70 günlük aracımda yaşadıklarım

1- manevra frenleme fonksiyonu çok rahatsız ederse menuden kapatabilirsiniz.

2- mükemmel bir özelliktir silecekler hep aynı tarafa yatmasın diye yer değiştirir.

3- sorun gibi duruyor. kablosuz şarj menuden kapatınca tekrar acılıyorsa servise gitmek mantıklı olabilir veya multimedia güç tuşuna ekran açılıp kapanana kadar basın belki düzelir.

Ani frenleme sistemi bazen tehlikeli olabiliyor. Geçenlerde önümdeki arabayı sollayayım dedim sollamaya çıkarken önümdeki araca biraz yaklaşmak zorunda kaldım ve kazık fren yaptı. Dikkat etmek de fayda var.

Ani frenleme sistemi bazen tehlikeli olabiliyor. Geçenlerde önümdeki arabayı sollayayım dedim sollamaya çıkarken önümdeki araca biraz yaklaşmak zorunda kaldım ve kazık fren yaptı. Dikkat etmek de fayda var.
Seat Leon 2015 stok araç kullanıyordum daha önce, sistem neredeyse hiç olmadığı için (sadece hız sabitleme vardı) her şeyi yapıyordum ani sollamalar dahil ama Golf’e geçtikten sonra bu bahsettiğiniz konu ve diğer sistemlerin sürüşe etki etmemesi için daha sakin kullanmaya başladım.
Önceden rallici gibi kullanmıyordum tabi ama örneğin önceden 5-10 mt ara bırakıyorduysam şimdi 10-15 mt bırakıyorum ki sistemler bi saçmalıklar yaşatmasın.. teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyorum 😁

Merhaba,

Manevra Frenleme fonksiyonu çok işe yaradığı durumlar olabiliyor. Başka markalarda da bulunuyor. Benim aracımda arka çapraz trafik algılama sistemi de var ve geri geri çıkarken çift şeritli yolda ülkede kimse yol vermediği için sürekli devreye giriyor maalesef. :D Bu sebeple geri geri çıkarken bunu kapatıyorum.

VW bünyesinde tecrübe ettiğim kadarıyla aynı işletim sistemi kullanıyor. Skoda , Seat, Audi bunlarda hep benzer yazılımlar var. Yani aslında altyapı hep aynı sadece arayüz ve özellik değişiyor. Kablosuz şarjı kapattığınızda sistemin bir zamanlaması var. Araç uyku moduna geçene kadar ( zamanlaması dolana kadar) hafızada tutuyor sonra tekrar sıfırlıyor bunu. Yani kablosuz şarjı kapattığınızda kısa bir markete gidip geldiğinizde sistemden halen kapalı görebilirsiniz ama aracı park edip ertesi gün başına geldiğinizde sistem tekrar aktif olarak görürsünüz. Bu bence bir yazılımsal hata.

• Benzer şekilde direksiyon ısıtma bazı durumlarda tek kademede açılıyor. Normalde soğuk havalarda 3'e ayarlı olduğu halde canı isterse 3, duruma göre canı isterse tek kademe açıyor.
  • Araç ayarları menüsünden konforlu cam açma kısmından açma kapama kısmını bütün camlar yapıyorum ama kendisi gene hafızadaki süre dolduğunda default ne seçtiyse ona geri dönüyor.

Tahminimde benzer sorunların büyük bir bölümü yani yazılımsal saçmalıklar aynı grupta Tiguan , Passat (SW) , yeni gelecek olan T-roc, Golf veya markanın diğer kardeşlerinde de vardır. Bunlar marka tarafından çözülmediği sürece bu şekilde kullanmak durumundayız.

Geri