RAVENOL Motor Yağları [Ana Konu]

Hayırlı olsun,

Kuzey avrupa’nın (-25°C derece) gibi sert kış koşullarında, PAO Group IV sınıfı olmasının avantajı olarak bir yağdan alabileceğiniz maksimum korumayı elde edeceksiniz,

Ravenol VSE 0W-20 gibi (PAO Group IV) olan bir yağ;
Piyasada ağılıklı olarak satılan Group III 0W-20 yağların ulaşamayacağı korumayı sağlayacaktır. :)

PAO yağlar, soğuk kış günlerinde (yağın akışkan kalma kararlığı) çok yüksek olması sayesinde cold-start anında en hızlı yağlamayı sağlar,

Yaz aylarında da Group IV (PAO) yağların yüksek saflıkta olması sayesinde düşük buharlaşma, yüksek HTHS değeri ve yüksek parlama noktası sayesinde, stres altında yağ filminin korur, bunun anlamı (TSI / eTSI motorun) kronik yağ eksiltme sıkıntısına karşı önemli derecede direnç gösterir.

HC Synthetic Group III yağlar ise kararlı yapıları olmadığı için bu direnci uzun süre sağlayamaz, yağ erkenden yaşlanır.
Zaten sizin aktardığınız bilgileri doğrultusunda araştırma yapıp bu yağı tercih ettim. Bugün birkaç servis gezdim Ankara’da. Bir aksilik olmazsa Erwin Otoda trigerini yaptıracağım. Mustafa abi elektronik sente cihazımı çıkarıp gösterdi sağolsun. Kendi aldığım trigeri iade edeceğim. Yağ ve filtreleri herhangi bir shell liftini kullanarak kendi tork anahtarımla yaparım :)

Zaten sizin aktardığınız bilgileri doğrultusunda araştırma yapıp bu yağı tercih ettim. Bugün birkaç servis gezdim Ankara’da. Bir aksilik olmazsa Erwin Otoda trigerini yaptıracağım. Mustafa abi elektronik sente cihazımı çıkarıp gösterdi sağolsun. Kendi aldığım trigeri iade edeceğim. Yağ ve filtreleri herhangi bir shell liftini kullanarak kendi tork anahtarımla yaparım :)
Bu motorda devirdaim pompası trigerden bazımsız motorun farklı bir yerindedir,

Aklınızda olsun (devirdaim değişecek ise), sizin araca uyunlu olan antifriz tipi G12 EVO tip antifrizdir,

Aşşağıdaki antifriz tipleri size uyumlu değildir, ve Ustalar bazen alışkanlıkları gereği uyumlu olmamasına rağmen (sırf renkleri aynı) diye aşşaığıdaki antifriz tiplerini kullanmaya yönelebiliyorlar,
G12
G12+
G12++
G13

Bir süre hizmet vermiş olsa bile sağlıklı bir antrizin rengi pembe renkli olmalıdır, eğer ki sıvının rengi pembe - turuncu arası bir renk veya turuncu bir renk ise artık antifrizin ömrü dolmuştur,

Böyle bir antifriz sıvısında yapılan ölçümlerde (donma koruması) iyi olsa bile bu sıvı sadece donmaya karşı koruma sağlamadığı için korozyon koruması ömrünü doldurmuş demektir.

Triger seti markası olarak INA ve ContiTech (Continental) en kaliteli markalardır,

Yağ değişimi için (karter tapası ve tapa pulunu) yetkili servisten temin etmenizi öneririm. Dışarda satılanlar ile serviste orjinali arasında fiyat yok denecek kadar azdır.

Geri