Çözülemeyen enjektör sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ses yine kalkışta gelmeye başladı...

Pazartesi rail basıncı kontrol edilcek istenilen seviyede değilse rail basınç sensörü değişicek tekrardan kodlama yapılıcak ve motor yazılımı kontrol edilicek eski ise servisten güncel dosya istenip odis enginer ile yüklenicek bakalım inşallah bu lanet sesten kurtuluruz...

bu arada 2-3 gün önce bakım yaptırdığım zaman mazot filtresi kabı tekrardan kontrol edildi en ufak çapak yok

Ses yine kalkışta gelmeye başladı...

Pazartesi rail basıncı kontrol edilcek istenilen seviyede değilse rail basınç sensörü değişicek tekrardan kodlama yapılıcak ve motor yazılımı kontrol edilicek eski ise servisten güncel dosya istenip odis enginer ile yüklenicek bakalım inşallah bu lanet sesten kurtuluruz...

bu arada 2-3 gün önce bakım yaptırdığım zaman mazot filtresi kabı tekrardan kontrol edildi en ufak çapak yok
Peygamber sabrı mi var yav ben okumaktan bıktım sen düzeltmekten bıkmadın😃 Geçmiş olsun

Manifoldu araç üzerinde temizlettim keşke daha önceden yaptırsaydım epey canlandı araba uzun yolda aracın çekişten düşme sorununu böylece giderdiğimi düşünüyorum. antifriz g13 febi olarak 1.5 litre konsantre aldım 1.5 litrede saf su ekledik. daha önceden mazot hortumu patlamıştı oraya ona göre yakıt hortumu kesip idarelik metal kelepçe ile tutturmuştuk onunda orijinalini temin edip değiştirdim aracın sesi epey bir yumuşadı motor yazılımı zaten son sürüm güncelmiş enjektörlere bi işlem yapmadık yarın sabah şakırtı yapıcak mı yapmıycak mı görücez artık

Manifoldu araç üzerinde temizlettim keşke daha önceden yaptırsaydım epey canlandı araba uzun yolda aracın çekişten düşme sorununu böylece giderdiğimi düşünüyorum. antifriz g13 febi olarak 1.5 litre konsantre aldım 1.5 litrede saf su ekledik. daha önceden mazot hortumu patlamıştı oraya ona göre yakıt hortumu kesip idarelik metal kelepçe ile tutturmuştuk onunda orijinalini temin edip değiştirdim aracın sesi epey bir yumuşadı motor yazılımı zaten son sürüm güncelmiş enjektörlere bi işlem yapmadık yarın sabah şakırtı yapıcak mı yapmıycak mı görücez artık
manifoldu araç üzerinde temizledik derken anlayamadım hocam dpf temizliğimi bu köpüklü falan?

manifoldu araç üzerinde temizledik derken anlayamadım hocam dpf temizliğimi bu köpüklü falan?
Hocam yedek su bidonundan ilaç basıyorlar tapa gaz yarım saat 1 saat basıyorlar o ilaç komple dolaşıyor sistem içinde epey bi temizliyor sonra sistem temizliği yapılıyor üstüne antifriz değişiyor. aslında makbül olanı sökülüp güzelce dışarda mekanik olarak temizlenmesi onuda artık erzincan dönüşü yaptırıcam.

Manifoldu söküp temizlediğimiz gün arabada şakırtı gitmişti dün yine başladı bende ustamın yolunu tuttum dükkana gittim araba şakırtıyı kesti ordan çıktım akşam bir yere gidiyorum yine şakırtı yapıyor. aslında tam şakırtı diyemem kalkışta geliyor sert yanma sesi gibi daha çok ve sadece kalkışlarda ses var diğer viteslerde hiç bir şekilde ses yok

sabah başka bir ustaya göstermek için yola çıktım b.paşadan küçükçekmece tarafına geçtim dükkana bi gittim yine ses yok... ya yemin ediyorum alay ediyor bu araba benimle

İki ustamında dediği vw nin orijinal yakıt katkısını al depona at hiç bir ses kalmaz dedi.

Öğrendim ki servislere enjektör şikayeti ile giden araçlara ilk işlem olarak bu katkı koyuluyormuş çok aracın enjektörü bu katkı sayesinde düzelmiş sabahları tekleyen araçlar bile düzeliyormuş çoğu.

https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-grubu-dizel-arac-yakit-katkisi ürün de bu 2200 tl fiyatı var

Normalde bu katkı işine hiç bir şekilde sıcak bakan biri değilim. özellikle motora hiç bir şekilde katkı koymam gerekirse yatak sarsın. ama bu depoya atılan bir ürün şakırtı geri gelirse bu katkıya bi şans vereceğim. hatta yarın alıp bagaja atıcam nasipse ay başı 2500-3000 km lik uzun yolum var o sıra deneyimleme fırsatım olur hem umarım ses geri gelmez ama sırf bu iğrenç enjektör sesi yüzünden bir daha dizel alabileceğimi zannetmiyorum :(

UBC 53 ÜN ENJEKTÖR SERÜVENİ SEZON 2 YE SON GAZ DEVAM ETMEKTEYİZ

Sorunu bulduk suçlumuz rail müşürü denilen arkadaş. başımdan geçenleri aşağıya yazıyorum bu tarz sorun yaşayacak arkadaşlara rehber olsun forumda bu konu hakkında konuşulmamış

Arkadaşlar bu 3 gündür sabahları ustaya gidiyorum malum araç sadece kalkışta şakırtı yapıyor ustalar geliyor bakıyor en ufak ses yok ordan ayrılıyorum eve gidiyorum ses başlıyor...

