Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

O tip adamlara bende kıl oluyorum abi. Bende sizin gibi yıllık o civarlar da yol yapıyorum elektrik araç almalıyız :)

Tamam modele karar ver ne aliyoruz :)

X1 ilgimi cekiyor ix1 miydi neydi yoksa bmw modellerini cozemedim

Butce 3 milyon

İoniq serisi ile ilgili bilgin var mı abi sence alınır mı?

İoniq'lerin makyajlı modellerinde işletim sistemi, multimedyası değişecek. En önemlisi uzaktan erişim gelecek diyorlar. Tabii bunlar model bazlı ne zaman gelir bilinmez. Bildiğim ioniq 6 lansmanı bu yazın temmuz-ağustos gibi olacak. Burada üretilen ioniq 3'te aşağıdaki gibi ekran ve işletim sistemi olacak, diğer modellerde zamanla buna geçecektir. Ama şu bir gerçek ki ioniqler çok güzel araçlar benimde dikkatimi çekiyor :)

1781769976349.png

Tamam modele karar ver ne aliyoruz :)

X1 ilgimi cekiyor ix1 miydi neydi yoksa bmw modellerini cozemedim

Butce 3 milyon
Abim elektrikli altyapısı ile üretilen tamamen elektrikli araç platformunda üretilen araç almak lazım benim bildiğim ix1 in fosil yakıtlısı olduğu için şaft tüneli var biz uzak doğuya gidelim ya da ille de alman dersen sana mini countryman alalım :)

İoniq'lerin makyajlı modellerinde işletim sistemi, multimedyası değişecek. En önemlisi uzaktan erişim gelecek diyorlar. Tabii bunlar model bazlı ne zaman gelir bilinmez. Bildiğim ioniq 6 lansmanı bu yazın temmuz-ağustos gibi olacak. Burada üretilen ioniq 3'te aşağıdaki gibi ekran ve işletim sistemi olacak, diğer modellerde zamanla buna geçecektir. Ama şu bir gerçek ki ioniqler çok güzel araçlar benimde dikkatimi çekiyor :)

1781769976349.png
Gönlüm de yatan aslan İoniq 6 aslında abi:) yüksek ihtimal yıl sonu karar verip alacağım araçlar tanıtılmış olur. Ya Golf den devam ya da kendimce devrim yapıp hanımın dırdırını göğüsleyip İoniq 5 ya da 6 alacağım :)

Benden duymuş olmayın ama ix1 yıllık bakım 23.000₺ fiyat çekmişler 😁 tabi fren hidroliği iyonlar nanolar havada uçuşuyor faturada.

1781770659820.png
Beni gıcık eden bir konu da bu bakım konusu tamam Tesla da neredeyse öyle birşey yok ama bu bmw ler hyundai ler vs neden 10k ya da 15k da bakıma giriyor :)

Abim aslında son yıllar da epeydir kafamda elektrikli araç alma düşüncesi var teknolojiye meraklı biriyim ama hanımın buralar sıcak ya patlarsa yanarsa vs gibi düşünceleri beni hep geri adım attırdı kadınların diline düşmemek gerek :ROFLMAO: Ben sene de 1 ya da 2 defa uzun yol yapıyorum şehiriçi de günlük en fazla 25 km yol yapıyorum o da işe git gel. Aslında tam benlik bir araç elektrikli araba ama hep ama diyorum :) Apartman kapalı abi biri giremez içeri sayaçtan hat çekildiğini topraklama yapıldığını duymuştum onu yaparsam daha ucuza şarj etmiş olurum. Geçen apartmana misafir araç olarak ioniq 5 geldi benim aracın yanına koydu yukarıdan bir baktım yemin ederim benim araç yanında tofaş biss gibi duruyordu :ROFLMAO:
Bak yanma işi çok abartılıyor. Sana sıcağın tek dezavantajı klima açıp menzil kaybetmen olur :) Hanımı çok karıştırmamaya çalış ben hanımı dinlesem Clio alacaktık😃😃

Elektriklide de öyle bı sorun var farları açınca bile menzil kaybediyorsun cimri adamın anasını ağlatır 🤣

Ev prizinden oluyor bende o şekilde ediyorum. Tabii hız düşük oluyor ancak edebileceğiniz en ekonomik şarj yöntemi bu oluyor şarj aleti fiyatları sebebiyle. Düm düz 220V ev prizine takıyorum saatte 3 kw civarı hızla şarj ediyorum zaten akşam ve gece araç sabit duracağından boş dururken gecede %50den fazla şarj edebiliyorum.
Vallaha ben çok düşündüm priz işini.

İlk önce mahalle fırlamaları çocuklar gidip elleşir.

Ondan sonra mahalleli de elleşir, çünkü mahallede elektrikli araç hiç yok, yakın çevrede görmedim.

Ondan sonra geceleri taksam, geceleri de sıkıntılı tipler illa geçiyor, yeminlen çalmaya çalışırken mahvederler arabayı. Çalamayip sinirlenip cami falan kırarlar. Ya da kablomu keserler. Yapmaz demeyin yaparlar :) Benim oturduğum yerde hayal yani evde şarj. Yoksa kesinlikle güzeller.

