Cluen
Üye
- İsim
- Furkan
- Araç
- GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Ethanol mü ekliyorsunuz 98 oktan benzin için?1.5 TSI 130 HP BlueMotion DACA motorlu aracımda Ravenol VSE 0W-20 kullanmaya başladıktan sonra yaklaşık 4.000 km yol yaptım. Bunun yaklaşık 3.500 km’si uzun yol kullanımından oluşuyor. Uzun yolda sürüş hızıma ve şartlara bağlı olarak yağ sıcaklığı genellikle 109-114°C arasında seyrediyor.
Bu süreç içerisinde herhangi bir yağ eksiltme gözlemlemedim. Filtre olarak orijinal MANN filtreler kullanıyorum. Araç 144.000 km’ye kadar yetkili servis bakımlıydı. Ben aracı 133.000 km’de aldım ve şu anda yaklaşık 149.000 km’de.
Triger değişimini de VAS 611 007 ekipmanına sahip bir özel serviste yaptırdım. Şu anda araçtan genel olarak oldukça memnunum. Ravenol VSE de teknik özellikleri ve kağıt üzerindeki değerleri açısından beni oldukça tatmin eden bir yağ oldu. Düzenli ve doğru bakım ile uzun vadede motorun sağlıklı kalmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.
1.4 TSI 122 HP CAXA motorlu diğer aracımızda ise Ravenol VST 5W-40 kullanmaya başladık. Bu araç da yaklaşık 230.000 km’ye kadar yetkili servis bakımlıydı. Bundan sonraki bakımlarını yine MANN filtreler ve Ravenol tam sentetik motor yağları ile devam ettirmeyi düşünüyoruz.
Önceki yağında çok hafif bir yağ eksiltme vardı. VST 5W-40 ile kullanımda eksiltmenin nasıl değişeceğini ve motorun yağa nasıl tepki vereceğini zaman içerisinde gözlemleyeceğiz.
Dipnot: Her iki araçta da mümkün olduğunca 98 oktan E5 Pompa yakıt kullanıyoruz.