İlk defa Golf alacağım önerileriniz var mıdır?

Benim de şahsi düşüncem yüksek model araçtan yana ancak arkadaşın bütçesine göre en temiz alabileceği araç Golf 6 1.4 tsi 122 hp manuel. 8.5 yıl kullandım sattım şuan golf 8 1.0 etsi dsg kullanıyorum inanın özletiyor kendini Golf 6 bambaşka bir araçtı kalite olarakta bence Golf 7 den üstün bir araç Golf 6 geçen yıl 2012 model Golf 6 pulse paket manuel değişensiz 4 parça lokal boyalı 96.500 kmde ki aracımı 850 bin tl ye sattım arkadaşa fikir olması açısından yazdım.
Golf 6 gerek tokluk gerek malzeme kalitesiyle bambaşkaydı ancak golf 7 iç dış görsel + bağımsız süspansiyon gibi mekanik şeylerle çığır açtı denebilir. 1.0 konusu görecelidir çünkü ömürsüz ve masrafları ağır olan bir motordu sonunda vw artık üretimi durdurdu.

Euro6 motor 1.2tsi 110hp golf 7 kullandım yağ yakma gibi bir durum yaşamadım. Yağ yakma Euro5 motorlarda yaşanması muhtemel bir sorundu. Her 1.2 motora yağ yakıyor demeyelim. Ha keza şuan golf 8.5 var o yakıyor. 8.5’lar elde patladı mı diyeceğiz 😄

ben bakımlı düzgün bir dsgli bulursam zaten alacağım manuel şundan dolayı sıkıntı yaratmaz bana şuanda ankarada yaşadığım yer ile iş yerim arasında bi trafik problemi yaşamıyorum. En fazla trafik ışığında dur kalk oluyor. Dediğiniz gibi eğer konya yolu veyahut eskişehir yolu falan kullansam gerçekten dert zamanında çok yaşadım bu problemi.
Manuel i de çok keyifli. Uzun dönem kullanamadım ancak keyif almıştım manuelden.
Dediğinize katılıyorum golfler uzun ömürlü araçlar fakat biraz şans işi maalesef hırpalanmamış temizini bulmak. Ama bi 1.2 tsi da inceleyeceğim. Düzgün zamanında bakımlıysa tabiki tercih ederim. Zaten aldığım zaman çok uzun yıllar binmeyi planlamıyorum maddiyat iyileşince düşük km otomatik alacağım her türlü.
Bütçeniz olsaydı benim aracı kredi borçlarımdan dolayı satıyordum yardımcı olurdum. Ancak bütçenizin çok üstünde bir fiyat istiyorum. Hatasız ibaresi eklenince fiyatlar uçuyor haliyle.

1.2 ler yağ yakıyor derken ? Yukarıda da belirttiğimiz gibi euro 5 motorlu 1.2 ve 1.4 tsi motorların çoğunda yağ yakma durumu mevcut. Ezbere konuşmanın bir mantığı yok. Aracım 150 binde son bakımını 1000 km önce yaptırdım yağ olması gerektiği gibi çıktı. Hatta uzun yolda olduğum için 15 bin bakımını 16 bin km ye kadar uzattım.

Siz nereden böyle bir şey uydurdunuz anlamadım. Çevremde birçok insanda 1.2 tsi golf var. Ve ben de dahil hiçbir kimse sanayiye, servise bakım harici de gitmedi.

Satarken zorluk diyorsunuz açın bakalım ilan sitesini. 2013-2016 model yılları arasındaki 1.2 tsi golf 7 ilan sayısı ile 1.4 tsi golf 7 ilan sayısına bakın. Bakmayın direkt ben söyleyeyim: 1.2 Tsi da 1199 tane ilan 1.4 tsi da ise 983 tane ilan var. Neye göre zorluk kime göre zorluk ????. Bu ülkede her türlü zaten golf 7 satılıyor. Ancak uzun durun gibi söylemler yanlış.

Şu konuda hak verebilirim size : 1.2 TSİ ve 1.4 TSİ fiyat farkı yok. İki araç da aynı paraya satılıyor. Ancak 2016 yılına baktığımızda sıfır km 1.2 tsi 80 bin TL ye satılırken 1.4 Tsi 82 bin TL ye satılıyordu (kampanya vardı çok iyi hatırlıyorum). Giderim aynı paraya 1.4 ünü de alırım denilebilir.

