1.2 tsi CBZB motor Çaresiz Kaldım

Golf_CBZB

Yeni Üye
İsim
Fatih
Araç
Golf 1.2 tsi
Arkadaşlar 180.000 Km de 1.2 Tsi Cbzb kodlu motora sahip bir golfüm var.Araç soğukken hiç bir problem yok ancak ısı 70 derece ve üstü olduğunda olduğunda, eğer araç hareket halinde değilse EPC ışığını yakıp koruma moduna geçiyor.Veya çıktınız o derecelere geldiğinde ışıklarda azıcık fazla durdunuz yine EPC yakıyor.Kontağı kapat aç yapınca düzeliyor.Aracın gidişinde, çekişinde bir değişiklik yok.Yıllardır güvenerek gittiğim ustam bobini, bujileri ve buji kablolarını değiştirdi.Enjektörlerin de yerini değiştirdi.Kayıtlara hep aynı şekilde silindir 4 misfire hatası düşüyor.Kompresor de ölçüldü o da normal çıktı.Usta bekleyelim belki kendi kendine düzelir deyip beni gönderdi.3 ay oldu halen aynı sorunu yaşıyorum.Benzer bir sorun yaşayıp, çözüme ulaşan varsa ve bunu paylaşırsa benden çok dua alacak.

Ankaradayım.İşin ehli usta tavsiyesi alabilirim.Aldığım hata mesajları aşağıda.Yine altını çizeyim araç uzun süre durmadığı müddetçe hataya düşmüyor.Gidişinde çekişinde rolantisinde de bir problem yaşamıyorum.
1000065987.jpg

Upvote 0

Olay bu verilerle başka bir boyut kazandı
Araç hataya düştüğünde 4. Silindir kompresyon testi yapılmalı sübap ve segmanlardan kaçak var mı diye kaçak yoksa emme manifoldunun 4 silindir girişinde conta hava kaçırıyor olabilir
Bir diğer sebep de turbo westgate ısınınca takılı kalabiliyor o da en zayıf silindir olan 4 silindire hava yetiştiremiyordur yarın ustama sorup dönerim

Upvote 0
Olay bu verilerle başka bir boyut kazandı
Araç hataya düştüğünde 4. Silindir kompresyon testi yapılmalı sübap ve segmanlardan kaçak var mı diye kaçak yoksa emme manifoldunun 4 silindir girişinde conta hava kaçırıyor olabilir
Bir diğer sebep de turbo westgate ısınınca takılı kalabiliyor o da en zayıf silindir olan 4 silindire hava yetiştiremiyordur yarın ustama sorup dönerim
İlginiz için çok teşekkür ederim.Kompresyon testi yapıldı, tüm silindirler normal çıktı.Ayrıca şu bilgiyi de vereyim ; denemek için aracı hiç yerinden oynatmadan bekledim.70 dereceye gelinceye kadar araç normal rolantisinde çalıştı.Sonrasında EPC ışığı yaktı.Kontağı kapatıp açtım, kısa müddet sonra yine yaktı.Yine Kapatıp açtım bir müddet sonra yine yaktı.Sonra yola çıktım durmadan bir yol gittim hiç bir şey olmadı.Sözün özü arızayı belirleyici iki nokta var.
1- Araç soğukken(70 derece kadar) gitsede, dursada ESP yakmıyor.
2-Araç ısınınca uzun bir ışığa denk gelmezse yine ESP yakmıyor.

Upvote 0
Benim şüphelendiğim şey manifoltta yağ birikmesi.Ama ne kadar isabetli bilemiyorum.Bunun ESP yaktırıp yaktırmadığı konusunda da bir bilgiye ulaşamadım.Bir de neden sadece 4. silindir.

Upvote 0
Benim şüphelendiğim şey manifoltta yağ birikmesi.Ama ne kadar isabetli bilemiyorum.Bunun ESP yaktırıp yaktırmadığı konusunda da bir bilgiye ulaşamadım.Bir de neden sadece 4. silindir.

Emme manifoldunun altında valf var oradan yağın kartere dönmesi lazım valf tıklandığında yağ birikmesi yapıyor o valf tek taraflıdır karterden yukarı çıkmaz aksine kartere doğru gider yağ
İvedik'te Yeni Volkswagen Yakup ustaya bi git istersen ben sordum durumu kompresyonu ölçmem lazım dedi bir de orada ölçtür olmazsa
Vedat gönderdi dersin

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri