hocam 05414374313'e watsaptan yazın atayım size 1.2 tsi motor ile ilgili video.
ilanının çok olması aracın çok popüler olduğunu göstermez, çok satan olduğunu gösterir sadece. en basiti facebook gruplarında emsal iki araçtan paylaşın. gelen teklif ve yorumların bile farkı bariz ortada olacaktır.
ezbere değil golf 6'da 1.4 tsi golf 7'de 1.2 tsi, 1.4 tsi(122'lik), 1.4 tsi(125'lik), 1.6 tdi (110luk) hatta troc 1.5 tsi (150'lik) kullandım ve son 3 saydığım motorlu araçlara suan sahibim. yeri geldi stage 3 bile yaptım geçmiş konularım mevcut. bilen biliyor.
2016 yılında 1.2 tsi 1.4 tsi dan bahsetmişsiniz millet uzun vadede sorun yaşamadı o dönemlerde. 2020 sonrası ciddi patlat verdi 1.2 tsi muhabbeti. 1.4 tsi (122lik)te aynı şekilde ama sorun yaşamayan yokmudur vardır elbet ancak belli başlar motor modelleri kendini stokkende yüklerkende ispatladı.
şunuda belirteyim bulunduğum şehirde 1.2 tsi hangi şanzıman hangi yazılım olsun olmasın 1.4 tsi 125likten çok yakıyor. golf 6 122likte yakıyordu.
Estağfirullah hocam ben size bir şey ispatlayın demedim bana düşmez o. Elbette daha çok VW grubunu daha çok kullanmış olabilirsiniz, belki tecrübe de edinmişsiniz zamanında, ancak ben şu an aktif kullanıcısı olarak diyorum. Araçlarda en ufak sorun yok (şimdi aracı satıyorum diye övdüğümü düşünebilirsiniz

, kredi borcum var ondan satıyorum yoksa satmazdım, aşırı memnunum)
İlan çok olması sizce de o aracın aktif bir şekilde piyasasının olduğu göstermez mi yani ? Bu golfü almadan önce 1.2 ve 1.4 motorlar için ayrı favori listem vardı. Gerçekten 1.2 motorlu araçların ilanları daha hızlı şekilde ilandan kalktığına şahit oldum. Zaten 1.2 tercih etmemin sebeplerinden biri de buydu. Piyasası hızlıymış diyebildim. Nakit ihtiyacımda beni üzmeyecek bir araç olduğunu bilerek aldım.
Siz 2020 de patlak verdi diyorsunuz. Aradan 6 yıl geçmiş bu araçların en küçüğü 10 yaşında artık. Yaşlandı arabalar...Bakın size dediğim gibi çevremde birçok insanda bu motordan var. Şu an sizi temin ederim ki hiçbirimizde sorun kesinlikle yaşanmadı. Yani 2020 de patlak veren araba 2026 ya kadar sağ bir şekilde kalabilir miydi ?
1.2 TSİ 105 likler eksiltiyor bunu da zaten ilk mesajlarımda yazdım. 200 bin km üstü her ilanda ya 1.2 sandık motor veya 1.2 araca 1.4 ün motorunun takıldığı var evet. Ancak 1.2 tsi 110 hp lerde ben daha yağ yakıyor diyen 1 kişiyi bile görmedim. Sadece şöyle gördüm bir dostumuzn arabası 2015 modeldi, satarken ona 110 luk diye satmışlar öyle bilerek aldı aracı. Sonra 120 bin km deki araç her 4000 km de 1 litre yağ eksiltmeye başladı. Açtık baktık ki ruhsatta 81 kw yerine 77 kw yazıyor. Yani 105 likti yine motor.
Bir yandan 2017 Golf 7.5 1.4 tsi 125 hp DSG de kullandım. Ankara'da akıcı trafikte+yoğun trafikte 1.2 TSi 3000 bin km yakıt ortalaması 6,2. Kullandığım 1.4 tsi motorun ise (kavrama+kart yeni 2 bin km önce değişti) ortalaması 7 litrenin altına kesinlikle düşmüyor. Uzun yolda ise çok aman aman bir fark yok. Ankara-sivas arasını 2 araçla da gidip geldim 1.2 tsi ve 1.4 tsi da tam 5 litre yaktı.