Yakıt ekonomisi+performans+motor sorunsuzluğu+(175 nm torktan dolayı) dsg sorunsuzluğu kombinasyonuna sahip olmak. İsteyen adamın tercih ettiği motordur. Zaten 1.2 ve 1.4 motorlar arasında fark yok. Birbirlerinin downsize edilmiş halidir. 1.2 yağ yakıyor ise 1.4 te yağ yakar.
hocam 05414374313'e watsaptan yazın atayım size 1.2 tsi motor ile ilgili video.

ilanının çok olması aracın çok popüler olduğunu göstermez, çok satan olduğunu gösterir sadece. en basiti facebook gruplarında emsal iki araçtan paylaşın. gelen teklif ve yorumların bile farkı bariz ortada olacaktır.

ezbere değil golf 6'da 1.4 tsi golf 7'de 1.2 tsi, 1.4 tsi(122'lik), 1.4 tsi(125'lik), 1.6 tdi (110luk) hatta troc 1.5 tsi (150'lik) kullandım ve son 3 saydığım motorlu araçlara suan sahibim. yeri geldi stage 3 bile yaptım geçmiş konularım mevcut. bilen biliyor.

2016 yılında 1.2 tsi 1.4 tsi dan bahsetmişsiniz millet uzun vadede sorun yaşamadı o dönemlerde. 2020 sonrası ciddi patlat verdi 1.2 tsi muhabbeti. 1.4 tsi (122lik)te aynı şekilde ama sorun yaşamayan yokmudur vardır elbet ancak belli başlar motor modelleri kendini stokkende yüklerkende ispatladı.

şunuda belirteyim bulunduğum şehirde 1.2 tsi hangi şanzıman hangi yazılım olsun olmasın 1.4 tsi 125likten çok yakıyor. golf 6 122likte yakıyordu.

Benim de şahsi düşüncem yüksek model araçtan yana ancak arkadaşın bütçesine göre en temiz alabileceği araç Golf 6 1.4 tsi 122 hp manuel. 8.5 yıl kullandım sattım şuan golf 8 1.0 etsi dsg kullanıyorum inanın özletiyor kendini Golf 6 bambaşka bir araçtı kalite olarakta bence Golf 7 den üstün bir araç Golf 6 geçen yıl 2012 model Golf 6 pulse paket manuel değişensiz 4 parça lokal boyalı 96.500 kmde ki aracımı 850 bin tl ye sattım arkadaşa fikir olması açısından yazdım.
golf 6lar gerçekten çok kaliteli ama 7 nin duruşu daha bi çekici geliyor eğer 7 bulamazsam direkt 6 alacağım benzinlisine bakayım teşekkür ediyorum.

Manuel i de çok keyifli. Uzun dönem kullanamadım ancak keyif almıştım manuelden.

Bütçeniz olsaydı benim aracı kredi borçlarımdan dolayı satıyordum yardımcı olurdum. Ancak bütçenizin çok üstünde bir fiyat istiyorum. Hatasız ibaresi eklenince fiyatlar uçuyor haliyle.
maalesef karşılamam mümkün değil hayırlı satışlar dilerim

golf 6lar gerçekten çok kaliteli ama 7 nin duruşu daha bi çekici geliyor eğer 7 bulamazsam direkt 6 alacağım benzinlisine bakayım teşekkür ediyorum.
bu arada bütçenizi ben yeni görmüşüm, arkadaşların belirttiği gibi golf 6 sizin için uzun vade sürüş açısından daha masrafsız olacaktır.(triger zincirli)

bu arada bütçenizi ben yeni görmüşüm, arkadaşların belirttiği gibi golf 6 sizin için uzun vade sürüş açısından daha masrafsız olacaktır.
şöyle aslında uzun vadeli planlamıyorum tabi gelecekte ne olur onu da bilemem. Alıp 1 1.5 yıl bandında binip düşük km otomatik cam tavanlı golf almayı düşünüyorum. Biraz da geçiş gibi düşünebilirsiniz. Yıllık 25k km yapıyorum ortalama.

