1.2 tsi CBZB motor Çaresiz Kaldım

Golf_CBZB

Yeni Üye
İsim
Fatih
Araç
Golf 1.2 tsi
Arkadaşlar 180.000 Km de 1.2 Tsi Cbzb kodlu motora sahip bir golfüm var.Araç soğukken hiç bir problem yok ancak ısı 70 derece ve üstü olduğunda olduğunda, eğer araç hareket halinde değilse EPC ışığını yakıp koruma moduna geçiyor.Veya çıktınız o derecelere geldiğinde ışıklarda azıcık fazla durdunuz yine EPC yakıyor.Kontağı kapat aç yapınca düzeliyor.Aracın gidişinde, çekişinde bir değişiklik yok.Yıllardır güvenerek gittiğim ustam bobini, bujileri ve buji kablolarını değiştirdi.Enjektörlerin de yerini değiştirdi.Kayıtlara hep aynı şekilde silindir 4 misfire hatası düşüyor.Kompresor de ölçüldü o da normal çıktı.Usta bekleyelim belki kendi kendine düzelir deyip beni gönderdi.3 ay oldu halen aynı sorunu yaşıyorum.Benzer bir sorun yaşayıp, çözüme ulaşan varsa ve bunu paylaşırsa benden çok dua alacak.

Arkadaşlar 180.000 Km de 1.2 Tsi Cbzb kodlu motora sahip bir golfüm var.Araç soğukken hiç bir problem yok ancak ısı 70 derece ve üstü olduğunda olduğunda, eğer araç hareket halinde değilse EPC ışığını yakıp koruma moduna geçiyor.Veya çıktınız o derecelere geldiğinde ışıklarda azıcık fazla durdunuz yine EPC yakıyor.Kontağı kapat aç yapınca düzeliyor.Aracın gidişinde, çekişinde bir değişiklik yok.Yıllardır güvenerek gittiğim ustam bobini, bujileri ve buji kablolarını değiştirdi.Enjektörlerin de yerini değiştirdi.Kayıtlara hep aynı şekilde silindir 4 misfire hatası düşüyor.Kompresor de ölçüldü o da normal çıktı.Usta bekleyelim belki kendi kendine düzelir deyip beni gönderdi.3 ay oldu halen aynı sorunu yaşıyorum.Benzer bir sorun yaşayıp, çözüme ulaşan varsa ve bunu paylaşırsa benden çok dua alacak.
çok klişe olacak. Aracınızın subapları kurum bağlamış olabilir mi ? Hiç baktırdınız mı ?

Tam kurum belirtisi bunlar çünkü

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam boğaz kelebeğini kontrol ettirin. tsi motorlarda benzer bir durum arkadaşımın jettasında başımıza geldi.

bunlarda hastalık bu km civarlarında boğaz kelebeği bozuluyor. buji bobin değiştirmek ezbere iş olmuş boşuna masraf çıkartmışlar size bir daha oraya gitmeyin. iyi niyetli olduğunu zannetmiyorum.

Upvote 0
Eger bobin + bujiler değismesine ragmen sorun devam ediyorsa ?

Triger Zinciri değişmesi gerekebilir.

Sizin araç zincirli triger degilmi ?

Upvote 0

Hayatımda ilk defa cbz kodlu 1.2 tsi golf görüyorum bu arada.

CBZ ise trigeri zincirlidir hocam.

CJZ (Euro 5) ve CYV (euro 6) kayışlı

Upvote 0
çok klişe olacak. Aracınızın subapları kurum bağlamış olabilir mi ? Hiç baktırdınız mı ?

Tam kurum belirtisi bunlar çünkü
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.O benim de aklıma geldi ancak bu motorlarda kurum olmuyor dedi usta.İşin ilginç tarafı aracın rolantisinde bir oynama yok.

Upvote 0
Hocam boğaz kelebeğini kontrol ettirin. tsi motorlarda benzer bir durum arkadaşımın jettasında başımıza geldi.

bunlarda hastalık bu km civarlarında boğaz kelebeği bozuluyor. buji bobin değiştirmek ezbere iş olmuş boşuna masraf çıkartmışlar size bir daha oraya gitmeyin. iyi niyetli olduğunu zannetmiyorum.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Gittiğim ustama neredeyse 10 senedir gidiyorum.Sadece vw üzerine çalışıyor.90 bin km deyken araç 2000 devir civarı tekleme yapmıştı, o zamanda takım değişmiş ve sorun geçmişti.Boğaz kelebeği değil, olsa rolanti oynar dedi ama bilemiyorum.Başka bir kaç ustaya daha götürdüm, kimi segman kırmıştır, kimi subap eğmiştir gibi daha büyük işlere soyundular.Aklıma yatmadı.Bu yüzden benzer bir sorunu yaşayan arama ihtiyacı hissettim.

