İlk defa Golf alacağım önerileriniz var mıdır?

@yazilimci bey en kısa zamanda arabanızı alıp burada boy boy fotoğraflarını paylaşıp birer maaşallah almanızı dilerim.
2.el maalesef risk ne alırsan al sonunda sıkıntı çıkabilir.Para belli alınacak araçlar belli.
Çevreden onu duyduydum bunu duyduydum geçiş aracı bunları pek düşünmeyin.
Çok düşünürseniz
@POTATOmehmet müfettiş bey
@golfhayrani bütçesi yeten
@ugurdoğan müdür bey gibi hiç bir şey alamadan sırra kadem basıp kaybolup gitmeyin derim.

@yazilimci bey en kısa zamanda arabanızı alıp burada boy boy fotoğraflarını paylaşıp birer maaşallah almanızı dilerim.
2.el maalesef risk ne alırsan al sonunda sıkıntı çıkabilir.Para belli alınacak araçlar belli.
Çevreden onu duyduydum bunu duyduydum geçiş aracı bunları pek düşünmeyin.
Çok düşünürseniz
@POTATOmehmet müfettiş bey
@golfhayrani bütçesi yeten
@ugurdoğan müdür bey gibi hiç bir şey alamadan sırra kadem basıp kaybolup gitmeyin derim.
İnşallah hocam rabbim hepimizin gönlüne sinecek baktıkça mutlu edecek arabaya binmemizi nasip etsin.

Eğriye eğri doğruya doğru konuşmak lazım. Kendi şahsi fikrimdir tabii. Hiçbir yüksek km li alman aracı, geçiş aracı olarak düşünülmemelidir. Sorun çıkartacak diye bir olay yok ancak önceki sahipleri tarafından düzgün, bakımsız, sert kullanıldıysa çok nazlı araçlardır masraf yapmaya meyillilerdir. Tüm alman araçları böyledir bu arada.

Bir egea 1.3 multijet gibi, hatta beğenilmeyen fransız araçları gibi (1.5 dci, 1.6 hdi, 1.5 bluehdi) sert kullanılsa dahi sorun açmayacak diyemiyoruz.

@forzaGilles hocam midline önermemiş. Ancak hani derseniz ki ille de Golf olsun midline plus bakabilirsiniz. Ancak ben de Golf öncesi sizin gibi durumdaydım. Golf 7 midline manuel almaktansa dizel Opel Astra J HB enjoy active (orta paket) den yana kullandım. Hiç de pişman değilim. 200 bin km ye kadar 1 tane kızdırma bujisi değişimi hariç 1 kere bile sanayiye uğramadım. Tam 1 senede 30 bin km kadar kullandım maddiyatımı düzeltince satıp Golfü aldım.

Opel üstünde 500 bin kmden fazla tecrübem vardır. Opel tavsiye ederim ben
Halil hocam linç yemeyeceksem eğer en uzak olduğum markalardan birisi opel. Ben de sizin gibi geçmişte çok fazla focus kullandım onun sürüş dinamikleri yol tutuşu sürüş zevkine alıştım. Ford dışında hiç binmedim. Şuanda maddiyattan gerekli egeaya biniyorum ki çok da tavsiye ederim f/p olarak bakıldığında muhteşem bir seçenek oluyor. Ama artık onunla da vedalaşma zamanı geldi. Buradaki arkadaşların da tavsiyelerine bakınca ben de sanırım Focus 3 ya da 3.5 kasa hb dizel bakacak gibiyim düşük kmli golf alırken olabildiğince iyi alma niyetim var. Ama benim için donanım çok mühim değil açıkcası arka park sensörü ve bluetooth bağlantısı varsa bana yetiyor ben hız sabitleme bile kullanmıyorum. O yüzden golf midline bile okey olabiliyor bana aslında. Opele birazcık bile sıcak olsam dediğinize kesinlikle bakarım ama opele hayatım boyunca astra k harici ısınamadım. Ben ister istemez geçiş gibi bakıyorum. Çünkü Allah izin verirse mevcuttaki borçlarım bittiği gibi değiştirmeyi düşünüyorum. Şuanda artık egeanın hantallığı artık yormaya başladı yoksa egeadan memnunum ihtiyaçlarımı karşıladı benim her zaman.

