Kaza sonrası izlenecek yol

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emre0146
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre0146

Üye
İsim
Emre
Araç
Volkswagen golf 7
İyi günler iyi forumlar. Bela bitmek bilmiyor. Birkaç gün önce mk7 aracıma arkadan bi atv çarptı. Bagaj kapağı tampon ve stobun birinde hasar mevcut. Polis geldi tutanak tuttu kaza raporu çıktı dün. Beklediğim gibi karşı taraf %100 kusurlu. Tam da sigortamın süresi doluyordu sigortacıma uğradım onunla da görüştüm. Araçta kasko da mevcut. Sigortacım kaskodan yaptırılıp karşının sigortasına rücu yapılmasının daha mantıklı olduğunu söyledi. Karşının poliçesiyle beraber dışarda yaptırdığım ustada şişirilebileceğini söyledi. Kaskonun bu işi daha sağlam takip ettiğini kaskonun anlaşmalı yerinin de iyi bir yer olduğunu belirtti. Kafam karıştı benim de sizce hangi şekilde daha mantıklı olur. Kaskoyu devreye sokmadan direkt raporları gerekli belgeleri vs. kaportacıma teslim etmek mi yoksa kaskomla yaptırıp karşı tarafa rücu etmek mi. Aynı zamanda ikame alabileceğimi de söyledi. Tamam kaskomda ikame araç maddesi var ama sonuçta hasarı ödeyecek taraf karşı tarafın sigortası. O nasıl işliyor anlamadım onu da. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşıp yol gösterirse sevinirim.

kaskodan yaptırın onlar rücu etsin onlardan

Bilgili arkadaşlar bilgilerini aktarırsa memnuniyet duyarım. Bilgili forumdaşları etiketleyin lütfen. teşekkür ederim.

Şubat ayında benzer olayı yaşadım ,park halinde aracıma çarptılar, sigortamın bitmesine 15 gün kalmıştı, sigortamı yenileyip aracı yetkili serviste yaptırdım kaskodan ,onlar karşı tarafa rücu edicekmiş, iki hafta serviste kaldı araç, kaskom ikame araç verdi bu süre zarfında,

Karşı tarafın trafik sigortasiyla yaptirirsaniz anlaşmalı servisin ne yapacağı belli değil yan sanayi parçalarla dandik onarım yöntemleriyle mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışır, yetkili servise verip kaskonuzla yaptırırsanız ne yapılması gerekiyorsa orjinal parça kullanarak yapılıp teslim ederler, parasını karşı tarafın sigortasından alırlar, hasarsızlığınız da etkilenmez, oraya buraya akıllı vida mi taktılar derdiniz olmaz.

Geçmiş olsun…
Madem kaskon var hiç karşı taraf ile uğraşma serviste yaptır…
Kaskondan ikame aracını alırsın…
Evet sanayideki ustalar derler servis şişirir falan diye ben bir kullanıcı olarak sanayide tamir görmüş bir aracı alacağıma serviste tamir görmüş aracı almayı tercih ederim…

Geçmiş olsun…
Evet sanayideki ustalar derler servis şişirir falan diye ben bir kullanıcı olarak sanayide tamir görmüş bir aracı alacağıma serviste tamir görmüş aracı almayı tercih ederim…
hocam servise çekse aracı bagaj kapağı+far+tampon değişimi için minimum 400-500 bin lira tramer çıkar. Alacağı değer kaybı parası max 150-200 lira sizce değer mi ?

Bu ülkede herkes sizin bizim gibi değil. Görüyorlar trameri, araca bakmakla gitmeleri bir oluyor.

Yani benim kişisel fikrim öyle.

Abim arabasıyla kaza yaptı yetkili servis çamurluk ve rot değişimi için yaklaşık 700bin fatura çıkardı şimdi ben oraya bıraksam aracın değer kaybını düşünemiyorum.

İ
Özel serviste mükemmel bir işçilikle çamurluk düzeltme ve boyama rot değişimini 60 bin liraya hallettim.

Hocam işin açığı bagaj boyayla kurtulur gibi duruyor tampon ve stop değişecek. Yetkili serviste onarım yerine değişime giderler ve yüklü bir tramerle karşı karşıya kalırım diye düşünüyorum evet serviste değişip temiz iş çıkması benim için de iyi ama malesef ülkemizde satarken bu konularda sıkıntı yaşıyoruz ağır bir değer kaybı oluyor. O yüzden özel serviste yaptırmayı düşünüyorum
Geçmiş olsun…

İyi günler iyi forumlar. Bela bitmek bilmiyor. Birkaç gün önce mk7 aracıma arkadan bi atv çarptı. Bagaj kapağı tampon ve stobun birinde hasar mevcut. Polis geldi tutanak tuttu kaza raporu çıktı dün. Beklediğim gibi karşı taraf %100 kusurlu. Tam da sigortamın süresi doluyordu sigortacıma uğradım onunla da görüştüm. Araçta kasko da mevcut. Sigortacım kaskodan yaptırılıp karşının sigortasına rücu yapılmasının daha mantıklı olduğunu söyledi. Karşının poliçesiyle beraber dışarda yaptırdığım ustada şişirilebileceğini söyledi. Kaskonun bu işi daha sağlam takip ettiğini kaskonun anlaşmalı yerinin de iyi bir yer olduğunu belirtti. Kafam karıştı benim de sizce hangi şekilde daha mantıklı olur. Kaskoyu devreye sokmadan direkt raporları gerekli belgeleri vs. kaportacıma teslim etmek mi yoksa kaskomla yaptırıp karşı tarafa rücu etmek mi. Aynı zamanda ikame alabileceğimi de söyledi. Tamam kaskomda ikame araç maddesi var ama sonuçta hasarı ödeyecek taraf karşı tarafın sigortası. O nasıl işliyor anlamadım onu da. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşıp yol gösterirse sevinirim.
Şu anda benzer süreci ben yaşıyorum.

Kasko bunun için var zaten. Kaskonuz var ise tabi ki kaskodan yaptıracaksınız. Kesinlikle trafik sigortası kısmına bulaşmayın.

Kasko ile aracınızı oriijinal parçalar kullanılarak yetkili serviste yaptırırsınız, o sırada ikame aracınızı alırsınız. Sonra kasko karşı tarafa rücu eder.

Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için de sizin hasarsızlığınız bozulmaz.

Şu anda benzer süreci ben yaşıyorum.

Kasko bunun için var zaten. Kaskonuz var ise tabi ki kaskodan yaptıracaksınız. Kesinlikle trafik sigortası kısmına bulaşmayın.

Kasko ile aracınızı oriijinal parçalar kullanılarak yetkili serviste yaptırırsınız, o sırada ikame aracınızı alırsınız. Sonra kasko karşı tarafa rücu eder.

Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için de sizin hasarsızlığınız bozulmaz.
Hocam peki onarımla kurtarılacakken yetkili serviste yaptırmak mantıklı mı hem parça değişmiş olacak hem tramer fazla olacak benim için sorun değil takılmam ama insanlarımız takılıyor malesef satarken sıkıntı oluyor

Geri