1 ESP 5W-30

Not: TDI motorda çok soğuk bir şehirde yaşamıyorsanız 0W-30 kullanmayınız,
selamlar, araçta aldığımdan beri türkiye distribütöründen temin ettiğim liqui moly toptec 4200 5w-30 yağ kullanıyordum. ben de mobil 1 esp'nin yağ sıcaklığı konusunda daha iyi olduğunu duyduğumdan eğer soğutucu değişiminden sonuç alamasaydım bir dahaki bakıma 504 507 onaylı esp 5w-30 koymayı planlıyordum hem de denemek istediğim bir yağ idi, ama soğutucu değişimi bendeki yağ sıcaklığı sorununu çözdüğünden ötürü muhtemelen toptec'ten devam edeceğim gibi duruyor.

Upvote 0
Shell marka yağı bulabilmek için 40 takla atmak gerekiyor, bu hususu da karşılaştırma kriterlerine eklense ne güzel olur değil mi.,

Bizim araçlara uyumlu 5W-30 yağı yok, aslında var ama (en düşük kalitede) olan serisinde var, Bu dediğim 1 seviye alt kalite olan yağı da değil, 2 seviye alt kalite yağı,

Bizim araçlara uyumlu 0W-20 yağ satışı yok, Ülkenin her yerini de tarasan yine de bulamazsınız,

Sadece yetkili servislerde Shell 0W-20 satılıyor.! (Shell Helix Ultra Pro AV-L 0W-20)

Yetkili serviste yağın 1 Lt. ‘sine 2.400 lira vermek istiyorsanız o zaman işler değişir,

Serivs personeli o an göz bebekleri birden büyüyerek size 5 Litre yağı 12.000 liraya satmanın mutluluğuyla koşarak size yağınızı getirir,

Resmi distribütör kanalı ile satışı yok,

Yağ sahte mi değil mi (orjinallik sorgulması) imkanı yok

Diğer markalarda ise; Ravenol, Liqui Moly, Castrol vb. markalarda yağın sahte olup-olmadığını telefon kamerasıyla QR Kodu okutarak %100 doğrulukla 5 sn.ye de anlayabiliyorsun,

Liqui Moly, Ravenol, Motul ve Mobil 1 ‘de arada aracı firma olmadan direkt olarak distribütör garantisiyle alma imkanı var,

Bu şartlar altında Shell yağ kullanmak için çıldırmış olmak lazım (bana göre),

İlerde düzelir diyenler için., yok öyle değil 10 senedir durum aynı değişen bir şey yok.

Sürekli formül değiştiriyor, 3 sene kullandığın yağ bir bakıyorsun üretimi sonlanmış,

Ülkede daha kolay (çok kolay) bulunan yağ markaları için zor bulunan bir yağ diye bahsedip, Bulması imkansıza yakın olan Shell için, daha iyi bir yağ ve neden tavsiye edilmiyor diye serzenişte bulunmak.. bilmiyorum ama yaklaşım olarak bana çok yanlış geliyor,

Marka seviciliği yapmayın burada..!!

Hayır yani forumda açılmış konusu - konu(lar) bile var, olmasa tamam diyecem, Shell yağ bulmak için nasıl 40 takla atımak gerekiyor masal niyetine okumak isteyenler için.,

Buyrun konusu ;
https://www.golftutkusu.com/topic/21321-shell-helix-ultra-professional-av-l-nereden-bulunur/

Yok 1 konu beni kesmez diyenler için forumun arama motoru hızmenitinizdedir.

Upvote 0
Dün @Xcorpit39 hocamla telefonla konuşurken laf lafı açtığı sırada, Shell yağın sıcaklık seviyesinin Castrol e göre daha düşük seyrettiğini söyledi. Benim tsi aracımda sıcaklık problemim yok, pozantı, bolu, elmadağ rampalarını 4-5 kişi+full bagaj klima 'lo' seviyesinde sürekli açık 30-35 derece arası hava sıcaklığında en fazla 110-115 dereceler arası gidip geliyor.

Eğer aracım sonraki bakıma kadar bende kalırsa Shell e kesinlikle şans vereceğim. Çünkü 1.5 etsi formentor a fabrikasyon castrol koyulan araç 4000 km de 1.3 litre yağ eksilttiğinden dolayı üstü shell yağı ile tamamlandı. Yağ seviyesi ilk yükleme yapılan seviyeden sadece 2 diş eksilmiş. Araç 8000 kmde. (Daha yeni kontrol ettim) Geçen gün kontrol ettiğimde orta kısımdaydı ancak aracın eğiminden dolayı yanlış ölçüm yapmışız sanırım.