Upvote 0

Hocam daha önce 3 defa zincir değişti.En son 30 bin km önce.Onun arıza farklı oluyor.Araştırdığım kadarıyla, emme manifoltuna yağ sızıyormuş.Acaba ondan mı diyorum.Ama sadece 4. silindirde hata vermesini çözemedim.

Upvote 0
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Gittiğim ustama neredeyse 10 senedir gidiyorum.Sadece vw üzerine çalışıyor.90 bin km deyken araç 2000 devir civarı tekleme yapmıştı, o zamanda takım değişmiş ve sorun geçmişti.Boğaz kelebeği değil, olsa rolanti oynar dedi ama bilemiyorum.Başka bir kaç ustaya daha götürdüm, kimi segman kırmıştır, kimi subap eğmiştir gibi daha büyük işlere soyundular.Aklıma yatmadı.Bu yüzden benzer bir sorunu yaşayan arama ihtiyacı hissettim.
Bizim başımıza gelen olay şu şekildeydi

araba birden gaz yememeye başlayıp epc ışığı yaktı zar zor emniyet şeridine alıp gitmeye çalıştık gaza basıyorduk ama araba ilerlemiyordu biraz soğuduğu zaman yavaş yavaş ilerliyor yine yolda kalıyordu gittiğimiz usta boğaz kelebeği arızalı dedi ve değişimini yaptı 2 sene önce 5 bin tl civarı para verdik o gün bu gündür sorun yaşamadı arkadaşım (mekatronik yemesi harici :D)

Upvote 0
EPC hatasında birkaç sebep olabiliyor düşük akü ,boğaz kelebeği ve turbo kaynaklı olabiliyor bunların kontrollerini yaptırmak gerekli bende aynı problemden ötürü turbo değişimi yaptım

Upvote 0
Geçmiş olsun…
Bence önce ustanı değiştirmelisin bazen oluyor ustalarda sıkıntı…
Hangi ildesin yazarsan o ildeki arkadaşlar sana daha iyi bir servis ve usta önerebilir…
Sonuçta el elden üstündür derler…

Upvote 0
Hocam daha önce 3 defa zincir değişti.En son 30 bin km önce.Onun arıza farklı oluyor.Araştırdığım kadarıyla, emme manifoltuna yağ sızıyormuş.Acaba ondan mı diyorum.Ama sadece 4. silindirde hata vermesini çözemedim.
180 bin km deki aracın zinciri şimdiye kadar 3 kere mi değisti ?

Ben olsam yine kronikleşmiş zincir pandemisinden şüphelenirdim ?

Upvote 0
Bizim başımıza gelen olay şu şekildeydi

araba birden gaz yememeye başlayıp epc ışığı yaktı zar zor emniyet şeridine alıp gitmeye çalıştık gaza basıyorduk ama araba ilerlemiyordu biraz soğuduğu zaman yavaş yavaş ilerliyor yine yolda kalıyordu gittiğimiz usta boğaz kelebeği arızalı dedi ve değişimini yaptı 2 sene önce 5 bin tl civarı para verdik o gün bu gündür sorun yaşamadı arkadaşım (mekatronik yemesi harici :D)
Bunun tamiri bu şekilde yapılabiliyor usta boşa değiştirmiş eskisi duruyorsa bu şekilde tamir edin dursun elinizde

Upvote 0

Öncelikle vcds programı ile
1. Camshatt adjustment intake bank 1. specified value
2. Camshaf adjustment intake bank 1: actual value
3. Camshafi adaptation intake bank 1. phase position
Değerlerine bakılması lazım
1.ve 2. Sıradaki değerlerler birbirine yakın çıkması lazım. Eğer 1. Değer 15 2. değer 10 gibi bir değer gösteriyorsa vvt valf arızalı
3. Sıradaki değer de 5 in üzeri ya da -5 altında ise yine araçta misfire hatasına sebep olabilir bu değelerin yüksek olmasının sebebini vanosun görevini yapmadığını gösterir.
Önce bunlara bakılması lazım
Bu arızalar genelde yağ sıcaklığının artması ile ortaya çıkar çünkü vanos ve valf yağ basıncı ile çalışıyor.
Eğer bu sıkıntılar triger değişimi sonrası ortaya çıktıysa triger vanos park pozisyonuna alınmadan takılmış olabilir
Ankaradaysan vcds bende var istersen bu değerlere bakabiliriz uygun bir zamanda

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri