Ibrahim_Baskurt
Üye
Selamın aleyküm herkese araç üzerindeki kılcak çizikleri geçirmek için elle uygulayabileceğim pasta cila ile ped öneriniz var mı?
kimse cevap yazmadı yok mu bilen deneyimleyen arkadaşlar bende çok merak ettiğim bir konuSelamın aleyküm herkese araç üzerindeki kılcak çizikleri geçirmek için elle uygulayabileceğim pasta cila ile ped öneriniz var mı?
Pasta cilaya dehşet para istiyorlar yaa 10bin üzeri fiyat veriyorlar neymiş demir tozu kil uygulası yapıyorlarmış sanırsın pireyi deve yapıyorlarkimse cevap yazmadı yok mu bilen deneyimleyen arkadaşlar bende çok merak ettiğim bir konu
Aynen hocam demir tozu ile kil hamuru mevcut bende 3,4 saatimi ayırıp gece benzinlimte yapıcam artık makine olmadığı için elle rahat uygulayabileceğim güzel birşey arıyorum bi arkadaşta bana G3 wax cila ile G3 çizik giderici setini önerdi 1450tl fiyatı duydunuz mu markayı daha önce hiç?Aleyküm selam hocam. ben aracımı aldığımda matlaşmış yıllarca sadece yıkanmış cila bile atılmamış bir arabaydı
Önce gittim FRA ber demir tozu temizleyici ve carpronun beyaz kil hamurunu aldım sonra aracı güzelce yıkadım temiz kaportaya demir tozunu eşit miktarda sıktım 5 dakika bekleyip basınçlı su ile indirdim.
sonra fısfısa sabunlu su koydum kil hamurunun çeyreğini koparıp yüzeye uygulama yaptım zaten kil rahat kaymaya başladıkça hissediyorsunuz boyadaki pürüzleri aldığınızı.
sonra arabayı bi tur daha yıkayıp bir cila padi ile meguiars d300 ile baskılı bi şekilde pasta yaptım arabama. en son finalde tekrar yıkayıp kurutup vonixx hybrid carnabua wax ile cilasını çektim.
arabayı epey bir topladı ölü boyayı aldı arabam parladı ama makine ile yapılan kadar profesyonel bir iş bekleme.
İstanbulda isen yukardaki malzemeleri ömerhocadetailing ten temin edebilirsin ben oradan alıyorum başka yerlerden de alabilirsin sana kalmış
Hocam g3 boyacıların vurup geçtiği meşur pasta cila markasıdır el ile kullanıma uygun değil.Aynen hocam demir tozu ile kil hamuru mevcut bende 3,4 saatimi ayırıp gece benzinlimte yapıcam artık makine olmadığı için elle rahat uygulayabileceğim güzel birşey arıyorum bi arkadaşta bana G3 wax cila ile G3 çizik giderici setini önerdi 1450tl fiyatı duydunuz mu markayı daha önce hiç?
Malesef hocam milletin iş ahlakı kalmadığı için gereksiz rakamlar istiyorlar uğraşımız çok kaliteli malzeme kullanıyoruz diyor sanırsın ürünü komple arabaya kullanıyor en fazla 2,3 saat sürücek uğraşı için 8 bin tl para isteyen oldu o yüzden kendim yapıcam olduğu kadarkaportacıya yaptırmanız daha uyguna gelir güzelde yaparlar
Hocam çiziklerden kastım harelenme tırnak dahi girmeyen izler mevcut amacım onları geçirmek gerekirse 2,3 defa bölge bölge uygulama yapıcam tabi dediğiniz gibi yorulması da cabası göze alıyorum onuAracınızındaki çiziklerin durumuna göre kullanacağınız pasta değişir. Her markanın kalın, orta ve finish pastaları mevcut. Pasta olayı elle ile yapılınca çok mükemmel sonuçlar beklememek lazım, yorucu da aynı zamanda. Öncelikle aracı yıkayıp demirtozu -> yıkama -> kil -> yıkama -> İpa - Orta sertlikte Pasta - > Finsh Pasta -> Wax şeklinde uygulama yapabilirsiniz. Sadece kılcal çizikler varsa demir tozu ve kil uygulamasından sonra qetching P1 pasta ve sonrasında wax işinizi görecektir. Maskeleme tapmayı ihmal etmeyin.
Malesef hocam milletin iş ahlakı kalmadığı için gereksiz rakamlar istiyorlar uğraşımız çok kaliteli malzeme kullanıyoruz diyor sanırsın ürünü komple arabaya kullanıyor en fazla 2,3 saat sürücek uğraşı için 8 bin tl para isteyen oldu o yüzden kendim yapıcam olduğu kadar