Hem yağ eksiltmeye hem de yüksek yağ sıcaklığına karşı Shell yağı ; Castrolden gömlek gömlek üstün görünüyor. Sadece istediğim yağ olan Shell Helix Ultra Pro AV-L yağı hiçbir yerde bulamıyorum :(

Nerede bulabileceğimi bilen varsa yardımcı olursa da güzel olur.
Bulamazsınız çünkü bizim araçlar için uyumlu Shell 0W-20 yağın satışı yoktur,

Bulabileceğiniz tek yer eğer
1 Litre’sine 2.400 lira bedel ödemek sizin için sorun değil ise yetkili servislerden temin edebilirsiniz.

Toplamda 12 bin lira tutacak küçük bir ücret karşılığı temin edebilirsiniz.

Ben zenginim para sorun değil diyenler için 7 ay önce yaşanmış olay;

Golf Mk8.5 1.5 eTSI aracımız için Shell Helix Pro AV-L 0W-20 yağ gerekti, ama dışarda satışı olmadığı için yetkili servise yöneldik,

Shell yağ kullanan yetkili servisler ile görüşmem sonucu dışarıya satış yapmadıklarını söylediler (çünkü getirmiyorlar mış) sebebi ise alan yok ellerinde kalıyormuş, bu çok normal çünkü kimse 1 Litre yağa 2.400 lira vermek istemez,

Neyse isterseniz boş bir şişeye doldururuz veririz dediler,

Yani şimdi ben hem 1 Litre yağ için 2.400 lira para verecem ama hem de bana içinde daha önce ne olduğunu bilmediğim bir şişede doldurma yağ verecekler öyle mi..?

Hani bir ara marketlerde satılan deterjanlar pahalı gelenlere mahalle aralarında uygun fiyata doldurma deterjan satarlardı onun gibi bişey ama tabii bizim durumuzda uuguna veren kimse yok,

İstanbul kazan ben kepçe işi gücü bıraktık Shell 0W-20 yağ arıyoruz,

En sonunda bana 40 km uzakta anadolu yakasında Beykoz’da bir yetkili serviste (kapalı kutu olarak) bulabildik,

Ama tabii iş sadece 2.400 lira ödemek ile kalmıyor, İstanbul trafğinde 2 saat yol çekip o yağı oradan alıp gel, akşam trafiğinde bu seferde köprü trafiği çekip 3 saatte yeniden trafik çek, o trafikte git-gel yaktığın benzini saymıyorum bile,

“Kardeşim yüzünden” işte böyle bir hikaye yaşadık, 2. Bölümünü çekmek isteyenler için Shell marka yağ nasıl bulunur bu vesile ile anlatmış oldum.

Peki neticede biz yağı alabildik mi..?
Hayır alamadık çünkü servisin kapanış saatinden 35 dk. önce varmış olmamıza rağmen yedek parça bölümündeki eleman kafasına göre çekip gittiği için deponun da anahtarını yardımcısına bırakmadığı için yağı alamadık,

Servisite o sinirle çıkan tartışmayı dilenen özürleri anlatmıyorum bile, Yok hani geleceğimizden haberi olmazsa tamam çekti gitti diyecem ama terbiyesizin haberi de var,

Özetlersek çok zor bişey değil 1 Litre yağa 2.400 lira vermeyi kabul ediyorsanız, bir de 1 gününüzü bu iş için heba ederseniz, hem de paranızla rezil olarak bulmak mümkündür. :cool:

Upvote 0
shell yağı bulmak için 40 takla atmaya gerek yok. ravenol'den iyi demedim LM'den iyi dedim. ben nasıl sahtesini bulmuyorsam başkası da bulmaz. benim için LM bazı vag'cıların şişirdiği bir yağdır.

shell'in LM'ye üstün geldiği test

Son düzenleme:
Upvote 0
Bulamazsınız çünkü bizim araçlar için uyumlu Shell 0W-20 yağın satışı yoktur,

Bulabileceğiniz tek yer eğer
1 Litre’sine 2.400 lira bedel ödemek sizin için sorun değil ise yetkili servislerden temin edebilirsiniz.

Toplamda 12 bin lira tutacak küçük bir ücret karşılığı temin edebilirsiniz.