Son düzenleme:
Merhaba hocam
Eski bir golf 6 kullanıcısı olarak yorumlamak gerekirse 6 kasanın malzeme kalitesi çok yüksekti hatta zaman zaman şimdiki son kasa life paket aracımdan da iyi olduğunu düşünüyorum.

6 kasa comfortline kullanmıştım. Aracın bakımlı olması çok önemli. Ben o zamanlar param ağır hasar kayıtlısına yetiyordu o şekilde almıştım ancak bunu asla tavsiye etmiyorum ( satarken ön yolcu airbag in çalışmadığını öğrenmiştim ). Araç ağır hasarlı olunca satışında da zorlanabiliyorsunuz.

Eğer bakımlısını bulursanız 1.4tsi 122hp olanları tavsiye ederim bunların trigerleri de zincirli olup herhangi masraf çıkarmıyorlar. Servise sorduğumda sorun çıkarmadığı sürece değişim yapılmadığını söylemişlerdi.

Bakımlı olmasının önemi yüksek çünkü baya masraf ettim. Aldıktan sonra yakıt sistemi temizliğinden tutun da en son volan değişimine kadar bir çok işlemi serviste yaptırmıştım, işlemler kayıtlı olduğu ve airbag çalışmadığını öğrenmesine rağmen gelen arkadaş aracımı almaktan vazgeçmemişti. ( tabi masrafını düştük :) )

Araç 6 ileri manueldi. 6 kasanın dsg si belki sorun çıkartabilir artık

Konfor olarak aracın yalıtım vs yılına göre oldukça başarılıydı. Ama bluetooth, hız sabitleyici gibi kullanılacak olan ekipmanlar comfortline donanımda eksik, bunların eksikliğini ararsınız.

1.2 tsi kullanmadım yorum yapamam ancak 6kasa 1.4 tsi için sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. 70.000km civarı kullandım. Sattığımda 175bin km idi.

Bir de söyledikleri gibi golf e bindikten sonra başka araçları beğenemiyorsunuz öyle bir sıkıntısı var :)

Şimdiden hayırlısı olsun, kazasız belasız
Hocam inşallah bi bakayım bulayım aracımı 1.4 tsi olursa sizin de yardımlarınıza ihtiyacım olacak :).
Ben şuanda daha binmeden golf dışında beğenemiyorum. Leon falan motor şanzıman olarak aynı ama golf bambaşka bir olay maalesef.

Halil hocam linç yemeyeceksem eğer en uzak olduğum markalardan birisi opel. Ben de sizin gibi geçmişte çok fazla focus kullandım onun sürüş dinamikleri yol tutuşu sürüş zevkine alıştım. Ford dışında hiç binmedim. Şuanda maddiyattan gerekli egeaya biniyorum ki çok da tavsiye ederim f/p olarak bakıldığında muhteşem bir seçenek oluyor. Ama artık onunla da vedalaşma zamanı geldi. Buradaki arkadaşların da tavsiyelerine bakınca ben de sanırım Focus 3 ya da 3.5 kasa hb dizel bakacak gibiyim düşük kmli golf alırken olabildiğince iyi alma niyetim var. Ama benim için donanım çok mühim değil açıkcası arka park sensörü ve bluetooth bağlantısı varsa bana yetiyor ben hız sabitleme bile kullanmıyorum. O yüzden golf midline bile okey olabiliyor bana aslında. Opele birazcık bile sıcak olsam dediğinize kesinlikle bakarım ama opele hayatım boyunca astra k harici ısınamadım. Ben ister istemez geçiş gibi bakıyorum. Çünkü Allah izin verirse mevcuttaki borçlarım bittiği gibi değiştirmeyi düşünüyorum. Şuanda artık egeanın hantallığı artık yormaya başladı yoksa egeadan memnunum ihtiyaçlarımı karşıladı benim her zaman.
Ford Focus 3.5 kasa Style paket 1.5 tdci powershift kullandım. Ben de fazla boy yok (181) hafiften iri bir adamım. Focus un o kasalarına asla sığamıyordum çok dar hocam mezar gibi geliyordu o araç adeta. Hepsi de sedandı. Ancak şunu unutmayın Focus 3.5 kasa özelinde aracınız trend x paket değilse titanyum ve Style paketse satmak için aylarca bekleyebilirsiniz. 180 bindeki Style paketi 2025 temmuzda ilana koydum Kasım ayında ilan dışı sattım. O derece zayıf bir piyasası var bu iki paketin ancak Style paket daha zayıf unutmayın.

