Manevra Frenleme Fonksiyonu Devre Dışı Hatası - Akü

Yakın zamanda ben de bu park manevra sistemi devredışı uyarısını 5-6 kez aldım. Yalnız şöyle birşey olduğunu farkettim: yarım marş yapıp ışıklar geldikten sonra marşa basarsam asla hata vermiyor, ama direkt araca biner binmez basarsam mutlaka bu uyarı çıkıyor. 3 yaşında 35 binde bi araç (hergün 25-30 km de olsa kullanılıyor) aküsünü ölçtürücem ama bu kadar da çabuk ölmezsin artık! diye umuyorum.

Yakın zamanda ben de bu park manevra sistemi devredışı uyarısını 5-6 kez aldım. Yalnız şöyle birşey olduğunu farkettim: yarım marş yapıp ışıklar geldikten sonra marşa basarsam asla hata vermiyor, ama direkt araca biner binmez basarsam mutlaka bu uyarı çıkıyor. 3 yaşında 35 binde bi araç (hergün 25-30 km de olsa kullanılıyor) aküsünü ölçtürücem ama bu kadar da çabuk ölmezsin artık! diye umuyorum.

Bende yarım kontakta verdiği de oluyordu, yarım kontakta vermezse araç çalışırken de verebiliyordu. Araç yanıma geldi, denemelere tekrar başladım.

Bu aralar arıza vermedi ancak bugün yetkili serviste gösterdim. Akü sağlığında bir problem görmemiş cihaz. Sadece şarj seviyesi %50 civarındaymış. Uzun yola gideceksiniz burda şarj etmeye gerek yok dediler. Hata tekrarlarda o sıra göstereceğim tekrardan.

Ben de dün akü ölçümü yaptırdım. Voltaj 12,54 çıktı. Akü sağlığı %61. Akü satan adam önce park manevra sensörler vs güç çeken çevre sistemler devre dışı kalır dedi. Neredeyse her gün 20 km mesafede gidip geliyorum, yani kullanılan bir araba hiç de yatmıyor uzun süre. Çok kritik değil ama birkaç hafta içinde değiştiririm herhalde.

3 yaşında arabada akü bitiyor. (eTSİ değil, otomatik değil) Çok saçma değil mi?

Ekli dosyalar

• IMG_5221.jpeg
    IMG_5221.jpeg
    221.9 KB · Görüntüleme: 4

Geri