- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Yanlış anlaşılmaları önlemek adına ;@BestOnur Garanti'nin biteli birkaç gün oldu. Benim yetkili servis tercihi yapmamamın sebebi, yetkili serviste çalışan çok sevdiğim ve güvendiğim ustanın kendine ait bir iş yeri açmış olması. Bir de Ravenol'un dışarıdan servisler tarafından kabul edilmemesi oldu. Eğer servis Ravenol yağı dışarıdan getirmeme müsaade etseydi, yine yetkili servisten devam ederdim. Ancak kabul etmedikleri için filtrelerimi de bölge bayisinden Mann markası alarak, Ali üstadımızın fikirlerini ve önerisini dikkate alarak bu şekilde bir yol izledim.
Sizin söylediğiniz gibi “Ravenol ‘ün dışardan servisler tarfından kabul edilmemesi” iradesi yanlış anlaşılmaya yol açabilir
Konuştuğunuz servisler yağın markasından dolayı değil, araç sahibinin dışardan yağ getirmesini kabul etmedi,
O görüştüğünüz servis, yağın markası Castrol ‘de olsaydı kabul etmeyecekti, markası Shell ‘de olsaydı kabul etmeyecekti
Buna rağmen araç sahibinin dışardan yağ satın alıp getirmesini kabul eden pek çok yetkili servis zaten var,
bazıları kabul etmiyor, bazıları kabul ediyor,
Genel durum %50-50
Sizin sıkıntınız yaşadığınız Datça ‘da yetkili servis olmaması, Size en yakın yetkili servis 80-100 km uzaklıkta, ve onlardan başka yetkili servis yok,
Çevrenizde o servis harici en yakın servis 140-150 km uzaklıkta,
Haliyle nasıl olsa biz bu şehirde (tekel konumundayız) diye böyle bir dayatma yapıyor,
Rekabet az olunca bunlar yaşanır, Eğer o şehirde 4-5 tane daha yetkili servis olsaydı böyle bir yaklaşım gösteremezlerdi
Sizin aracınız Manuel Vites olduğu için rahatsınız.
Saygılar..