İri adam olduğunuzu belirtmişsiniz geçmişte yine aynı şekil 2010 Ford Focus titanyum da kullandım (1.6 tdci motordan nefret ettim) . İç mekan genişliği açısından mk2 ile mk3 arasında dağlar kadar fark var. Sığmakta zorluk çekebilirsiniz. Benim bacaklar her tarafa değiyordu 20 bin km kadar kullandım ama nasıl kullandım bana sorun 😅

Ford Focus 3.5 kasa Style paket 1.5 tdci powershift kullandım. Ben de fazla boy yok (181) hafiften iri bir adamım. Focus un o kasalarına asla sığamıyordum çok dar hocam mezar gibi geliyordu o araç adeta. Hepsi de sedandı. Ancak şunu unutmayın Focus 3.5 kasa özelinde aracınız trend x paket değilse titanyum ve Style paketse satmak için aylarca bekleyebilirsiniz. 180 bindeki Style paketi 2025 temmuzda ilana koydum Kasım ayında ilan dışı sattım. O derece zayıf bir piyasası var bu iki paketin ancak Style paket daha zayıf unutmayın.

İri adam olduğunuzu belirtmişsiniz geçmişte yine aynı şekil 2010 Ford Focus titanyum da kullandım (1.6 tdci motordan nefret ettim) . İç mekan genişliği açısından mk2 ile mk3 arasında dağlar kadar fark var. Sığmakta zorluk çekebilirsiniz. Benim bacaklar her tarafa değiyordu 20 bin km kadar kullandım ama nasıl kullandım bana sorun 😅
Hocam benim de boy aynı enden biraz kalınım :D. Ben de 3.5 kasa trend x vardı satarken zorluk çekmemiştim temizdi araç. Ama o kasa focuslar zaten golf parasına artık maalesef. Ben makyajsız 3 kasa hb 1.6 tdci düşünmüştüm en azından sürüşü çok keyifli diyerekten :D . Ben zaten tek başıma kullanıyorum genelde sağ koltukta birisi oturuyorsa oturuyor. Ben focusta koltugunu vs en alçakta kullandığım için çok rahat sığıyordum. Zaten dediğim gibi benim çok donanım takıntım yok bi arabada ben sağlamlığına sürüşüne bakıyorum aracın. Bluetooth olsun bir de arka park sensörü kafi park sensörüne de gerek aman aman yok ama bluetooth şart maalesef.

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben daha önce vag grubu kullanmadım hep ford kullandım. Ama artık golfe geçeceğim öyle ya da böyle. Elimde ortalama 850-900 bandında bütçem var bununla 220-240km golf 7 1.6 tdi mi önerirsiniz ya da biraz daha düşük km golf 6 1.6 tdi mı önerirsiniz. Alırken neye dikkat etmeliyim? Gencim alınca far stop gibi kendimce ekstralar koymayı düşünüyorum. Amacım arabadan zevk almak. Siz bu konuda ne önerirsiniz? Çok km takıntım yok ama max bu kmler bakıyorum.
Bagaj su alacağı için ilk önce 1 adet Dyson ve silikon tabancası almanı tavsiye ederim :)

Geri