Golf'ten 408'e Geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

@aria26 hocam ne oldu dün bir bugün iki neden vazgeçtiniz.Olumsuz görüşte yok servis olayından yakınma var ama her servis aynı olamaz.
Zaten bir yıl kullanıp bunuda satarsınız servislerde işiniz olmaz.Belki birilerine tecrübenizle vesile olursunuz.
kesin alacagım demedim düşünüyorum sonuçta. insanlara tecrübe olsun diye para verilip araç değiştirilmez takdir edersiniz ki.

2500 bana çok geldi, yoksa bence geçilir.

Şöyle bir durum var hocam, sonuçta burası golf forumu. Facebook ya da WhatsApp grubunda da benzer durum oluyor. Kimse golften bu araca geç demiyor çünkü zaten çoğu kişi golfü daha çok beğenip sevdiği için almış, tercih etmiş.

Bizde Corsa da var. Bir tanıdığımızda 408 ve 2008 var. Hepimiz çok memnunuz. Ekran takılma donma harici bir şey yaşayan yok.

Ben Golf'ü aralıkta aldım. Eğer Golf fiyatına 408 GT alabilsem kesin alırdım. Araba inanılmaz dolu ama Allure aynı paraya geliyordu. Allure istemedim açıkçası. Ben aynı fiyata full paket senaryosunda Pejo'ya kayıyorum. 2500 biraz pahalı geldi bana, 2500'e başka alternatifler bulunur. Hatta 2024-2025 model düşük km Style paket Golf bile alabilirsiniz ki Style paket Golf'ü ben tercih ederim.

Ben Pejo aşırı sorunlu algısına pek katılmıyorum bu arada. İnanılmaz araç sattılar son 3-4 senede. Her yerde Pejo var, doğal olarak arıza yaşayanlar çok oluyor.

Eskiden Volkswagen'de de aynı şeyler oluyordu.

Peugeot sorunlu olsa bile aynı algı aslında Golf 8.5 ve eTSI motorlar için de var. Kullanmayan çoğu kişi bana niye Golf aldın, keşke önceki kasayı alsaydın falan diyor.

Son düzenleme:
2500 bana çok geldi, yoksa bence geçilir.

Şöyle bir durum var hocam, sonuçta burası golf forumu. Facebook ya da WhatsApp grubunda da benzer durum oluyor. Kimse golften bu araca geç demiyor çünkü zaten çoğu kişi golfü daha çok beğenip sevdiği için almış, tercih etmiş.

Bizde Corsa da var. Bir tanıdığımızda 408 ve 2008 var. Hepimiz çok memnunuz. Ekran takılma donma harici bir şey yaşayan yok.

Ben Golf'ü aralıkta aldım. Eğer Golf fiyatına 408 GT alabilsem kesin alırdım. Araba inanılmaz dolu ama Allure aynı paraya geliyordu. Allure istemedim açıkçası. Ben aynı fiyata full paket senaryosunda Pejo'ya kayıyorum. 2500 biraz pahalı geldi bana, 2500'e başka alternatifler bulunur. Hatta 2024-2025 model düşük km Style paket Golf bile alabilirsiniz ki Style paket Golf'ü ben tercih ederim.

Ben Pejo aşırı sorunlu algısına pek katılmıyorum bu arada. İnanılmaz araç sattılar son 3-4 senede. Her yerde Pejo var, doğal olarak arıza yaşayanlar çok oluyor.

Eskiden Volkswagen'de de aynı şeyler oluyordu.

Peugeot sorunlu olsa bile aynı algı aslında Golf 8.5 ve eTSI motorlar için de var. Kullanmayan çoğu kişi bana niye Golf aldın, keşke önceki kasayı alsaydın falan diyor.
Yetkili servisleri kötü gibi. Abim dün Peugeot aracının yetkili servisin birinden zar zor randevu bulmuştu. Götürdü, kayıt açılacak bugün bakılmayabilir. 3 gün gibi araç kalabilir demişler. Cam tavan açılıp kapanmıyor da.

