Golf 7 1.6tdi Yağ Sıcaklığı Çok Yüksek

Bilalsenturk

Yeni Üye
İsim
Bilal
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba.6-7 aydır golf 7 .1.6tdi clh motor araca sahibim.Araç 230bin km de.Genel olarak memnunum araçtan fakat uzun yol yaptığım zaman yağ sıcaklığım yükseliyor.Yeri geliyor 135lere kadar çıktığını gördüm.Ustalara soruyorum kimisi sorun yok diyor kimisi bütün soğutma sistemi değişecek tek tek bulamazsın diyor kimisi bloğun içinden olabilir uğraşma diyor.Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten sürekli yağ sıcaklığı ekranı açık geziyorum gaza basarken tedirgin oluyorum şehir içinde 100 dereceleri geçmiyor ama uzun yol kabus oldu.Sizce ne yapmalıyım yağını liqui moly marka yeni değiştirdim farketmedi yine aynı sorun.Forumda da araştırdım kesin bi sonuca ulaşamadım yaşayan varsa ne yaptırdınız nerde yaptırdınız söylerseniz sevinirim.

Arkadaşlar sorunumu çözdüm aynı sıkıntıları yaşayan varsa diye burayı da bilgilendireyim.Ben aracıma uzun vade binmek istediğimden ve tekrar tekrar söktürmek istemediğimden klima radyatörü turbo radyatörü ana radyatör yağ soğutucu ve termostat komple değiştirdim tamamı üretici marka olmasa bile kaliteli olmasına özen gösterdim elimden geldiğince.Komple değiştirme sebebim benden önce araç kısa süre de olsa antifiriz koyulmadan kullanılmış kim bunu hangi akılla yapar bilmiyorum.Az da olsa ufak ufak pas lekeleri gördüm huylandım ve değişebilecek parçaları değiştirdim.Önceden aynı oranda sıkıştırdığımda 130 ları gören yağ sıcaklığım aynı oranda belki daha fazla sıkıştırdığımda bile maksimum 116yı gördü.Yağ seviyem de normalin biraz altında belki yağı tamamlasam yada yenilesem o kadar bile çıkmayacak.Yardımınız için teşekkürler.
Kaça mal oldu fiyat bilgisi de yazarsanız iyi olur.

Upvote 0
takipteyim
Arkadaşlar merhaba.6-7 aydır golf 7 .1.6tdi clh motor araca sahibim.Araç 230bin km de.Genel olarak memnunum araçtan fakat uzun yol yaptığım zaman yağ sıcaklığım yükseliyor.Yeri geliyor 135lere kadar çıktığını gördüm.Ustalara soruyorum kimisi sorun yok diyor kimisi bütün soğutma sistemi değişecek tek tek bulamazsın diyor kimisi bloğun içinden olabilir uğraşma diyor.Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten sürekli yağ sıcaklığı ekranı açık geziyorum gaza basarken tedirgin oluyorum şehir içinde 100 dereceleri geçmiyor ama uzun yol kabus oldu.Sizce ne yapmalıyım yağını liqui moly marka yeni değiştirdim farketmedi yine aynı sorun.Forumda da araştırdım kesin bi sonuca ulaşamadım yaşayan varsa ne yaptırdınız nerde yaptırdınız söylerseniz sevinirim.

Upvote 0

Geri