Kaza sonrası izlenecek yol


emre0146

Üye
Katılım
27 Ara 2024
Mesajlar
38
Tepkime puanı
6
Konum
Kahramanmaraş
İsim
Emre
Araç
Volkswagen golf 7
İyi günler iyi forumlar. Bela bitmek bilmiyor. Birkaç gün önce mk7 aracıma arkadan bi atv çarptı. Bagaj kapağı tampon ve stobun birinde hasar mevcut. Polis geldi tutanak tuttu kaza raporu çıktı dün. Beklediğim gibi karşı taraf %100 kusurlu. Tam da sigortamın süresi doluyordu sigortacıma uğradım onunla da görüştüm. Araçta kasko da mevcut. Sigortacım kaskodan yaptırılıp karşının sigortasına rücu yapılmasının daha mantıklı olduğunu söyledi. Karşının poliçesiyle beraber dışarda yaptırdığım ustada şişirilebileceğini söyledi. Kaskonun bu işi daha sağlam takip ettiğini kaskonun anlaşmalı yerinin de iyi bir yer olduğunu belirtti. Kafam karıştı benim de sizce hangi şekilde daha mantıklı olur. Kaskoyu devreye sokmadan direkt raporları gerekli belgeleri vs. kaportacıma teslim etmek mi yoksa kaskomla yaptırıp karşı tarafa rücu etmek mi. Aynı zamanda ikame alabileceğimi de söyledi. Tamam kaskomda ikame araç maddesi var ama sonuçta hasarı ödeyecek taraf karşı tarafın sigortası. O nasıl işliyor anlamadım onu da. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşıp yol gösterirse sevinirim.
 

kaskodan yaptırın onlar rücu etsin onlardan
 
Bilgili arkadaşlar bilgilerini aktarırsa memnuniyet duyarım. Bilgili forumdaşları etiketleyin lütfen. teşekkür ederim.
 
Şubat ayında benzer olayı yaşadım ,park halinde aracıma çarptılar, sigortamın bitmesine 15 gün kalmıştı, sigortamı yenileyip aracı yetkili serviste yaptırdım kaskodan ,onlar karşı tarafa rücu edicekmiş, iki hafta serviste kaldı araç, kaskom ikame araç verdi bu süre zarfında,
 
Karşı tarafın trafik sigortasiyla yaptirirsaniz anlaşmalı servisin ne yapacağı belli değil yan sanayi parçalarla dandik onarım yöntemleriyle mümkün olduğunca ucuza kapatmaya çalışır, yetkili servise verip kaskonuzla yaptırırsanız ne yapılması gerekiyorsa orjinal parça kullanarak yapılıp teslim ederler, parasını karşı tarafın sigortasından alırlar, hasarsızlığınız da etkilenmez, oraya buraya akıllı vida mi taktılar derdiniz olmaz.
 

Geri
Üst