Ülkemize böyle kaliteli yağ markalarının getirilmesi sevindirici. Liqui Moly 6200 kullanıyordum bir sonraki bakıma mutlaka Ravenol VSE deneyeceğim. Deneyimli arkadaşlar paylaşım yaparlarsa çok güzel olur.
selam arkadaşlar ;Ben bilmiyordum distribütör olduğunu![]()
Alacam ben çabuk yapsınselam arkadaşlar ;
,konuyla alakalı sıcağ sıcağına bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlelerle,3 gün önce ravenol almanya firmasına mail attım,türkiyede ki yetkili satıcı/satıcıların iletişim bilgilerini istemiştim,dün Egemot firmasından yetkili Ozan bey den mail geldi mart 2025 den beri bu yağ ve ürünlerini sattıklarını söyledi,az önce de telefonla da görüştüm,bu yağı biizm forum sitemizde duydum o yüzden araştırma içiersindeyim dedim,yağla ilgili forzagilles arkadaş gibi bilgiler verdi ,konuşmamızın sonunda da madem bizim forum sitemizi bilyiorsunuz o zaman üyelere özel bir indirim uygulasanız dedim o da olur dedi,hatta sitenin yöneticisi Ahmet beyle bu konuyu daha önceleri konuştuklarını sizin vesilenizle hızlandırılmış olcak dedi,yakın zamanda bir indirim olacağını söyledi.
ben de bu güzel haberi sizlere de vermiş olmak istedim herkese keyifli sürüşler dilerim..
Selam, güzel sözleriniz için teşekkürler,Abi harika yorumlar için teşekkürler. Herhangi bi konudaki yorumunu okumak çok zevkli. Dmaxta tadilat tamirat izliyor gibi hissediyorum.
Direkt yaşayarak öğreniyorum çoğu yazdığın şeyi.
Kararma kısmı mesela, daha 1000 kilometre olmadı koyalı ama dün fazla yağı çektiğimde simsiyahtı. Biraz araştırıp olması gerekenin bu olduğunu öğrendim.
Zaten sizin kadar deneyimim de yoktur. Hayatımdaki ilk yağ değişimiydi
Ben kendi adıma biraz şu kafadayım. Evet yağ kaliteli bir yağ, teknolojisi diğerlerinden daha yeni. Full performans zaten bekleyemiyorum çünkü 10 senelik arabaya biniyorum. Benden önceki sahibi ayçiçek yağı mı koydu firita yağı mı koydu bilmiyorum. Filtreler desen hak getire…
Sadece arabayı ne kadar sağlıklı haline yaklaştırabilirsem o kadar iyi benim için.
Bir gelişme var mı acaba?selam arkadaşlar ;
,konuyla alakalı sıcağ sıcağına bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlelerle,3 gün önce ravenol almanya firmasına mail attım,türkiyede ki yetkili satıcı/satıcıların iletişim bilgilerini istemiştim,dün Egemot firmasından yetkili Ozan bey den mail geldi mart 2025 den beri bu yağ ve ürünlerini sattıklarını söyledi,az önce de telefonla da görüştüm,bu yağı biizm forum sitemizde duydum o yüzden araştırma içiersindeyim dedim,yağla ilgili forzagilles arkadaş gibi bilgiler verdi ,konuşmamızın sonunda da madem bizim forum sitemizi bilyiorsunuz o zaman üyelere özel bir indirim uygulasanız dedim o da olur dedi,hatta sitenin yöneticisi Ahmet beyle bu konuyu daha önceleri konuştuklarını sizin vesilenizle hızlandırılmış olcak dedi,yakın zamanda bir indirim olacağını söyledi.
ben de bu güzel haberi sizlere de vermiş olmak istedim herkese keyifli sürüşler dilerim..
Engine flush için neden böyle düşünüyorsunuz,merak ettim doğrusu,biraz açarmısınız hocam?Selam, güzel sözleriniz için teşekkürler,
Dizel motorların kaderidir, yağ hemen siyahlaşır, aslında siz öyle zannedersiniz,
1.000 km önce yağ değişimi olmuş dizel araçta karterin tapasını açıp yağı boşaltın veya sizin durumunuzdaki gibi fazla koyulan yağı çektiğinizde yağın siyah olduğunu görürsünüz,
ANCAK yağ çubuğunu çekip (kağıt havluya) yağ çubuğunu sildiğinizde, yağın halen (sarı renk) olduğunu görürsünüz,
Dışardan baktığınızda veya bir kaba numune aldığınızda yağ siyah gözükür ama kağıt havlu testi yağın durumunu ortaya çıkarır.
Not: yağ seviyesi veya yağın renginin durumunu gözlemlemek için kesinlikle kağıt mendil veya kağıt peçete kullanmayınız, riskler barındırır.!! bu işler için kağıt havlu veya tek kullanımlık temiz bir bez parçası kullanınız.
Yüksek km araçlarda (1 kereye mahsus) yağı 700-1.000 km kullandıktan sonra kısa sürede değiştirmek (yağ filtresiyle beraber) size ve motora olumlu etkileri olur, kurum yükünün sıfırlanması veya azalması, yağın halen yeni olması sayesinde henüz çok taze olan temizleyici - deterjan katkı maddelerinin kirleri içine çekmesi - bünyesine katması, katkı maddeleri taze haldeyken içeriyi temizlemişken yağ değişimiyle bunlardan kurtulmuş olunur, karterin dibindeki tortuların dışarıya atılması vs.. bir nevi detoks görevi görür. Ancak bir gün böyle bir karar verirseniz, kesinlikle Engine Flush vb isimler altında satılan sıvılardan uzak durunuz.