Ben zenginim para sorun değil diyenler için 7 ay önce yaşanmış olay;

Golf Mk8.5 1.5 eTSI aracımız için Shell Helix Pro AV-L 0W-20 yağ gerekti, ama dışarda satışı olmadığı için yetkili servise yöneldik,

Shell yağ kullanan yetkili servisler ile görüşmem sonucu dışarıya satış yapmadıklarını söylediler (çünkü getirmiyorlar mış) sebebi ise alan yok ellerinde kalıyormuş, bu çok normal çünkü kimse 1 Litre yağa 2.400 lira vermek istemez,

Neyse isterseniz boş bir şişeye doldururuz veririz dediler,

Yani şimdi ben hem 1 Litre yağ için 2.400 lira para verecem ama hem de bana içinde daha önce ne olduğunu bilmediğim bir şişede doldurma yağ verecekler öyle mi..?

Hani bir ara marketlerde satılan deterjanlar pahalı gelenlere mahalle aralarında uygun fiyata doldurma deterjan satarlardı onun gibi bişey ama tabii bizim durumuzda uuguna veren kimse yok,

İstanbul kazan ben kepçe işi gücü bıraktık Shell 0W-20 yağ arıyoruz,

En sonunda bana 40 km uzakta anadolu yakasında Beykoz’da bir yetkili serviste (kapalı kutu olarak) bulabildik,

Ama tabii iş sadece 2.400 lira ödemek ile kalmıyor, İstanbul trafğinde 2 saat yol çekip o yağı oradan alıp gel, akşam trafiğinde bu seferde köprü trafiği çekip 3 saatte yeniden trafik çek, o trafikte git-gel yaktığın benzini saymıyorum bile,

“Kardeşim yüzünden” işte böyle bir hikaye yaşadık, 2. Bölümünü çekmek isteyenler için Shell marka yağ nasıl bulunur bu vesile ile anlatmış oldum.

Peki neticede biz yağı alabildik mi..?
Hayır alamadık çünkü servisin kapanış saatinden 35 dk. önce varmış olmamıza rağmen yedek parça bölümündeki eleman kafasına göre çekip gittiği için deponun da anahtarını yardımcısına bırakmadığı için yağı alamadık,

Servisite o sinirle çıkan tartışmayı dilenen özürleri anlatmıyorum bile, Yok hani geleceğimizden haberi olmazsa tamam çekti gitti diyecem ama terbiyesizin haberi de var,

Özetlersek çok zor bişey değil 1 Litre yağa 2.400 lira vermeyi kabul ediyorsanız, bir de 1 gününüzü bu iş için heba ederseniz, hem de paranızla rezil olarak bulmak mümkündür. :cool:
Ben en iyisi sorun yaşayana kadar Castrol den devam edeyim.

Ben kendi golfümde 1.2 tsi açıkçası memnunum castrolden, geçmiş bakımlarında Castrol edge veya Castrol magnatec arası gidip gelmiş motor yağ konusunda. Her iki yağda da aracın performansı olsun, yağ sıcaklığı olsun, sessizliği olsun birebir aynı hissettiriyor.

Ki zaten sanayide golflerini bakıma götüren arkadaşların birçoğuna haberi olmadan Castrol edge yerine Castrol magnatec koyuyorlar. Özellikle Tsi araçlara sanayide magnatec kullanımı hala yaygın şekilde devam ediyor. Dizellerde dpf yüzünden ise bazen edge serisi kullanıyor esnaflarımız. 200-300 liralık fark için onaysız yağ kullanmaya değer mi, tartışma konusu.

Onay işine pek takılmam aslında ama mesela 1.2 puretech, 1.0 ecoboost gibi yağın içinde çalışan trigere sahip araçlarda onaylı yağ şart bunun unutulmaması gerekiyor.

Memleketim Antep’te 1.6 tdi passat 8 kasa aracına adam yıllardır magnetec kullanmış, araç 300 bin km üstünde daha motorda sorun yaşamamış mesela. Neden yağı magnetec serisi koyduğunu sordum ;

- “Abi yağı edge alacaksın magnatec değil”

-Castrol değil mi işte doğru aldım, yıllardır bunu alırım

-“Castrol doğru da 504-507 onayı olduğu için edge serisi alman gerekiyor”

-O ne yav, sen bilmin (bilmiyorsun) bu işi.

Oldu aldığım cevap. Dedim abi tamam sen bunu kullan.