Bak yanma işi çok abartılıyor. Sana sıcağın tek dezavantajı klima açıp menzil kaybetmen olur :) Hanımı çok karıştırmamaya çalış ben hanımı dinlesem Clio alacaktık😃😃

Elektriklide de öyle bı sorun var farları açınca bile menzil kaybediyorsun cimri adamın anasını ağlatır 🤣

Ondan sonra mahalleli de elleşir, çünkü mahallede elektrikli araç hiç yok, yakın çevrede görmedim.

Ondan sonra geceleri taksam, geceleri de sıkıntılı tipler illa geçiyor, yeminlen çalmaya çalışırken mahvederler arabayı. Çalamayip sinirlenip cami falan kırarlar. Ya da kablomu keserler. Yapmaz demeyin yaparlar :) Benim oturduğum yerde hayal yani evde şarj. Yoksa kesinlikle güzeller.

Hocam öyle bir anlattın ki arabayı bırakıp sizin hayatınızdan endişelendim 😁 Öyle ortamda çok zor tabii.

Beni gıcık eden bir konu da bu bakım konusu tamam Tesla da neredeyse öyle birşey yok ama bu bmw ler hyundai ler vs neden 10k ya da 15k da bakıma giriyor :)
Kendi sitesinde sadece polen filtresi 15k da 1 gözüküyor. Onlarda para kazanmasın mı hocam :) Bu arada geçenlerde Doğuş ID4'ün bakım aralığını 2yıl/sınırsız km'ye çıkarmış diye gördüm hayret ettim.

Sen elektrikli araç alırsan kafes yaptır abim :ROFLMAO:

Kendi sitesinde sadece polen filtresi 15k da 1 gözüküyor. Onlarda para kazanmasın mı hocam :) Bu arada geçenlerde Doğuş ID4'ün bakım aralığını 2yıl/sınırsız km'ye çıkarmış diye gördüm hayret ettim.
Kazanmasınlar çok kazandılar abi :) VW nin passat phev hariç elektrikli araçları dikkatimi çekmiyor nedense :)

Hocam öyle bir anlattın ki arabayı bırakıp sizin hayatınızdan endişelendim 😁 Öyle ortamda çok zor tabii.
Mahalleliden sıkıntı çıkmaz da geçenlerden çıkar.

Geçen Fidan dikdik, eski kurumuş ağaç yerine. Millet basmasın diye de etrafını tahtalarla çevirdik. 2. Günde tahtalar kırılmıştı... Böyle bı ortam işte. Alt ve yan mahalle sıkıntılı. Çarşıya giden yol da bizim mahalleden geçtiği için sıkıntı oluyor.
Sen elektrikli araç alırsan kafes yaptır abim :ROFLMAO:
Golfe de yaptırırım elimde olsa :)
Hayallerimi yıktın ustad :)

Golfcüğümleee devammmm o zaman
Elenktringli Golf gelirse peki🤔

Evinde veya yakınında şarj imkanı olmayan için elektrikli araç pek uygun değil. Şahsen elektrikli araç tercihimdeki en büyük sebep yakıt maliyetinden ziyade ÖTV'nin düşük olmasıydı. Şarj imkanım var ve sürekli uzun yol yapmadığım için giriş donanımlı bir benzinli araç yerine daha donanımlı elektrikli araç tercih ettim. Artık araçların menzilleri fazla olduğu için sürekli uzun yol yapana da elektrikli araç engel oluşturmuyor. Her yerde şarj istasyonu var.

Elektrikli Mini Countryman ile 1 ayda 1700 km yaptığım elektrikli araç tecrübemde şarj için vakit kaybı veya şarj bitecek mi diye bir kaygım olmadı. Çoğu zaman akşam sitede yürüyüşe çıktığımda arabayı şarja koyup yürüyüş sonunda şarjdan aldım. %20'den %80'e şarj zaten 30-40 dk.

Motorun tekerlere daha az kayıpla güç iletmesi ve karmaşık şanzıman sistemi olmaması sürüşü keyifli hale getiriyor. Bakım maliyeti olarak ise Mini'den örnek vermek gerekirse ilk bakımı 2. yılda ve sınırsız km'de yapılıyor. Aracın 3 yıl sınırsız km garantisi ve batarya için de 8 yıl/160 bin km garanti süresi vardı, alırken 5 yıl 200 bin km'ye uzattım. Elektrikli araçlar sorunsuz değil ama en azından batarya garanti süresininin fazla olması kafada soru işareti bırakmıyor.

Benden duymuş olmayın ama ix1 yıllık bakım 23.000₺ fiyat çekmişler 😁 tabi fren hidroliği iyonlar nanolar havada uçuşuyor faturada.

1781770659820.png
Mini'den bildiğim kadarıyla elektrikli BMW'de de yıllık bakım yok hocam, 2. yılda sınırsız km olarak ilk bakıma giriyor. Bu paralar yüksek malesef ama premium marka için normal sayılır. 2 yılda bir bakım olması maliyeti düşürüyor. Elektriklilerde en saçma bakım aralığı PSA'da sanırım. Her yıl bakıma çağırıyorlar.

Geri