şöyle aslında uzun vadeli planlamıyorum tabi gelecekte ne olur onu da bilemem. Alıp 1 1.5 yıl bandında binip düşük km otomatik cam tavanlı golf almayı düşünüyorum. Biraz da geçiş gibi düşünebilirsiniz. Yıllık 25k km yapıyorum ortalama.
o zaman o paralara golf 6'ya hiç bulaşmayın çünkü o paralara 2010-2012 golf 6 'ya vermektense madem geçici süre ve yıllık 25 bin km yapıyorsunuz otomatik clio 1.5 90'lık alın daha iyi olur.

not: golf 6 ve clio 4 malzeme kalitesi gibi boş yorumlara kalkışmayalım arkadaşlar. biliyoruz neyin ne olduğunu ama o parayada clio dizellerin piyasa hızı belli

o zaman o paralara golf 6'ya hiç bulaşmayın çünkü o paralara 2010-2012 golf 6 'ya vermektense madem geçici süre ve yıllık 25 bin km yapıyorsunuz otomatik clio 1.5 90'lık alın daha iyi olur.

not: golf 6 ve clio 4 malzeme kalitesi gibi boş yorumlara kalkışmayalım arkadaşlar. biliyoruz neyin ne olduğunu ama o parayada clio dizellerin piyasa hızı belli
evet haklısınız. Bu da bir tercih mantık açısından. Zaten güncelde makyajlı 1.4 egea urban kullanıyorum 30 bin kmdir. Biraz sürüş keyfi açısından bakıyordum olaya ama bu dediğinize de bakacağım.

hocam 05414374313'e watsaptan yazın atayım size 1.2 tsi motor ile ilgili video.

ilanının çok olması aracın çok popüler olduğunu göstermez, çok satan olduğunu gösterir sadece. en basiti facebook gruplarında emsal iki araçtan paylaşın. gelen teklif ve yorumların bile farkı bariz ortada olacaktır.

ezbere değil golf 6'da 1.4 tsi golf 7'de 1.2 tsi, 1.4 tsi(122'lik), 1.4 tsi(125'lik), 1.6 tdi (110luk) hatta troc 1.5 tsi (150'lik) kullandım ve son 3 saydığım motorlu araçlara suan sahibim. yeri geldi stage 3 bile yaptım geçmiş konularım mevcut. bilen biliyor.

2016 yılında 1.2 tsi 1.4 tsi dan bahsetmişsiniz millet uzun vadede sorun yaşamadı o dönemlerde. 2020 sonrası ciddi patlat verdi 1.2 tsi muhabbeti. 1.4 tsi (122lik)te aynı şekilde ama sorun yaşamayan yokmudur vardır elbet ancak belli başlar motor modelleri kendini stokkende yüklerkende ispatladı.

şunuda belirteyim bulunduğum şehirde 1.2 tsi hangi şanzıman hangi yazılım olsun olmasın 1.4 tsi 125likten çok yakıyor. golf 6 122likte yakıyordu.
Estağfirullah hocam ben size bir şey ispatlayın demedim bana düşmez o. Elbette daha çok VW grubunu daha çok kullanmış olabilirsiniz, belki tecrübe de edinmişsiniz zamanında, ancak ben şu an aktif kullanıcısı olarak diyorum. Araçlarda en ufak sorun yok (şimdi aracı satıyorum diye övdüğümü düşünebilirsiniz :) , kredi borcum var ondan satıyorum yoksa satmazdım, aşırı memnunum)

İlan çok olması sizce de o aracın aktif bir şekilde piyasasının olduğu göstermez mi yani ? Bu golfü almadan önce 1.2 ve 1.4 motorlar için ayrı favori listem vardı. Gerçekten 1.2 motorlu araçların ilanları daha hızlı şekilde ilandan kalktığına şahit oldum. Zaten 1.2 tercih etmemin sebeplerinden biri de buydu. Piyasası hızlıymış diyebildim. Nakit ihtiyacımda beni üzmeyecek bir araç olduğunu bilerek aldım.