Aracı bırakmamış almış. Haziran ilk haftasına başka yetkili servisten randevu bulabildi. Dünkü servis karşıdaymış. Haziranda bulduğu eve 5km lik mesafede.

VW de hangi yetkili servise götürdüysem araç kalsada bıraktığım gün bakılmaya başlanıyor. Randevu bulmakta da hiç zorlanmıyorum.

Çalıştıgım ofiste konuyu kime açsam 408'e geç, Golf de araba mı, küçük zaten, bir esprisi yok vb. gibi yavan yorumlar yapıldı😂

Günün sonunda Peugeot 408 güzel bir otomobil ama büyük oranda tasarım avantajıyla öne çıktıgını, işçilik motor konfor yol tutuş yalıtım sorunsuzluk vb. konularda Golf ile yarışamayacagını düşünüyorum. Almaktan vazgeçtim gibi.

Ama Golften sonra geçecegim araç yine VW mi olur emin değilim. VW modelleri eskisi kadar cezbetmiyor beni. Passat bitti, Tiguan Elegance paket harici iyi değil. Para olsa da Audi Mercedes BMW alsak:)

kesin alacagım demedim düşünüyorum sonuçta. insanlara tecrübe olsun diye para verilip araç değiştirilmez takdir edersiniz ki.
Maalesef sizi takdir edemeyeceğim.
İnsanlara tecrübe olsun diye para verip araç değiştirmek size kalmış ancak ilk mesajdaki aracı değiştiresim geldi cümlesi bana çok iddialı geldi.Adama sorarlar nasıl bir maddiyat bu çorapmı,çamaşır mı değiştiriyorsun abim diye.
Bir vesile ile bu 408 ‘i kaç km hangi yol koşullarında kulandınızki golf ile sürüş dinamikleri aynı gibi kanısına vardınız.
Velhasıl bu konu potato Mehmet,golfhayranı,yazılımcı,ugurdogan forumdaşların muhabbet çevirmek için açtığı konularla çok benzer.Bknz. bende konunuza katkı yapıyorum.
10 yıldır bu forumu takip ediyorum ne değiştiresim geldi,geçilirmi konuları açıldı.
Allah gönlünüze göre versin.

Konuyu hortlatayım.
Bugün iş arkadaşım yeni 408 aldı. 145 ps hibrit allure.
15 gün ben 15 gün o şeklinde gidiş geliş yapıyoruz. Aynı güzergahta bolca mukayese şansım olacak.

Bugün ilk izlenimlerim;
-Süspansiyon ve yalıtım olmuş. Golften bi tık iyi geldi. Sönümlemeler güzel.
-Kapılar gayet tok ve ağır. Kapanma hissiyatı hoş.
-Ses sistemi kötü, yapamıyor pejo. Eq ayarları da kurtarmıyor.
-Şanzuman bi tuhaf hissettirdi. Kararsızlık var gibi. Eskiden 308 eat8 pejo sahibi olarak aisini aradım.
-Araç geniş, arka diz mesafesi güzel. Ağır hissettiriyor. Ruhsatta 1570 kg yazıyor. 2-3 kişiyle rahat 1800 bandına çıkıyorsunuz. Bence biraz dezavantaj.
-120 km den hızda rüzgar sesi başlıyor ve rahatsız edici gelmedi.
-Motor ara hızlanmalarda asılmıyor. Belki 0-100 değerleri iyidir ama yüklü şekilde o değerler zor. Yüksek süratte de 3 silindir etkisi ile ivmesi düşer.

Liste zamanla uzar gider. Fakat Golften sonra geçer miyim? Zor. Ufak detaylar, plastik kalitesi(tavan aydınlatma plastiği bildiğiniz kara plastik), yarattığı his vs. ince detaylarda hala eksiği var.
2021 pejo ile arasında çok fark var. Bu minvalde bi 3 5 seneye güzel yerlere konumlanabilir pejo markası.

