- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Bunu daha önce pek çok kez dile getirmiştim, Engine flush gibi ürünlere gerek yoktur, motor yağlarının içinde zaten ihtiyaç duyulan temizleyici - deterjan katkı paketleri mevcuttur,Engine flush için neden böyle düşünüyorsunuz,merak ettim doğrusu,biraz açarmısınız hocam?
Bu tür ürünler agresif ürünlerdir, motor yağının içine katıldığında yağı inceltir, temizlik esnasında motor rolantide çalışsa da yağ çok inceldiği için riskler barındırır,
50-60 bin km’deki araçlarda zaten engine flush kullanmak, bir nevi temiz yıkanmış halde dolapta duran bir kıyafetinizi, daha da temiz olsun diye bu sefer (çamaşır suyu da) ekleyerek yeniden yıkamaya benzer,
150 bin km veya yüksek km araçlarda engine flush kullanmak ise hali hazırda oluşan sağlıklı kurum tabakası, bu sağlıklı kurum tabakası aşınmış segman ve contaların etrafını doldurarak "yalancı bir sızdırmazlık" sağlar, Engine flush gibi ürünler bu sağlıklı kurum tabakasını söker ve motorun kompresyonu düşer ve motor yağ yakmaya başlaması gibi riskleri beraberinde getirir,
Engine flush kullanıldı, sonra yağ boşaltılıp tahliye edildi zannediyordanız yanılırsınız,
Bu durumu yine bu konuda daha yeni açıkladım,
mesaj #167 okursanız ne demek istediğimin mantığını anlayabilirsiniz https://www.golftutkusu.com/topic/28514-ravenol-motor-yaglari-ana-konu/post-486265
motor yağını boşalttığınızda siz isterseniz 1 saat yağın süzülmesini bekleyiniz, motorun içinde halen 300 ml ile 1 Litre arası yağ içerde kalır, motorun içinde mimarisi gereği %10–15 arası halen içerde eski yağ kalır - kalması da zorunluduri. Mühendisler motoru yağ değişiminde bile içerde yağ kalacak şekilde tasarlarlar - bu mecburiyettir.
Senaryonun devamı ise daha da vahim bir hal alır, yeni yağı doldurdunuz Ancak içeride, eski yağla karışmış ve o yağı halihazırda bozmuş olan engine flush kimyasalı pusuya yatmış şekilde bekler, Yeni yağı doldurduğunuzda etkileşime girer. Sonuç olarak, daha ilk kilometrede yeni motor yağınızın vizkozitesi - akışkanlığı, kimyasal yapısı ve vadettiği koruma performansı olumsuz etkilenir.