Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

Sanırım ben de elektrikli alacak olsam TOGG tercihi yapardım. Sıkıntılarının vs her şeyin farkında olsamda araç güzel ve konforlu ve en önemlisi kredi imkanları harika.

Zaten TOGG un bu kadar satmasının sebebi de finansman desteğinin iyi olması. E başka 1-2 sebep daha var tabii. Ben kimse ülkemiz kazansın diye aldığını pek sanmıyorum :)
TOGG kesinlikle ülkedeki çoğu elektrikli araçtan çok daha iyi. Konforu gerçekten başarılı, daha alışkın olduğumuz suv konforu kıvamında. Herkes tarafından bilinen sorunları var tabii ancak finansman desteği çok cazip. Keşke verimliliği daha iyi olsaydı o zaman o aracı kimse tutamazdı işte :) kredi seçeneklerinin iyi olmasının bir dezavantajı ise ikinci elde satışın zor olması. Çünkü insanlar ikinci el alacağına gidip sıfırını alıyor mantıklı olarak. Ama ben alırım yıllarca kullanırım hele evden şarj ederim senaryosunun önüne kimse geçemez :)

Ama ben alırım yıllarca kullanırım hele evden şarj ederim senaryosunun önüne kimse geçemez :)
  1. Evden şarj imkanım var
  2. Yıllarca kullanırım satma gibi bir derdim yok
  3. Elektrikli alacağım araç ikinci araç olacak
Yukarıdaki 3 kriteri de sağlıyorsa zaten almamak için geçerli tek sebep araç beğenmemek olabilir :)

Son düzenleme:
Ben golfü (sattığım kişiden geri) almadan önce baya araştırma yaptım dacia reno,citroen,opele,hyundai, skoda hatta mg bile) bütün bayileri gezdim ilgilendiğim modelleri denedim
O ara togg t10f yeni çıkmıştı tipi hoşuma gitti merak edip onu da inceledim
Birde ne göreyim
Kullanılan malzeme kalitesi premium araçlardan farksız ki bu araca karşı önyargılıydım
Auto bild İnceleme videosu çekmiş onu filan izledim
(Ünlü Alman Otomobil Dergisi)
konfor ve yol tutuş konusunda almanların bile hoşuna gitmiş

Ben golfü (sattığım kişiden geri) almadan önce baya araştırma yaptım dacia reno,citroen,opele,hyundai, skoda hatta mg bile) bütün bayileri gezdim ilgilendiğim modelleri denedim
O ara togg t10f yeni çıkmıştı tipi hoşuma gitti merak edip onu da inceledim
Birde ne göreyim
Kullanılan malzeme kalitesi premium araçlardan farksız ki bu araca karşı önyargılıydım
Auto bild İnceleme videosu çekmiş onu filan izledim
(Ünlü Alman Otomobil Dergisi)
konfor ve yol tutuş konusunda almanların bile hoşuna gitmiş
Şu yazılım sorunları çözülse harbiden güzel aslında

Şu yazılım sorunları çözülse harbiden güzel aslında
Yazılımın değişik huyları var maalesef. Ben test sürüşüne gitmiştim koltuğa ilk oturduğumda ekranlarını çökerttim. Reset atmak zorunda kalmıştı elemanlar. Huylarını çözdükten sonra sorun yaşamak biraz daha nadir, arkadaşımda T10X var 7-8 aydır kullanıyor ciddi bir sorun yaşamadı henüz.

Şu bakım olmama olayı benim çok aklımı çeliyor

Ama evde şarj imkanı yok ben almam su asamada
tesla harici diğer markalarda bakım var, ama bakım aralıkları markalara göre değişebiliyor.

merhaba, başlık için teşekkürler. ben fikrimi söyleyeyim. chr kullanıyorum iş için, ev modu nun sessizliği çok hoşuma gidiyor. bu sebeple vw golf 8,5 ün tam şu sırada elektriklisi olsa ve mini countryman de olduğu gibi benzinlisi-elektriklisi arasında 800-900 bin lira fark olsa (ucuz olacak vergi sebebiyle). hemen alırdım diye düşünüyorum. suv gibi gereksiz ağırlık ve hantallık yok. sürüşü golfe benzer. evden şarj imkanım var. alıp geçerdim.

İsabetli bir başlık olmuş.
6 aydır ioniq 5 aracını kullanıyorum. 12 bin km oldu.
Genel olarak memnunum, 10 yıldır her yaz tatilini Golf 7 aracımla severek yapmama rağmen bu yıl ioniq5 ile çıkacağım. Golf garajda yatacak.
İoniq menzili 350 km civarı. Evde AC şarj imkanım var. Evinde şarj imkanı olanlara tavsiye ederim.
Sorusu olanlar varsa cevaplayabilirim.

IMG20251101114521.jpg

Cupra'dan uygun fiyatlı elektrikli hatchback

Cupra'nın MEB+ platformunda geliştirip İspanya'da üretimine başladığı yeni elektriklisi Raval resmen tanıtıldı.4 metrelik kompakt bir hatchback olan Raval, giriş seviyede 116 beygir gücünde motor, 37 kWh LFP batarya ve 300 km menzil ile 26 bin avro fiyat seviyesinde konumlanacak. Teslimatlar yaz aylarında başlıyor.