Liste zamanla uzar gider. Fakat Golften sonra geçer miyim? Zor. Ufak detaylar, plastik kalitesi(tavan aydınlatma plastiği bildiğiniz kara plastik), yarattığı his vs. ince detaylarda hala eksiği var.
Vw o işi çok iyi yapıyor. Golf öyle büyük, geniş, yüksek falan değil ama içindeki malzemeler insanı ferah hissettiriyor. Klasik C sütunu tasarımı arkayı da çok ferah yapıyor. Beyaz renk tavanda ve orta konsolda insanı baymıyor. Çok dengeli

golf aracıma severek biniyorum alabilirsem üzerine bir tane elektirikli alırım ama golften vazgeçmek zor 408 çok çekici ama ne yaparsanız yapın bir golf değil bence

Konuyu hortlatayım.
15 gün ben 15 gün o şeklinde gidiş geliş yapıyoruz. Aynı güzergahta bolca mukayese şansım olacak.

Bugün ilk izlenimlerim;
-Şanzuman bi tuhaf hissettirdi. Kararsızlık var gibi. Eskiden 308 eat8 pejo sahibi olarak aisini aradım.
-Araç geniş, arka diz mesafesi güzel. Ağır hissettiriyor. Ruhsatta 1570 kg yazıyor. 2-3 kişiyle rahat 1800 bandına çıkıyorsunuz. Bence biraz dezavantaj.
-Motor ara hızlanmalarda asılmıyor. Belki 0-100 değerleri iyidir ama yüklü şekilde o değerler zor. Yüksek süratte de 3 silindir etkisi ile ivmesi düşer.

2021 pejo ile arasında çok fark var. Bu minvalde bi 3 5 seneye güzel yerlere konumlanabilir pejo markası.
Fransız araçlarını oldum olası sevemedim hocam. Kişiden kişiye göre değişir ancak arkaların torsiyon olması bile 408'den uzak durmak için bir gerekçe olabilir. Torsiyona bağlı olarak da konfor ve yol tutuşu tarafında Golf'ten daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki yeni modellerdeki şanzıman tercihleri de kötü. Hacim arayan yerden biraz yüksek olsun diyen kullanıcılara hitap edebilir.

Görüyor ve arttırıyorum ; 10 yıl clio, 6 yıl honda jazz, 1 yıl corolla, şimdilik 3 yıldır golf kullanıyorum. ama 15 yıl çok iddialı arttıramadım :) Golfü 15 yıl kullanırsam oğlum 22 yaşında olmuş olacak. Vay be.

37 yaşımdayım 21 yaşımda nasip olmuştu binbir borç ilede olsa Focus almıştım 16 yıl bindim 300bin km geçince yaşının gereği sanayi görmeye başlayınca bu sene onu sattım yine nasip oldu Golf aldım. Oğlum 8 yaşında arabaya binip inerken arada takılıyorum kapıları dikkatli kapat aç büyüyüp güzel bir üniversiteye gittiğinde bu araba senin olacak diye, nasip olur umarım. 🙂

Konuyu hortlatayım.

Bugün ilk izlenimlerim;

İyi bir fırsat olmuş karşılaştırma için.

Dış görünüşleri itibari ile hem rakip hem de değiller. Çünkü 408 tercih edenler büyük ölçüde aynı para ile çok daha gösterişli bir araca binmek için tercih ediyor. Golf ise çok daha silik (bana göre öyle değil ama ortalama müşteriye göre) hava atmak için 408 ile yarışamaz :)

Detaylarda, güç aktarma organları, motor vb. konularda ise rakip bile değiller. 1.2 Puretech ile 1.5 eTSI uzaktan yakından alakaları yok.

Pejo 106 GTI kullanmış biri olarak pejo eskiden efsaneydi hele 306 GTI zamanının en güzel arabasıydı. 10 yıl tek kapı 2.2 dizel aurise bindim bir dostum çok istedi diye sattım. 1 yıldır Golf kullanıyorum daha yeni alışıyorum:)

Geri