Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

@ceng000 Pazar günü aniden ankaraya gitmem gerekti. Planlama yapmadan sabah yola çıktım, gece döndüm. 850 km civarı. Google mapste görünen istasyonlarda rastegele durdum. Şarj süreleri;
Voltrun %30-%80 e 22dk.
Astor %21-%91 27dk.
Astor %23-%87 30dk.
Zes %23-%96 37 dk. sürmüş.
İlk kez bir uzun yol için Golf garajda bekledi. Risk aldım. Ama sorun yaşamadım.
Yerli yabancı videolardan ve sizin paylaşımınızdan anladığım kadarıyla uzun yolda %100 için uzun süre şarjda beklemek yerine %20-80 şarjı 30 dk'de yapıp geçmek en mantıklısı sanırım hocam.

torpile ihtiyaç yok togg zaten iyi
Kesinlikle katılıyorun hocam
Şunu da belirtmek istiyorum
togga binen yandaş teslaya binen muhalif olmuyor olmamalı da
üstelik bu bakış açısı araçları gölgeliyor
mesela togg tarafında 2.-2.5m bandında
benzer malzeme kalitesi sunan başka araç var mı (varsa belki byd chery filan vardır onları da incelemedim)
Bugün şahsen benim tipine bayıldığım audiler mercedeslerde bile malzeme kalitesi konusunda çok ağır eleştiriler var ki bu araçlar
Min 5-6 milyonlardan başlıyor

Yerli yabancı videolardan ve sizin paylaşımınızdan anladığım kadarıyla uzun yolda %100 için uzun süre şarjda beklemek yerine %20-80 şarjı 30 dk'de yapıp geçmek en mantıklısı sanırım hocam.

Hocam batarya doluluğu yükseldikçe aracın aldığı şarj gücüde düşüyor. Özellikle %80'den sonra iyice değmez hale geliyor hız. Alttaki grafikte %10-%95 arası şarj gücü-hız grafiğinde belli oluyor. İlk başlarda bataryanında ideal sıcaklıkta olmasından dolayı şarj gücü 175 kw'lara çıkıyor, sonrasında bataryanın ısınmasıyla gücü kısıyor ve dolulukla orantılı olarak şarj gücü azalıyor.

1776082181162.png

Kesinlikle katılıyorun hocam
Şunu da belirtmek istiyorum
togga binen yandaş teslaya binen muhalif olmuyor olmamalı da
üstelik bu bakış açısı araçları gölgeliyor
mesela togg tarafında 2.-2.5m bandında
benzer malzeme kalitesi sunan başka araç var mı (varsa belki byd chery filan vardır onları da incelemedim)
Bugün şahsen benim tipine bayıldığım audiler mercedeslerde bile malzeme kalitesi konusunda çok ağır eleştiriler var ki bu araçlar
Min 5-6 milyonlardan başlıyor
amerika da trup yanlıları teslaya binmiyor protesto ediyor yani bu tutum her yerde var.varsın binene yandaş desinler binmeyene karşıt

Aynen öyle. Özetle batarya doldukça şarj hızı yavaşlıyor. Örneğin % 20 de 190 kw çekerken % 80 de 30 kw ya düşüyor.
20260412_191012.jpg

Geri