Üst versiyonlarında 52 kWh NMC batarya ile menzil 450 kilometreye kadar çıkan Cupra Raval, en ucuz model hariç 23-24 dakika içerisinde %80 şarj seviyesine ulaşabiliyor.Raval'ın bir de VZ versiyonu piyasaya sürülecek. Panoramik sunroof, spor koltuklar, özel döşemeler, dinamik şasi kontrolü ile sportif sürüşe göre optimize edilmiş süspansiyon ve elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelin eşlik ettiği araç, ön tarafta 226 beygir güç ve 290 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla sıfırdan 100 km/saat hıza 6,8 saniyede çıkabilecek.

Cupra'nın en ucuz otomobili olan Raval'dan sonra aynı platformda geliştirilen Volkswagen ID.Polo ve ID.Cross, Skoda Epiq'in de resmen gün yüzüne çıkması bekleniyor.

1775735305282.png
1775735339821.png1775735385713.png

tesla harici diğer markalarda bakım var, ama bakım aralıkları markalara göre değişebiliyor.
Bir içten yanmalıya göre çok daha ucuz bu kesin. Doğrusu çoğu da gereksiz şeyler. Servis hizmeti ölmesin diye çabalamanın ürünü
Yazılımın değişik huyları var maalesef. Ben test sürüşüne gitmiştim koltuğa ilk oturduğumda ekranlarını çökerttim. Reset atmak zorunda kalmıştı elemanlar. Huylarını çözdükten sonra sorun yaşamak biraz daha nadir, arkadaşımda T10X var 7-8 aydır kullanıyor ciddi bir sorun yaşamadı henüz.
Valla tamamen çözülsün T10f helal derim

Cupra'dan uygun fiyatlı elektrikli hatchback

Cupra'nın MEB+ platformunda geliştirip İspanya'da üretimine başladığı yeni elektriklisi Raval resmen tanıtıldı.4 metrelik kompakt bir hatchback olan Raval, giriş seviyede 116 beygir gücünde motor, 37 kWh LFP batarya ve 300 km menzil ile 26 bin avro fiyat seviyesinde konumlanacak. Teslimatlar yaz aylarında başlıyor.

Üst versiyonlarında 52 kWh NMC batarya ile menzil 450 kilometreye kadar çıkan Cupra Raval, en ucuz model hariç 23-24 dakika içerisinde %80 şarj seviyesine ulaşabiliyor.Raval'ın bir de VZ versiyonu piyasaya sürülecek. Panoramik sunroof, spor koltuklar, özel döşemeler, dinamik şasi kontrolü ile sportif sürüşe göre optimize edilmiş süspansiyon ve elektronik sınırlı kaymalı diferansiyelin eşlik ettiği araç, ön tarafta 226 beygir güç ve 290 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla sıfırdan 100 km/saat hıza 6,8 saniyede çıkabilecek.

Cupra'nın en ucuz otomobili olan Raval'dan sonra aynı platformda geliştirilen Volkswagen ID.Polo ve ID.Cross, Skoda Epiq'in de resmen gün yüzüne çıkması bekleniyor.

1775735305282.png
1775735339821.png1775735385713.png
Cupra Born makyajlandı onu bile getirmiyorlarken bunu hiç getirmezler bence. Çünkü bu ondan da küçük. Benzinli araç satışlarını düşürmemek için elektrikli küçük araç satmak istemiyorlar diye düşünüyorum. ID.Polo mayısta tanıtılacak, sonbahar gibi de teslimatlar planlanıyormuş. 2027'de ülkemize gelir sanırım.

Test sürüşüne çıktık arabayla, sürüş bitti arabayı park edeceğim artık. Yanımdaki danışman arkadaş :
-Abi dilersen aracın otomatik parkı var onu deneyelim, dedi
Ben de 'olur tabii, bakalım diğer araçlara göre nasıl görmüş olurum. dedim

Bir şey yapmamı istedi o sırada parkla alakalı yaptım sonra otomatik park için tuşa bastı araç park etmiyor. 4-5 defa üst üste denedik, hayır araba yine park etmiyor. Dedi 'abi şansına küs ilk defa sende denk geldi bu' ben de 'olabilir canım sıkıntı yok' dedim

E araba yolun ortasında duruyor vitesi d ye almaya çalışıyorum araba hiçbir vitese tepki vermiyor, gaza basıyorsun araba gitmiyor kitlendi kaldı öyle yolun ortasında. Tam da trafiğin yoğunlaşma zamanı yolun ortasında bir tane togg yolu kapatmış duruyor, korna çalan çalana...

O gün işte arabayı sıfırlama işi vs yaptı yanımdaki arkadaş ama 5 dk da olsa iyi stres çektik. O gün Togg için 'bir süre görüşmeyelim be birader' deyip ayrılmış arabaya karşı negatif hislerim olmuştu. Şimdi daha ılımlı yaklaşıyorum.

Geri