emre0146
Üye
- İsim
- Emre
- Araç
- Volkswagen golf 7
İyi günler iyi forumlar. Bela bitmek bilmiyor. Birkaç gün önce mk7 aracıma arkadan bi atv çarptı. Bagaj kapağı tampon ve stobun birinde hasar mevcut. Polis geldi tutanak tuttu kaza raporu çıktı dün. Beklediğim gibi karşı taraf %100 kusurlu. Tam da sigortamın süresi doluyordu sigortacıma uğradım onunla da görüştüm. Araçta kasko da mevcut. Sigortacım kaskodan yaptırılıp karşının sigortasına rücu yapılmasının daha mantıklı olduğunu söyledi. Karşının poliçesiyle beraber dışarda yaptırdığım ustada şişirilebileceğini söyledi. Kaskonun bu işi daha sağlam takip ettiğini kaskonun anlaşmalı yerinin de iyi bir yer olduğunu belirtti. Kafam karıştı benim de sizce hangi şekilde daha mantıklı olur. Kaskoyu devreye sokmadan direkt raporları gerekli belgeleri vs. kaportacıma teslim etmek mi yoksa kaskomla yaptırıp karşı tarafa rücu etmek mi. Aynı zamanda ikame alabileceğimi de söyledi. Tamam kaskomda ikame araç maddesi var ama sonuçta hasarı ödeyecek taraf karşı tarafın sigortası. O nasıl işliyor anlamadım onu da. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşıp yol gösterirse sevinirim.