Dünde aynı şekilde gittim en ufak ses yok sabah ve akşamına vardı oysa ki

Bu gün yine ses geliyordu bende boş bi yola çıktım 3000-2600 devir arası 10 defa hafif gazla in çık yaptım (bunu bana enjektörleri sıfır takarken ustam yap demişti ordan bi çözüm olur mu acaba denedim) denemez olaydım ses 5 kat arttı felaket şakırdıyo

geri dönerken aracı sporta aldım biraz sıkıştırdım ettim sonra 120 civarı hızda giderken ayağımı gazdan çektim 0.0 tüketimle bi 10 dakika süzüldü araba ara sıra tekrarladım bunu eve geldim ses biraz azalmış 10 dakika civarı araç rölantide çalıştı bu süre zarfında 3-4 kez kontrol ettim ses geliyor mu diye 10 dakikanın sonunda araba hiç olmadığı kadar sessiz ve pürüzsüz çalışıyor

Sorunu yarı yarıya çözdük araba rölantide bekleyince düzeliyor, ustalara gittiğimde arabanın hiç bir şey olmamış gibi aniden düzelmeside bunu açıklıyor çünkü her iki gittiğim yerde ustayı bekledim onları beklerken araba çalışıyordu

Rail müşürü arızalı zaman zaman aptallaştığından kaynaklı araç enjektörlere yanlış basınç gönderiyor bu da şakırtıya sebep oluyor. kodlama yaptığımıza 1-2 hafta sessiz olmasıda bunu açıklıyor

1 hafta önce instagramdan wagen auto vw yedekleri isimli sayfaya durumu aynen açıkladığımda kendisi nokta atışı sorunun rail müşüründen olabileceğini canlı değerlere bakılması gerektiğini söylemişti benim ustalar değere araç durduğu yerde baktığı için değer normal diyip geçmişler halbuki yol testine çıksalar sorunun müşürden olduğunu göreceklerdi

görüştüğüm yer yine de ezbere iş yapmayalım boşuna para harcama gel araca bakalım dedi salı günü tekirdağ çorluya gideceğim gelişmeleri burdan yazarım.

Manifoldu söküp temizlediğimiz gün arabada şakırtı gitmişti dün yine başladı bende ustamın yolunu tuttum dükkana gittim araba şakırtıyı kesti ordan çıktım akşam bir yere gidiyorum yine şakırtı yapıyor. aslında tam şakırtı diyemem kalkışta geliyor sert yanma sesi gibi daha çok ve sadece kalkışlarda ses var diğer viteslerde hiç bir şekilde ses yok

sabah başka bir ustaya göstermek için yola çıktım b.paşadan küçükçekmece tarafına geçtim dükkana bi gittim yine ses yok... ya yemin ediyorum alay ediyor bu araba benimle

İki ustamında dediği vw nin orijinal yakıt katkısını al depona at hiç bir ses kalmaz dedi.

Öğrendim ki servislere enjektör şikayeti ile giden araçlara ilk işlem olarak bu katkı koyuluyormuş çok aracın enjektörü bu katkı sayesinde düzelmiş sabahları tekleyen araçlar bile düzeliyormuş çoğu.

https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-grubu-dizel-arac-yakit-katkisi ürün de bu 2200 tl fiyatı var

Normalde bu katkı işine hiç bir şekilde sıcak bakan biri değilim. özellikle motora hiç bir şekilde katkı koymam gerekirse yatak sarsın. ama bu depoya atılan bir ürün şakırtı geri gelirse bu katkıya bi şans vereceğim. hatta yarın alıp bagaja atıcam nasipse ay başı 2500-3000 km lik uzun yolum var o sıra deneyimleme fırsatım olur hem umarım ses geri gelmez ama sırf bu iğrenç enjektör sesi yüzünden bir daha dizel alabileceğimi zannetmiyorum :(
Bu dizel yakıt katkısından ben de satın aldım, ustam önerdi, hafiften şakırtı geldiğini ve bu katkıyı boşa yakın depoya döküp üzerini fulledikten sonra uzun yola çıkmamı tavsiye etti. Katkıyı Altur Volkswagenden satın aldım. Aracım 2012 model golf 7 105 lik CLH motor manuel 180 binde, bunu kullanıp Perşembe akşamı Bahçelievler-Enez arası gideceğim. Deneyimlerimi aktarırım..

Bu dizel yakıt katkısından ben de satın aldım, ustam önerdi, hafiften şakırtı geldiğini ve bu katkıyı boşa yakın depoya döküp üzerini fulledikten sonra uzun yola çıkmamı tavsiye etti. Katkıyı Altur Volkswagenden satın aldım. Aracım 2012 model golf 7 105 lik CLH motor manuel 180 binde, bunu kullanıp Perşembe akşamı Bahçelievler-Enez arası gideceğim. Deneyimlerimi aktarırım..
Harika olur hocam bende uzun yola gitmeden depoya atıcam 11 saat yolum var tertemiz olur enjektörler

Geri