HC + PAODoğru anladıysam tam sentetik PAO onaylı 0-20w ravenol daha gelmedi ? VSE olarak mk geçiyor
Üstadım son soru,HC + PAO
Ravenol VSH 0W-20
Approved (Onaylı);
VW 508.00 / 509.00
Selam,Üstadım son soru,
Liqui Moly yağ + ceratec kullanıyordum
Şimdi RAVENOL yağ + CeramiX-Pro Seramik Motor Koruyucu Katkı 300 ML kullansam ne dersiniz ? Fiyatıda uygun
hocam açıklama ve bilgi için teşekkür ederim gayet güzel açıklamışsınız ,ben de bu yağı kullanan var mı diye sorcaktım siz kullnacağınızı söylemişsiniz en kısa sürede deneyimleriinizi merakla paylaşmanızı bekliyoruz,saygılarrSelam, konuyu baştan okuduysanız aslında detayları elimden geldiğince açıklamaya çalıştım, Zaten kimseye şunu şöyle yapın bunu böyle yapın diye keskin cümleler kurmak benim tarzım değil haddim de değil,
Sadece şu kadarını söyleyebilirim, şuan marketten-pazardan aldığımız hepimizin yıllardır kullandığı yağ markalarını kendi arasında bir kıyas yapdığımız zaman bir yağda olmazsa olmas olan (üretici onaylarını) bu markalar bu onay şartnamelerini “minimum seviyede” karşılarlar,
Yani bu üreticiler onay şartnameleri koşullarını (alt sınır değerlerinde) karşılarlar,
Hani hep duymuşsunuzdur X marka yağ kullanıyordum Y markasına geçtim herhangi bir fark göremedim - gözlemleyemedim diye,
İşte bunun sebebi markalar yukarda da söylediğim gibi üretici onay şartnamelerini minimum düzeyde karşıladığı için siz bilindik bir markadan diğer ünlü markaya geçtiğinizde aslında siyah ile beyaz kadar bir fark olmadığı için, yani birinin diğerine üstünlük kuracağı bir farkı görebilecek kadar bir geçiş yapmamış oluyorsunuz,
Çünkü A markanın yağı bir teknik değerde %1-3 daha iyiyken, B marka yağ başka bir teknik değerde %1-3 kadar iyi oluyor, Finalde birinin diğerine üstünlük kuracağı bir veri veya durum olmuyor,
Bir de üreticilerin bir kısmı hatta büyük bir kısmı teknik değerlerin hepsini paylaşmazlar, paylaşan markalarda ortalama bir değer paylaşıyorlar,
Örneğin şartnamenin bir teknik değeri için ≥4,5 yazıyor, iyi güzel de kardeşim bu (büyük eşittir 4,5) değeri 4,6 ‘da olabilir, 5,2 ‘de olabilir, aman ne fark eder zaten arada küçük fark var diyebilirsiniz,
Hayır işte o iş öyle olmuyor, çünkü 4,5 ile 4,6 arasında %2 fark varsa 4,5 ile 5,2 arasında %15 ‘ten fazla fark olur,
İşte yağ dünyasında o aradaki %15 ‘lik fark bizim rakamsal olarak düşündüğümüze göre yağ dünyasında bu oran uçurum farklar yaratacak bir anlam taşımaktadır,
Ayrıca şeffaf olarak verileri paylaşmak yerine en önemli teknik değerleri paylaşmayan veya (≥ büyük eşittir / ≤ küçük eşittir) gibi ortalama değerler vererek, yani doğru veriyi vermektense kelime oyunu ile etrafından dolaşmak, Sanırım herkes için şeffaflık en önemli kriterdir değil mi
Ravenol ise teknik değerleri şeffaf olarak paylaşan ve teknik değerleri her anlamda çok daha iyi olan bir yağdır, PAO Group IV sınıfı (Tam Sentetik) yağ üreten dünyadaki nadir üreticilerden biridir.
Ben kendim de kullanacağım için forumda konu açıp neyin ne olduğunu paylaştım, Kendim kullanmayacağım bir yağı veya herhangi bir ürünü başkasına önermem. Saygılar![]()
1.2 / 1.4 TSI ve 1.6 TDI / 2.0 TDI motorlar için uyumlu 5W-30 yağlar (Golf Mk7 ve Mk7.5 gibi önceki nesil motorlar);
Ravenol VMP 5W-30 (PAO tip Group IV -premium )
Ravenol SMP 5W-30 (HC Synthetic Group III+ yüksek kalite)
Selam, aslında ilk sayfanın 2. mesajında tüm motor tipleri için uyumlu yağları paylaşmıştımSelamlar Elinize sağlık güzel olmuş ama benim gibi fazla bilgisi olmayanlar için 2016 1.2 TSI 208.000 binde bir araç için hangi modeli almalıyım şimdiden cevaplar için teşekkürler
Aracınız yağ eksiltiyor mu? sürüş tarzınız nasıldır sakin mi, performanslı mı..?Elinize sağlık sadece km fazla olması sebebi ile emin olmak istedim çünkü 5.30 degilde artık 5.40 kullanmalısın deniyor sormamın büyük sebebi bu yeniden teşekkürler
4 litreden fazla alıyor Ali abi. Filtreyle beraber 4.3 litre alıyor.Selam, aslında ilk sayfanın 2. mesajında tüm motor tipleri için uyumlu yağları paylaşmıştım
1.2 TSI için uyumlu yağlar;
Ravenol VMP 5W-30
Ravenol SMP 5W-30
Not: 1.2 TSI motor yağ kapasitesi: 4 Litre ‘dir.
Üretici eğer filtre (hariç veya dahil) bir kapasite hesaplama durumu varsa belirtmektedir., Zaman zaman TSI motor için bu durumu söyleyenler var , bir yerlerde bir yanlışlık var, detayına bakmadım,4 litreden fazla alıyor Ali abi. Filtreyle beraber 4.3 litre alıyor.![]()
Sizin gönlünüze en yakın olan yağ markasını tercih etmenizi öneririm,bu yağ markası gerçekten iyi olabilir ama ben yıllardır shell kullanıyorum çok memnunum daha önce 1.2 tsi şimsi 1.5 tsi aracıma shell kullanıyorum ama yağa erişim kolay olursa kullanmayı düşünürüm belki
açıklama ve ilgili cevabınız için teşekkür edrimSizin gönlünüze en yakın olan yağ markasını tercih etmenizi öneririm,
(yağa erişim kolay olursa kullanmayı düşünürüm belki)
Bu cümlenize istinaden yazıyorum;
sanırım konunun açılma sebebine dikkat etmediniz veya konuyu okumadınız,
Halen yağa erişim imkanından bahsetmek için ya biz bir şeyleri iyi anlatamadık - aktaramadık, yada.. eksik kaldıysak bizim kusurumuz olsun
Bahsettiğiniz (erişim imkanı - erişim kolaylığı) hakkında konunun “tamamını değil” sadece ilk 3-4 satırını okumanız yeterli gelecekken sanırım bizim iletişim eksikliğimizden size iyi bunu iyi aktaramamışız,
Konunun başında, ortasında, diğer sayfalarda erişim kolaylığından bahsedilmektedir.