Elle pasta cila uygulaması

Tabiki wax işlevi sadece parlaklık vermek zaten. İnce kılcal çiziklerle uğraşmamak lazım bence ne yapsanız olacak çünkü. Yılda iki kez kil - demir tozu ve kaliteli bir cila (sprey olmayan) ile araç uzun yıllar çok güzel görünebiliyor.

Hocam ben kendi aracımda denedim, kc serisinin kalın orta ve cila pastasını aldım ama çizikleri gideremedim, prof birine teslim etmek daha mantıklı

Bir çok yer istediği 8000tl'nin de hakkını da veremiyor ne yazık ki...

Kaportadaki harelenmeyi el ile uygulayacağınız ürünle alamazsınız aksine zemine gömersiniz. Silikonlu pasta ile 3-4 yıkama kadar çizik göze batmaz 5.yıkamada ortalık savaş alanına döner yine.

Harelenme yoğunsa el ile müdahale etmeyin çiziği gömmeyin boş yere.

Normalde boya kondisyonunuza göre 2 veya 3 aşamalı bir işlemden geçer pasta(cutting) çizikler alınır ardından polish yani yüzey parlatılır. Bunun öncesinde de hazırlık olarak demir tozu + kil uygulamaları yapılır daha sonra bu 2/3 aşamalı yüzeydeki çizikler alınır sonra boya yüzeyi parlatılır.

Bu işlem araç vasat durumda değilse sabahtan başlanır öbür gün teslim edilir genellikle seramik yapılmayacaksa

Bu işlem için 6-7 lira normal hatta ucuz kabul edilir ancak size katılıyorum ki bir çok işletmede iş ahlaklı olmadığı için yarım günde teslim edip yarım yamalak iş yapıp da bu paraları talep ediyorlar. Şayet böyle yarım yamalak yapılacak bir iş için 2-3 lira bile gözüme çok geliyor benim.
Aynen öyle hocam tam olarak demek istediğimi söylediniz aldıkları ücretin karşılığını veremedikleri için yaptırmayı düşünmüyorum
Silokonlu ürün kullanmamak lazım maskelemekten başka bir işe yaramaz. Bir kaç yıkamadan sonra eski haline döner. Ciddi çizikler yoksa demir tozu ve kil sonrasında kaliteli bir wax yeterli olur bence. Pasta düzeyinde olsada her seferinde boya tabakasından alıyorsunuz çünkü.
önereceğiniz ürün var mı hocam? Hafif harelenmeler var sadcee hocam öyle abartı çizikler va yok

Hocam ben kendi aracımda denedim, kc serisinin kalın orta ve cila pastasını aldım ama çizikleri gideremedim, prof birine teslim etmek daha mantıklı
Valla hocam olduğu kadar olmadığı kader diyip yapıcam artık milley şaşırmış derecede fiyat istiyor malesef 2 defa buzdolabını dolduracak parayı adam 3 saatlik iş için verirsen yaparım diyor sana hani malzemeyi makineyi alsam yine o fiyatı yakalayamazsın 😀 youtubedan çok video izleyip arabayı söküp taktım bununda üstesinden gelirim artık

Kesinlikle hocam. Silikon sadece showroom işi geçici bir çözüm. Ama bana sorarsanız wax'da tıpkı silikon gibi birkaç yıkama sonrası etkisini azaltacaktır. Çünkü çizik hala boya yüzeyinde olacak wax sadece perdelemiş olacak çiziği
Silikon içermeyen elle uygulayabileceğim bir ürün biliyor musunuz hocam? Mükemmelliyet aramıyorum hocam 3,4 ayda bir uygulamasını yapsam kafi bana kapalı yerde araç zaten çok kirlenmiyor

Malesef hocam milletin iş ahlakı kalmadığı için gereksiz rakamlar istiyorlar uğraşımız çok kaliteli malzeme kullanıyoruz diyor sanırsın ürünü komple arabaya kullanıyor en fazla 2,3 saat sürücek uğraşı için 8 bin tl para isteyen oldu o yüzden kendim yapıcam olduğu kadar
en güzelini yaparsınız eminim dışarıya o kadar para vermeye gerek yok

Aynen öyle hocam tam olarak demek istediğimi söylediniz aldıkları ücretin karşılığını veremedikleri için yaptırmayı düşünmüyorum

önereceğiniz ürün var mı hocam? Hafif harelenmeler var sadcee hocam öyle abartı çizikler va yok

Rutin kullandığım ürünler. Bunlar dışında da var ama genel olarak bunları kullanıyorum. Pasta olarak Mezerna bir dönem popülerdi. Yeni çıkan ürünlerde vardır artık eskisi gibi takip etmiyorum. Detailing olayı derye deniz.

Ekli dosyalar

• IMG_0343.jpeg
    IMG_0343.jpeg
    372 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0344.jpeg
    IMG_0344.jpeg
    378.7 KB · Görüntüleme: 14
Malesef hocam milletin iş ahlakı kalmadığı için gereksiz rakamlar istiyorlar uğraşımız çok kaliteli malzeme kullanıyoruz diyor sanırsın ürünü komple arabaya kullanıyor en fazla 2,3 saat sürücek uğraşı için 8 bin tl para isteyen oldu o yüzden kendim yapıcam olduğu kadar

Hocam çiziklerden kastım harelenme tırnak dahi girmeyen izler mevcut amacım onları geçirmek gerekirse 2,3 defa bölge bölge uygulama yapıcam tabi dediğiniz gibi yorulması da cabası göze alıyorum onu 😊
8 bin liraya düzgün polisaj (pasta) yapan yer bulamazsınız, makine ile polisaj yapmak sanılanın aksine çok dikkat gerektiren bir yıllarca süren tecrübe ile elde edilen bir zanaatkarlık,