İşte o gün o aracı gördükten sonra yağ onay işi ile ilişiğimi kestim :)

Upvote 0
Ben en iyisi sorun yaşayana kadar Castrol den devam edeyim.

Ben kendi golfümde 1.2 tsi açıkçası memnunum castrolden, geçmiş bakımlarında Castrol edge veya Castrol magnatec arası gidip gelmiş motor yağ konusunda. Her iki yağda da aracın performansı olsun, yağ sıcaklığı olsun, sessizliği olsun birebir aynı hissettiriyor.

Ki zaten sanayide golflerini bakıma götüren arkadaşların birçoğuna haberi olmadan Castrol edge yerine Castrol magnatec koyuyorlar. Özellikle Tsi araçlara sanayide magnatec kullanımı hala yaygın şekilde devam ediyor. Dizellerde dpf yüzünden ise bazen edge serisi kullanıyor esnaflarımız. 200-300 liralık fark için onaysız yağ kullanmaya değer mi, tartışma konusu.

Onay işine pek takılmam aslında ama mesela 1.2 puretech, 1.0 ecoboost gibi yağın içinde çalışan trigere sahip araçlarda onaylı yağ şart bunun unutulmaması gerekiyor.

Memleketim Antep’te 1.6 tdi passat 8 kasa aracına adam yıllardır magnetec kullanmış, araç 300 bin km üstünde daha motorda sorun yaşamamış mesela. Neden yağı magnetec serisi koyduğunu sordum ;

- “Abi yağı edge alacaksın magnatec değil”

-Castrol değil mi işte doğru aldım, yıllardır bunu alırım

-“Castrol doğru da 504-507 onayı olduğu için edge serisi alman gerekiyor”

-O ne yav, sen bilmin (bilmiyorsun) bu işi.

Oldu aldığım cevap. Dedim abi tamam sen bunu kullan.

İşte o gün o aracı gördükten sonra yağ onay işi ile ilişiğimi kestim :)
5 bin km dir 1.6 tdi aracımda magnatec kullanıyorum ilk başta çok tereddüt etmiştim ama uzun yolda edge ye göre yağ sıcaklığı 10 derece fark etti bunda soğutma suyunun değişimide etkili olabilir bilemiyorum. Gelecek bakıma mobil 1 kullanacağım

Upvote 0
teşekkürler, clh motor için revize parça numarası 03N115389B oluyor yanlış öğrenmediysem. internette febi olanlar yaklaşık 5 bin lira civarında. aracın üzerinde mahle yağ soğutucu geldiğinden mahle aradım ama soğutucu + yağ kütüğünü (komple mahle olarak) internet üzerinde bulamadım. tam febi alacakken ankara'da gittiğim servisin parçacısında şans eseri bulduk 10.500 tl mahle soğutucu ücreti ödedim (yağ kütüğü ve yeni yağ filtresiyle geliyor). işçilik ücreti sadece bu iş yapılmadığı için net bir şey diyemiyorum. takılan yeni parçanın fotoğrafı:
IMG_6424.jpg
ha bir de değişim esnasında çok az yağ ve suyun birbirine temas etmesi ihtimalinden ötürü ben komple yağı ve soğutma sıvısını da değiştirdim, eğer bu işlemi yapacaksanız ve aceleniz yoksa halihazırda bir yağ bakımına denk getirmekte fayda olabilir.

selamlar, araçta aldığımdan beri türkiye distribütöründen temin ettiğim liqui moly toptec 4200 5w-30 yağ kullanıyordum. ben de mobil 1 esp'nin yağ sıcaklığı konusunda daha iyi olduğunu duyduğumdan eğer soğutucu değişiminden sonuç alamasaydım bir dahaki bakıma 504 507 onaylı esp 5w-30 koymayı planlıyordum hem de denemek istediğim bir yağ idi, ama soğutucu değişimi bendeki yağ sıcaklığı sorununu çözdüğünden ötürü muhtemelen toptec'ten devam edeceğim gibi duruyor.
Aynı şekilde bende mahle marka taktırdım sanırım kale de var ustam alman olması gerektiğini söyledi kale iyi değilmiş mahle taktırdım bakımla beraber 12.000tl civarı verdim diye hatırlıyorum parçanın contalarını değiştirip kurtarma şansı vardı işçiliği yeni parça parasına yaklaşıyordu komple değiştirik

Upvote 0

Geri