Bulamazsınız çünkü bizim araçlar için uyumlu Shell 0W-20 yağın satışı yoktur,
Bulabileceğiniz tek yer eğer
1 Litre’sine 2.400 lira bedel ödemek sizin için sorun değil ise yetkili servislerden temin edebilirsiniz.
Toplamda 12 bin lira tutacak küçük bir ücret karşılığı temin edebilirsiniz.
Ben zenginim para sorun değil diyenler için 7 ay önce yaşanmış olay;
Golf Mk8.5 1.5 eTSI aracımız için Shell Helix Pro AV-L 0W-20 yağ gerekti, ama dışarda satışı olmadığı için yetkili servise yöneldik,
Shell yağ kullanan yetkili servisler ile görüşmem sonucu dışarıya satış yapmadıklarını söylediler (çünkü getirmiyorlar mış) sebebi ise alan yok ellerinde kalıyormuş, bu çok normal çünkü kimse 1 Litre yağa 2.400 lira vermek istemez,
Neyse isterseniz boş bir şişeye doldururuz veririz dediler,
Yani şimdi ben hem 1 Litre yağ için 2.400 lira para verecem ama hem de bana içinde daha önce ne olduğunu bilmediğim bir şişede doldurma yağ verecekler öyle mi..?
Hani bir ara marketlerde satılan deterjanlar pahalı gelenlere mahalle aralarında uygun fiyata doldurma deterjan satarlardı onun gibi bişey ama tabii bizim durumuzda uuguna veren kimse yok,
İstanbul kazan ben kepçe işi gücü bıraktık Shell 0W-20 yağ arıyoruz,
En sonunda bana 40 km uzakta anadolu yakasında Beykoz’da bir yetkili serviste (kapalı kutu olarak) bulabildik,
Ama tabii iş sadece 2.400 lira ödemek ile kalmıyor, İstanbul trafğinde 2 saat yol çekip o yağı oradan alıp gel, akşam trafiğinde bu seferde köprü trafiği çekip 3 saatte yeniden trafik çek, o trafikte git-gel yaktığın benzini saymıyorum bile,
“Kardeşim yüzünden” işte böyle bir hikaye yaşadık, 2. Bölümünü çekmek isteyenler için Shell marka yağ nasıl bulunur bu vesile ile anlatmış oldum.
Peki neticede biz yağı alabildik mi..?
Hayır alamadık çünkü servisin kapanış saatinden 35 dk. önce varmış olmamıza rağmen yedek parça bölümündeki eleman kafasına göre çekip gittiği için deponun da anahtarını yardımcısına bırakmadığı için yağı alamadık,
Servisite o sinirle çıkan tartışmayı dilenen özürleri anlatmıyorum bile, Yok hani geleceğimizden haberi olmazsa tamam çekti gitti diyecem ama terbiyesizin haberi de var,
Özetlersek çok zor bişey değil 1 Litre yağa 2.400 lira vermeyi kabul ediyorsanız, bir de 1 gününüzü bu iş için heba ederseniz, hem de paranızla rezil olarak bulmak mümkündür.