Elle uygulanan pastalar ile yıkama çiziklerini bile gideremezsiniz (giderdiğini zannedersiniz) fakat gidermez içeriğindeki “çizik kapatıcılar” yüzünden çizikleri örter (gizler),

Eğer ki sizin zannettiğiniz gibi elle pasta uygulamasında yüzelsel yıkama çizikleri giderebilseydi, makine ile pasta yaptığınızda makine uyumlu pastalar ile boyayı kökten kazırdınız,

Kimi usta vardır pasta (polisaj) yapar 3-5 mikron verniği aşındırır, kimi usta vardır vernikten 15 mikron aşındırır, 15 mikron aşındırır sonra da kendini usta zanneder, teorik olarak siz gözle baktığınızda iki ustanında işçiliği harika zannetsin ama işin aslı öyle değildir, makine ile tecrübesi olmayan biri en ufak geri dönüşü olmayan hasar verir, göründüğü gibi kolay bir şey değildir,

Elle uygulamaya uygun pastalar pazarlamadan ibarettir. Çizik almaz hele hele alman boyası gibi (ultra sert vernik yapısı) olan araçlarda imkansıza yakındır,

Alman boyası - verniği çok serttir, makine ile bile yapsanız yorucu uğraş gerektirir.

Bence buradaki asıl konu yüzey düzelse bile düzgün yıkamayla devam edilecek mi, o yüzey korunacak mı?

Çevremdeki birçok arkadaşım özenip yaptırayım edeyim moduna giriyor ama koruyamayacaklarını bildiklerime boşa masraf etme diyorum açıkça.

İster elle uğraşıp emek vererek, ister para harcayarak çıkan iş sonucu düzgün şekilde yıkama tekniğiyle yıkanmayacaksa boşa gider hepsi.

Elle glaze tarzı kapatıcı ürünlerle hobi şeklinde belki uğraşılabilir. Ama onun dışında ufak şarjlı makinelerle bile çizik almak güç. Polisaj makinesiyle bile çizik almak zaman alacaktır.

Rutin kullandığım ürünler. Bunlar dışında da var ama genel olarak bunları kullanıyorum. Pasta olarak Mezerna bir dönem popülerdi. Yeni çıkan ürünlerde vardır artık eskisi gibi takip etmiyorum. Detailing olayı derye deniz.
Auto finesse ürünü pasta için mı hocam memnun musunuz üründen

8 bin liraya düzgün polisaj (pasta) yapan yer bulamazsınız, makine ile polisaj yapmak sanılanın aksine çok dikkat gerektiren bir yıllarca süren tecrübe ile elde edilen bir zanaatkarlık,

Elle uygulanan pastalar ile yıkama çiziklerini bile gideremezsiniz (giderdiğini zannedersiniz) fakat gidermez içeriğindeki “çizik kapatıcılar” yüzünden çizikleri örter (gizler),

Eğer ki sizin zannettiğiniz gibi elle pasta uygulamasında yüzelsel yıkama çizikleri giderebilseydi, makine ile pasta yaptığınızda makine uyumlu pastalar ile boyayı kökten kazırdınız,

Kimi usta vardır pasta (polisaj) yapar 3-5 mikron verniği aşındırır, kimi usta vardır vernikten 15 mikron aşındırır, 15 mikron aşındırır sonra da kendini usta zanneder, teorik olarak siz gözle baktığınızda iki ustanında işçiliği harika zannetsin ama işin aslı öyle değildir, makine ile tecrübesi olmayan biri en ufak geri dönüşü olmayan hasar verir, göründüğü gibi kolay bir şey değildir,

Elle uygulamaya uygun pastalar pazarlamadan ibarettir. Çizik almaz hele hele alman boyası gibi (ultra sert vernik yapısı) olan araçlarda imkansıza yakındır,

Alman boyası - verniği çok serttir, makine ile bile yapsanız yorucu uğraş gerektirir.
Dediğiniz gibi hocam işini ehli ile yapan yerler var yok değil ama 15-20 bin arası fiyat biçiyorlar 9-10 günlük ücretimi de kalkıp bunun için veremem malesef anca bende elle yapılan uygulama ile geçici çözüm oluşturucam ama elle uygulamaya uygun güzel ürün arıyorum hocam sizin var mı öneriniz?

Bence buradaki asıl konu yüzey düzelse bile düzgün yıkamayla devam edilecek mi, o yüzey korunacak mı?

Çevremdeki birçok arkadaşım özenip yaptırayım edeyim moduna giriyor ama koruyamayacaklarını bildiklerime boşa masraf etme diyorum açıkça.

İster elle uğraşıp emek vererek, ister para harcayarak çıkan iş sonucu düzgün şekilde yıkama tekniğiyle yıkanmayacaksa boşa gider hepsi.

Elle glaze tarzı kapatıcı ürünlerle hobi şeklinde belki uğraşılabilir. Ama onun dışında ufak şarjlı makinelerle bile çizik almak güç. Polisaj makinesiyle bile çizik almak zaman alacaktır.
Korumak çok güç bence 10 dklık koyduğumuz yerde bile illa bunun tozu kiri kuş pisliği vs oluyor bezle siliyim ediyim derken yine aynı şekilde ister istemez çizik oluşturuyoruz. Dediğiniz gibi hobi amaçlı oyalanma olucak bizimkisi sıkıntıdan in aşağıda uğraş araba ile 😊

İç temizlik piano black için çok başarılı.

Geri