Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]


Mini'den bildiğim kadarıyla elektrikli BMW'de de yıllık bakım yok hocam, 2. yılda sınırsız km olarak ilk bakıma giriyor. Bu paralar yüksek malesef ama premium marka için normal sayılır. 2 yılda bir bakım olması maliyeti düşürüyor. Elektriklilerde en saçma bakım aralığı PSA'da sanırım. Her yıl bakıma çağırıyorlar.

Doğrudur hocam zaten faturada fren hidroliği falan var 2.yıl olduğu oradan da belli, ağzımız alışmış yıllık demeye :)
 
Uzun zamandır foruma girmemiştim.

Mevzu elektrik ve içten yanmalı olunca, ortam umarım Seferoğulları & Tellioğulları'na evrilmemiştir diye düşündüm.

Böyle olmadığına sevindim, forum çizgisini bozmamış demek ki...

👏👏👏
 
Çok değil 5-6 seneye işler değişebilir, hatta tersine dönebilir. "Kim istasyonda benzindi, mazottu almaya zaman kaybedecek" söylemi çıkabilir.;)
Bu teknoloji 2030 diyorlarsa sen ona 2035 de. Nerde görülmüş tam tarih tuttuğu

E piyasa sürüldü diyelim, senin benim alacağım arabaya koyarlar mı? Pahalı ve yeni teknoloji, koymazlar tabiki. Eee haydii 10-15 sene de teknoloji ucuzlasın diye bekle. 2045/2050 oldu yıl. Ölme eşeğim ölme :)
 
12 katlı apartmanda oturuyorum yani evden şarj imkanım yok ama 300 metre ileride 2 akaryakıt istasyonunda toplam da 4 tane şarj istasyonu var. Apartmanda elektrik sayacımdan dışarı park alanına hat çektirip aracı evde şarj edesim var tabi alırsam :) Ama haberler de görüyorum ne kadar doğru bilemem elektrikli araç kullanan arkadaşlar cevap verebilir bu araçlar yazın neden yanıyor beni bu düşündürüyor. Adana da yaşıyorum yazları sıcaklık 50 dereceyi rahat geçiyor bu sıcaklık araçta mesafeyi düşürmez mi ya da araç bu sıcak memleket de rahat çalışır mı. Bu arada Adana da dünya kadar elektrikli araç var:) İki araç arasında kaldım sıfır Golf Life ya da İoniq 5 ya da 6. İkna edin beni de alayım şu elektriklilerden birini artık :) @Oswinaldo senden daha çok bilgi bekliyorum abim :)
evin altında şarj yeri yoksa yorar. o 300metre bile adama zamanla zor gelmeye başlar. hele aracı sık kullanıyorsanız 2-3 günde bir aracı benzin istasyonun oraya götürüp sonra tekrar alıp parketmekle v.s uğraşacaksınız.
 

Geri
Üst