RAVENOL Motor Yağları [Ana Konu]

@BestOnur Garanti'nin biteli birkaç gün oldu. Benim yetkili servis tercihi yapmamamın sebebi, yetkili serviste çalışan çok sevdiğim ve güvendiğim ustanın kendine ait bir iş yeri açmış olması. Bir de Ravenol'un dışarıdan servisler tarafından kabul edilmemesi oldu. Eğer servis Ravenol yağı dışarıdan getirmeme müsaade etseydi, yine yetkili servisten devam ederdim. Ancak kabul etmedikleri için filtrelerimi de bölge bayisinden Mann markası alarak, Ali üstadımızın fikirlerini ve önerisini dikkate alarak bu şekilde bir yol izledim.

@BestOnur Garanti'nin biteli birkaç gün oldu. Benim yetkili servis tercihi yapmamamın sebebi, yetkili serviste çalışan çok sevdiğim ve güvendiğim ustanın kendine ait bir iş yeri açmış olması. Bir de Ravenol'un dışarıdan servisler tarafından kabul edilmemesi oldu. Eğer servis Ravenol yağı dışarıdan getirmeme müsaade etseydi, yine yetkili servisten devam ederdim. Ancak kabul etmedikleri için filtrelerimi de bölge bayisinden Mann markası alarak, Ali üstadımızın fikirlerini ve önerisini dikkate alarak bu şekilde bir yol izledim.
Yanlış anlaşılmaları önlemek adına ;

Sizin söylediğiniz gibi “Ravenol ‘ün dışardan servisler tarfından kabul edilmemesi” iradesi yanlış anlaşılmaya yol açabilir :)

Konuştuğunuz servisler yağın markasından dolayı değil, araç sahibinin dışardan yağ getirmesini kabul etmedi,

O görüştüğünüz servis, yağın markası Castrol ‘de olsaydı kabul etmeyecekti, markası Shell ‘de olsaydı kabul etmeyecekti :giggle:

Buna rağmen araç sahibinin dışardan yağ satın alıp getirmesini kabul eden pek çok yetkili servis zaten var,

bazıları kabul etmiyor, bazıları kabul ediyor,
Genel durum %50-50

Sizin sıkıntınız yaşadığınız Datça ‘da yetkili servis olmaması, Size en yakın yetkili servis 80-100 km uzaklıkta, ve onlardan başka yetkili servis yok,

Çevrenizde o servis harici en yakın servis 140-150 km uzaklıkta,

Haliyle nasıl olsa biz bu şehirde (tekel konumundayız) diye böyle bir dayatma yapıyor,

Rekabet az olunca bunlar yaşanır, Eğer o şehirde 4-5 tane daha yetkili servis olsaydı böyle bir yaklaşım gösteremezlerdi :)

Sizin aracınız Manuel Vites olduğu için rahatsınız.

Saygılar..

@forzaGilles Çok haklısınız değerli üstadım. Orada "Ravenol" derken aslında dışarıdan kendi kullandıkları yağ markasını getirseniz bile kabul etmeyeceklerini beyan ettiler. O konuda haklısınız.

Bu markanın o zaman fren hidroliği ve şanzıman yağı da daha kaliteli mi olur diğer motul lique moly markalarına göre?

Bu markanın o zaman fren hidroliği ve şanzıman yağı da daha kaliteli mi olur diğer motul lique moly markalarına göre?
Fren hidroliğinde öncelik yani en önemli husus (makine kullanarak) değiştirmektir,

Sanayide makine ile değişim yapan yer sayısı kısıtlıdır, makineye masraf yapmak genelde istemezler, yetkili servis fren hidroliiği değişimilerinde makine ile değişim yaptığı için ben oyunu yetkili servisten yana kullanıyorum,

Şanzıman yağında ise Ravenol ‘ün kaliteleri ürünleri vardır. ve teknik verileri paylaşmakta tıpki motor yağlarında olduğu gibi çok şeffaf davranırlar, başka marrkalar bazı dataları gizlemeyi tercih ederken, Ravenol şeffaf şekilde paylaşır, tek bir kriterde bile dğer markalardan düşük puanlı bir datası bile olsa bunu paylaşmaktan çekinmezler,

Ancak konu şanzıman yağı değişimi olunca (Manuel Vites ve DSG)! olması fark etmeksizin değişim esnasında sanayideki ustanın araç üreticisinin önerdiği belirli prosedürlere uyması ve bunları esnetmemesi gerekir,

Örneğin manuel şanzımanlarda şanzıman yağı değiişimi için Mk6 kasaya kadar uygulanan değişim yöntemi artık tarih olmuştur, Mk7 kasa ve MQB platformunu kullanan diğer araçlarda 13 yıldır farklı bir yönteme geçilmiştir, aradan 13 yıl geçmesine rağmen sanayide bilgilerini güncellemeyen ustlaarın çoğunluğu halen eski yöntemi kullanmaya devam etmekte ve bazıları bunda ısrar etmektedirler, DSG şanzımanlarda ise yağ değişimi sonrası 2-3 dk. süren bilgisayar desteği gerekir,

Değişimi yapacak usta eğer bu prosedürlere uymazsa ve halen eski bilgileri ile bu işlemi yapmaya kalkarsa, o zaman şanzıman yağını NASA uzay ajansı bile üretmiş olsa hiç bir anlamı kalmaz. :)

Özetlersek şanzıman yağı değişiminde araç üreticisinin ElsaPro ve erWin programlarında paylaştığı değişim kurallarını esnetmeden uymak en önemli husustur.

Geri