Siz 2020 de patlak verdi diyorsunuz. Aradan 6 yıl geçmiş bu araçların en küçüğü 10 yaşında artık. Yaşlandı arabalar...Bakın size dediğim gibi çevremde birçok insanda bu motordan var. Şu an sizi temin ederim ki hiçbirimizde sorun kesinlikle yaşanmadı. Yani 2020 de patlak veren araba 2026 ya kadar sağ bir şekilde kalabilir miydi ?

1.2 TSİ 105 likler eksiltiyor bunu da zaten ilk mesajlarımda yazdım. 200 bin km üstü her ilanda ya 1.2 sandık motor veya 1.2 araca 1.4 ün motorunun takıldığı var evet. Ancak 1.2 tsi 110 hp lerde ben daha yağ yakıyor diyen 1 kişiyi bile görmedim. Sadece şöyle gördüm bir dostumuzn arabası 2015 modeldi, satarken ona 110 luk diye satmışlar öyle bilerek aldı aracı. Sonra 120 bin km deki araç her 4000 km de 1 litre yağ eksiltmeye başladı. Açtık baktık ki ruhsatta 81 kw yerine 77 kw yazıyor. Yani 105 likti yine motor.

Bir yandan 2017 Golf 7.5 1.4 tsi 125 hp DSG de kullandım. Ankara'da akıcı trafikte+yoğun trafikte 1.2 TSi 3000 bin km yakıt ortalaması 6,2. Kullandığım 1.4 tsi motorun ise (kavrama+kart yeni 2 bin km önce değişti) ortalaması 7 litrenin altına kesinlikle düşmüyor. Uzun yolda ise çok aman aman bir fark yok. Ankara-sivas arasını 2 araçla da gidip geldim 1.2 tsi ve 1.4 tsi da tam 5 litre yaktı.

Golf 6 gerek tokluk gerek malzeme kalitesiyle bambaşkaydı ancak golf 7 iç dış görsel + bağımsız süspansiyon gibi mekanik şeylerle çığır açtı denebilir. 1.0 konusu görecelidir çünkü ömürsüz ve masrafları ağır olan bir motordu sonunda vw artık üretimi durdurdu.
Üstadım inanın 1.0 etsi ile alakalı değil golf 6 1.4 tsi aramam. 1.0 etsi tahmin ettiğimden iyi bir çekişi var aratmadı şuan henüz 1.4 tsi motoru çok uzun yol yapan biri değilim zaten yapsakta artık malum gaza basmaya korkuyoruz cezalardan dolayı dediğiniz gibi tokluk,malzeme kalitesi üstün bir araçtı golf 6 ayrıca bağımsız süspansiyon konusunda golf 7 geride çünkü tüm motorlarda standart değil golf 6 da standart bağımsız süspansiyon ancak dediğiniz gibi iç diş görsel olarak golf 7 kasalar en iyisi zaten golf 7.5 1.5 tsi niyetlendim ancak piyasada istenen rakamları görünce alternatör riskini göze alarak 2020 model golf 7.5 highline parasına 2023 golf 8 1.0 etsi life aldım.

Merhabalar, 2015 ve sonrası olacak şekilde 1.2 tsı ve 1.4 tsi gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz resmen ölümsüz toyota motoru gibidir.
manuel tavsiyemdir dsg nin ikinci elde ne kadar bakımlı olup olmadığını bilemezsiniz.

Sarı sitede şöyle bir ilan var senin fiyat bandında düşük km çok güzel bir seçenek. Sarı site ilan no yasaksa eğer mesajımı güncelleyebilirim.

1303378643

Merhabalar, 2015 ve sonrası olacak şekilde 1.2 tsı ve 1.4 tsi gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz resmen ölümsüz toyota motoru gibidir.
manuel tavsiyemdir dsg nin ikinci elde ne kadar bakımlı olup olmadığını bilemezsiniz.

Sarı sitede şöyle bir ilan var senin fiyat bandında düşük km çok güzel bir seçenek. Sarı site ilan no yasaksa eğer mesajımı güncelleyebilirim.

1303378643
euro6 olan motorlara bakacağım hocam tam yasak mı bilmiyorum ben de bahsettiğiniz türleri anladım. İsterseniz ilan no kaldırın.

Geri