Elle pasta cila uygulaması

Hocam vakit geçirip hobi gibi zevk alacaksanız bence glaze tarzı kapatıcılar denenebilir. Elle çok çok zor. Aprilla marka ufak şarjlı el cila makinesi vardı. 1000 tl falandı. Elle yapana kadar en azından öyle bir makineyle panel panel deneseniz bile daha iyi verim alırsınız. 3in1 wax türü ürünler de nispeten işinizi görebilir. Pasta diye tabir edilen ürünleri makinesiz verim almak çok çok güç, canınıza yazık vallahi :)
Demir tozu, kil ve cila yeterli ve gayet parlak bir yüzey elde edilebiliyor.

Demir tozu, kil ve cila yeterli ve gayet parlak bir yüzey elde edilebiliyor.
Özellikle kil ile epey yorgunluğu atacaktır yüzey. Tabi ekstra çizikleri oluşturur ama yüzeyde zaten çizikler olduğu için yapmaya değer.

Bu senaryoda polisaj yaptırmayacaksam demirtozu, kil ve hızlı cila yapardım

• Beğen
Tepkiler: RKR
Elle pasta yapmak yerine belki Vonix Makker benzeri kapatıcı bir cila üstüne de koruma için wax uygulanabilir, bir süredir aklımda bunu denemek var ama henüz zaman yaratamadım. Vonix makker deneyen var mı aramızda, videolarında çizik kapatıcılığı oldukça iyi gözüküyor ama bizzat deneyimlemedim.

Bu arada işini hakkıyla yapan birinin 8bin lira istemesi uygun bile olabilir, polisaj işlemi öncesi yüzey temizliğini hakkıyla yapacaksa, orta-kalın pastayı tek seferde vurup geçmeyecekse, hare vs bırakmadan kitabına uygun bir işçilik, gerçekten büyük emek ve zamanın dışında biriktirilmiş bir ustalık gerektiriyor.

Diğer forumdaşların bahsettiği gibi kitabına uygun polisaj yapıldıktan sonra da yüzeyi koruyabilmek çok önemli, seramik kaplama, ppf gibi uygulamalarla yüzey korunmayacaksa sağda solda yaptırdığınız 2-3 yıkama bile polisaja verdiğiniz paranın boşa gitmesine sebep olabilecektir.

Mükemmeli aramıyorsanız doğru ön yıkama + demir tozu temizliği + temaslı yıkama + kurulama işlemi sonrası Vonix Makker ya da benzeri bir ürün deneyebilirsiniz. Wax uygulayacaksanız kurulama sonrası kaportayı CarPro eraser vb bir ürünle silerek, yüzeyi waxın daha iyi tutunması için hazırlayabilirsiniz. Şu yazdığım aşamalar dahi bir çok detailingci tarafından eksik bulunabilir, kitabına uygun yapmak gerçekten emek istiyor.

Geri