O tip adamlara bende kıl oluyorum abi. Bende sizin gibi yıllık o civarlar da yol yapıyorum elektrik araç almalıyız![]()
Tamam modele karar ver ne aliyoruz
X1 ilgimi cekiyor ix1 miydi neydi yoksa bmw modellerini cozemedim
Butce 3 milyon
O tip adamlara bende kıl oluyorum abi. Bende sizin gibi yıllık o civarlar da yol yapıyorum elektrik araç almalıyız![]()
İoniq serisi ile ilgili bilgin var mı abi sence alınır mı?

Abim elektrikli altyapısı ile üretilen tamamen elektrikli araç platformunda üretilen araç almak lazım benim bildiğim ix1 in fosil yakıtlısı olduğu için şaft tüneli var biz uzak doğuya gidelim ya da ille de alman dersen sana mini countryman alalımTamam modele karar ver ne aliyoruz
X1 ilgimi cekiyor ix1 miydi neydi yoksa bmw modellerini cozemedim
Butce 3 milyon
Gönlüm de yatan aslan İoniq 6 aslında abiİoniq'lerin makyajlı modellerinde işletim sistemi, multimedyası değişecek. En önemlisi uzaktan erişim gelecek diyorlar. Tabii bunlar model bazlı ne zaman gelir bilinmez. Bildiğim ioniq 6 lansmanı bu yazın temmuz-ağustos gibi olacak. Burada üretilen ioniq 3'te aşağıdaki gibi ekran ve işletim sistemi olacak, diğer modellerde zamanla buna geçecektir. Ama şu bir gerçek ki ioniqler çok güzel araçlar benimde dikkatimi çekiyor
![]()
Bak yanma işi çok abartılıyor. Sana sıcağın tek dezavantajı klima açıp menzil kaybetmen olurAbim aslında son yıllar da epeydir kafamda elektrikli araç alma düşüncesi var teknolojiye meraklı biriyim ama hanımın buralar sıcak ya patlarsa yanarsa vs gibi düşünceleri beni hep geri adım attırdı kadınların diline düşmemek gerekBen sene de 1 ya da 2 defa uzun yol yapıyorum şehiriçi de günlük en fazla 25 km yol yapıyorum o da işe git gel. Aslında tam benlik bir araç elektrikli araba ama hep ama diyorum
Apartman kapalı abi biri giremez içeri sayaçtan hat çekildiğini topraklama yapıldığını duymuştum onu yaparsam daha ucuza şarj etmiş olurum. Geçen apartmana misafir araç olarak ioniq 5 geldi benim aracın yanına koydu yukarıdan bir baktım yemin ederim benim araç yanında tofaş biss gibi duruyordu
![]()
Vallaha ben çok düşündüm priz işini.Ev prizinden oluyor bende o şekilde ediyorum. Tabii hız düşük oluyor ancak edebileceğiniz en ekonomik şarj yöntemi bu oluyor şarj aleti fiyatları sebebiyle. Düm düz 220V ev prizine takıyorum saatte 3 kw civarı hızla şarj ediyorum zaten akşam ve gece araç sabit duracağından boş dururken gecede %50den fazla şarj edebiliyorum.
Bak yanma işi çok abartılıyor. Sana sıcağın tek dezavantajı klima açıp menzil kaybetmen olurHanımı çok karıştırmamaya çalış ben hanımı dinlesem Clio alacaktık
Elektriklide de öyle bı sorun var farları açınca bile menzil kaybediyorsun cimri adamın anasını ağlatır
Vallaha ben çok düşündüm priz işini.
İlk önce mahalle fırlamaları çocuklar gidip elleşir.
Ondan sonra mahalleli de elleşir, çünkü mahallede elektrikli araç hiç yok, yakın çevrede görmedim.
Ondan sonra geceleri taksam, geceleri de sıkıntılı tipler illa geçiyor, yeminlen çalmaya çalışırken mahvederler arabayı. Çalamayip sinirlenip cami falan kırarlar. Ya da kablomu keserler. Yapmaz demeyin yaparlarBenim oturduğum yerde hayal yani evde şarj. Yoksa kesinlikle güzeller.
Kendi sitesinde sadece polen filtresi 15k da 1 gözüküyor. Onlarda para kazanmasın mı hocamBeni gıcık eden bir konu da bu bakım konusu tamam Tesla da neredeyse öyle birşey yok ama bu bmw ler hyundai ler vs neden 10k ya da 15k da bakıma giriyor![]()
Sen elektrikli araç alırsan kafes yaptır abimBak yanma işi çok abartılıyor. Sana sıcağın tek dezavantajı klima açıp menzil kaybetmen olurHanımı çok karıştırmamaya çalış ben hanımı dinlesem Clio alacaktık
Elektriklide de öyle bı sorun var farları açınca bile menzil kaybediyorsun cimri adamın anasını ağlatır
Vallaha ben çok düşündüm priz işini.
İlk önce mahalle fırlamaları çocuklar gidip elleşir.
Ondan sonra mahalleli de elleşir, çünkü mahallede elektrikli araç hiç yok, yakın çevrede görmedim.
Ondan sonra geceleri taksam, geceleri de sıkıntılı tipler illa geçiyor, yeminlen çalmaya çalışırken mahvederler arabayı. Çalamayip sinirlenip cami falan kırarlar. Ya da kablomu keserler. Yapmaz demeyin yaparlarBenim oturduğum yerde hayal yani evde şarj. Yoksa kesinlikle güzeller.
Kazanmasınlar çok kazandılar abiKendi sitesinde sadece polen filtresi 15k da 1 gözüküyor. Onlarda para kazanmasın mı hocamBu arada geçenlerde Doğuş ID4'ün bakım aralığını 2yıl/sınırsız km'ye çıkarmış diye gördüm hayret ettim.
Mahalleliden sıkıntı çıkmaz da geçenlerden çıkar.Hocam öyle bir anlattın ki arabayı bırakıp sizin hayatınızdan endişelendimÖyle ortamda çok zor tabii.
Golfe de yaptırırım elimde olsaSen elektrikli araç alırsan kafes yaptır abim![]()
Elenktringli Golf gelirse pekiHayallerimi yıktın ustad
Golfcüğümleee devammmm o zaman
Mini'den bildiğim kadarıyla elektrikli BMW'de de yıllık bakım yok hocam, 2. yılda sınırsız km olarak ilk bakıma giriyor. Bu paralar yüksek malesef ama premium marka için normal sayılır. 2 yılda bir bakım olması maliyeti düşürüyor. Elektriklilerde en saçma bakım aralığı PSA'da sanırım. Her yıl bakıma çağırıyorlar.