1.5 TSI Evo 2 Yazılım (Yeni nesil 1.5 motor)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam Selamlar, çok güzel bilgi verdiniz :)

Evo 2 motorlarda

Katalizör + OPF tek bir egzoz sonrası arıtma modülü olarak motora daha yakın konumlandırılmıştır.
Amaç, katalizörün ve OPF'nin daha hızlı çalışma sıcaklığına ulaşmasıdır. Bu da soğuk çalıştırmada emisyonu azaltır. Emisyonu daha düşürmek için yapılan bu işlem motorun arka tarafındaki ısı yükü artabilir bence ek olarak turbonun üreticisi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) (mono scroll) olarak görünüyor.
Vtg turbo var hocam evo2 motorlarda

Bende onu diyorum zaten miller olmasa bu motorda 12 sıkıştırma hayal içeride sıkıştırdığı hava çok az

motorun sıkıştırma oranını zaten miller oluşturmuyor. 12:1 sıkıştırma oranını pistonun tepesindeki oyukları büyüttükleri için sıkıştırma artıyor ancak sıkıştırdığı hava %100 değil miller olduğu için piston alt ölü noktadan üst ölü noktaya çıkarken %50 bi hava oluyor çünkü miller emme subaplarını erken kapatıyor tam hava almasını engelliyor az hava alıyor piston üst ölü noktaya çıkana kadar da bu hava soğuyor böyle vuruntu olmuyor. Karıştırma gibi bir olay söz konusu değil. Olayı yanlış ifade etmiş olabilirim ya da siz yanlış anladınız
tamam o zaman ilk mesajındaki "12 sıkıştırmanın sebebi miller" ifaden yanlıştı, onu düzeltmiş olduk. ama "%50 hava oluyor" ve "hava üst ölü noktaya çıkana kadar soğuyor" kısmı doğru değil. sıkışan gaz soğumaz, tam tersine sıcaklığı artar. millerin amacı da zaten efektif sıkıştırmayı düşürerek bu sıcaklık artışını ve vuruntu eğilimini azaltmak.

lütfen yapay zekadan kopyala yapıstır verilerle insanların kafasını karıştırmayın. yapay zekanın halüsülasyonları nedir buna çalışın.
Hocam, Geliştirme mühendisleri üç yollu katalitik konvertörü ve benzin partikül filtresini (OPF/GPF) motora yakın tek bir emisyon kontrol modülü içine taşıdı."
1.5 tsı dpca motor turbo markası Mitsubishi Heavy Industries (MHI) mono scroll kullanılmış biraz araştırsanız zaten çıkıcak :)

Hocam, Geliştirme mühendisleri üç yollu katalitik konvertörü ve benzin partikül filtresini (OPF/GPF) motora yakın tek bir emisyon kontrol modülü içine taşıdı."
1.5 tsı dpca motor turbo markası Mitsubishi Heavy Industries (MHI) mono scroll kullanılmış biraz araştırsanız zaten çıkıcak :)
kardes 2. ye diyorum dpca motor umrumuzda değil o konu hakkında konuşmuyoruz

tamam o zaman ilk mesajındaki "12 sıkıştırmanın sebebi miller" ifaden yanlıştı, onu düzeltmiş olduk. ama "%50 hava oluyor" ve "hava üst ölü noktaya çıkana kadar soğuyor" kısmı doğru değil. sıkışan gaz soğumaz, tam tersine sıcaklığı artar. millerin amacı da zaten efektif sıkıştırmayı düşürerek bu sıcaklık artışını ve vuruntu eğilimini azaltmak.
Örnek veriyorum miller olmasa pistonların içine %100 hava alıcak emme subapları kapanana kadar miller olunca erken kapattığı için örnek veriyorum %50 hava alıyor %50 hava sıkıştığında %100 sıkışan havadan daha soğuk olucak onu anlatmıştım orda da

kardes 2. ye diyorum dpca motor umrumuzda değil o konu hakkında konuşmuyoruz
Tamam kardeş bende dpca ya diyorum, kağıt kalınlığındaki vtg turbo sıkıştırmaya pekte musait bir sistem değil, şunda bu kadar güç çıkıyorsa bunda bu kadar çıkar demek kahvehane ağzıdır ek olarak gücü çıkarmak değil uzun süre sorunsuz ve güvenle binmektir, vesselam.

Tamam kardeş bende dpca ya diyorum, kağıt kalınlığındaki vtg turbo sıkıştırmaya pekte musait bir sistem değil, şunda bu kadar güç çıkıyorsa bunda bu kadar çıkar demek kahvehane ağzıdır ek olarak gücü çıkarmak değil uzun süre sorunsuz ve güvenle binmektir, vesselam.
seni eski nesil 1.5 konusuna alalım. aynı turbo ile 150 hp fabrikasyon cıkaran vw motoru, yazılımla 170 ho olamaz mı 😂

mekanikçi arkadaşlarımızla da bunu tartışmıştık bakalım bu evo2 motorların beyin kilidi açıldığında stok turboyu hybridleyip 300hp alıncak mı 100-200 süresi 12-13 saniye olacak mı

Hocam selamlar volkswagen'in 1.5 TSI ailesi için VTG'den bahsedilse de, üretim versiyonlarında 130 PS (96 kW) motorlarda VTG kullanılırken 150 PS (110 kW) DPCA/DADA motorlarda klasik wastegate mono scroll turbo ve miller çevrimi kullanılıyor. Vtg turbolar yeni nesil etsı larda mevcut hocam.
Yanlışınız var hocam 150hp evo1 DADA ve DPCA motorda miller cycle yok

seni eski nesil 1.5 konusuna alalım. aynı turbo ile 150 hp fabrikasyon cıkaran vw motoru, yazılımla 170 ho olamaz mı 😂
Hocam okuduğunu anlamıyorsun, eski yeni fark etmez önemli olan yazılım atılan aracın turbosunun çalışma prensibi bu yazılıma ne kadar dayanıklı ne kadar sürdürülebilir ne kadar güvenli gidip körü körünü şunda bu kadar çıkarsa bunda bu kadar çıkar kankağ ağzıyla konuşmak bence fazla amatörce, her ne kadar yazılım atılsa da önemli olan vtg buna ne kadar dayanacak sorulması gereken incelenmesi gereken şey bu.

Keşke yeni nesillerde eskisi gibi olsa da uzun yıllar sorunsuz şekilde binsek, araçlar iyice kısılıyor...
Maalesef dizel arabaları kısa kısa nası bitirdilerse yavaş yavaş benzinlileri de o tarafa doğru götürüyorlar yok alternatör eklerler yok yarı hybrid yarı elektrikli yaparlar yok benzin partikül filtresi eklerler

Geri