Çözülemeyen enjektör sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam rail müşürünü değişince orjinal mi yan sanayi mi fiyatlarını paylaşabilir misin bir de takarken ustalık gerekiyor mu kodlama vs?
Aslında işin finalinde bilgilendirici bir video çekip paylaşmak istiyorum ayrıca buraya da yazarım. yüksek ihtimal servisten alıcam

Bu gün şakırtı yine arttı ve araç yine çekişten düştü. bu tür arızalarım hep hafta sonuna denk geliyor gerçekten sinirden ağlayasım geliyor. yarın kısmetse tekirdağda her şey belli olacak şu müşürden iki tane varmış ikisinide değiştirip enjektörü kodlatıcam.

ya işin garip kısmı en ufak hata kodu atmıyor hep salak saçma hatalar var yok cam kumandaları yok gizli özellik yanlış kodlanmış p konum arızası vb vb.

500 tane sensörün var her ne sıkıntın varsa at oraya arıza kodunu ona göre aksiyon alalım uğraşıp duruyoruz 2 senedir valla gına geldi ya şu enjektörü çözeyim ikiye üçe bakmayacam satacam

• Üzgün
Tepkiler: SCC
Arkadaşlar enjektör sesi harici sabahları lifter (itici sesi) vardı bu ses yağ değiştirdiğim zaman ilk 1-2 hafta gelip gidiyordu. ama 5 bakımdan 2 sinde liquı molly 4200 koydum. ve her bu yağı kullandığımda bu ses sürekli geliyordu. castrole geri dönünce düzeldi. bu arada rail müşürlerinde hiç bir sıkıntı yok canlı veri ile yol testi yapıldı.

kısaca şu an motordan değişik değişik sesler gelmiyor, enjektör seside komple gitti. tüm seslerden kurtulduk. liquı molly 4200 her ne kadar tdi için gerekli tüm onaylara sahip olsada en azından benim arabama yaramıyor. Allahtan iticilere zarar vermedik yoksa 20 bin de öyle harcayacaktım.

hazır mekanik olarak sorun yok iken güzel bir detaylı temizlik yapıp aracımı ilana koyacağım. ilan linkini burdan da paylaşırım. Birazda sedan araçlara bakmak istiyorum F30, superb, passat, F10 gibi D ve E segmenti sedan araçlara bakıyorum bmw hariç dizel araç almıycam vag grubu olacaksa 150 lik tsi harici kapıma koymam daha...

Bu dizel yakıt katkısından ben de satın aldım, ustam önerdi, hafiften şakırtı geldiğini ve bu katkıyı boşa yakın depoya döküp üzerini fulledikten sonra uzun yola çıkmamı tavsiye etti. Katkıyı Altur Volkswagenden satın aldım. Aracım 2012 model golf 7 105 lik CLH motor manuel 180 binde, bunu kullanıp Perşembe akşamı Bahçelievler-Enez arası gideceğim. Deneyimlerimi aktarırım..
Bahsettiğim güzergahtaki yolculuğumda kullandım katkıyı, bariz bir soft çalışma sağladı bana, ayrıca yakıt tüketimimin de düştüğünü fark ettim. Tavsiye ederim..

Bahsettiğim güzergahtaki yolculuğumda kullandım katkıyı, bariz bir soft çalışma sağladı bana, ayrıca yakıt tüketimimin de düştüğünü fark ettim. Tavsiye ederim..
Kalkıştaki sert yanma sesi gitti mi hocam?

1.6tdi stage 1 aynı sorunu yaşıyorum. Rölantide tüketim gereksiz yükseliyor aynı zamanda rölanti sesi de farklılaştı 1 2 aydır. Orta konsoldaki ortalama tüketim araç durduğu yerde 11 12lere kadar çıkıyor. Bu normal mi bilmiyorum. Nispeten uzun yola soktuğum zaman tekrar eski değerleri okuyorum 4 civarı oluyor.
Obd ile kontrol ettiğimde 4. enjektör rölantide motoru dengelemek için diğer enjektörlerden biraz daha fazla yakıt püskürtüyor. Ama 4 enjektörün de toplam yakıt püskürtme miktarı sabit. Sesin bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Ama bu rölantide yüksek tüketime anlam veremedim.
Yakın zamanda Ravenol yağ ve mann filtrelerle bakımını yaptım. KN filtre de aldım.
Ustama götürdüm tamirciye gitmeden bi enjektör temizleyici katkı vs koy dedi. Bakalım deneyeceğim.

1.6tdi stage 1 aynı sorunu yaşıyorum. Rölantide tüketim gereksiz yükseliyor aynı zamanda rölanti sesi de farklılaştı 1 2 aydır. Orta konsoldaki ortalama tüketim araç durduğu yerde 11 12lere kadar çıkıyor. Bu normal mi bilmiyorum. Nispeten uzun yola soktuğum zaman tekrar eski değerleri okuyorum 4 civarı oluyor.
Obd ile kontrol ettiğimde 4. enjektör rölantide motoru dengelemek için diğer enjektörlerden biraz daha fazla yakıt püskürtüyor. Ama 4 enjektörün de toplam yakıt püskürtme miktarı sabit. Sesin bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Ama bu rölantide yüksek tüketime anlam veremedim.
Yakın zamanda Ravenol yağ ve mann filtrelerle bakımını yaptım. KN filtre de aldım.
Ustama götürdüm tamirciye gitmeden bi enjektör temizleyici katkı vs koy dedi. Bakalım deneyeceğim.
Vw orijinal yakıt katkısını servisten alıp bi deneyin hocam. iki ustamında dediğine göre tekleyen şakırdayan araçları bile düzeltiyormuş

Geri