2200 Bandına Hangi Araç Önerirsiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thelordof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tabii. Gaza ne kadar çok bastıkça ve devirli de kullandıkça NOx ve egzoz gazı sıcaklığı artacağı için Adblue da bunu dengelemek adına daha çok sarfiyat oluyor.

Şehir içinde de Adblue şehir dışına göre daha erken tükeniyor.
Çok teşekkürler.

Bir dizel motor ömrü, bir benzinliyi rahatlıkla 2'ye, bazen 3'e katlayacak ve ne kadar çok kullanılırsa ekonomiklilik derecesi o kadar artacak ancak...

Ülkemizde ki genel duruma baktığımda, eşten, dostan,akrabadan, forumlardan çıkardığım sonuç;

Ülkemizde istisnalar haricinde çok büyük bir çoğunluk için dizel araç gereksiz. Burada bazen paylaşılıyor şaşırıyorum 2015-2016 araç 40.000-50.000km civarı. Yani ben ayaklarımla bile arabadan çok kilometre yapmışım. Şimdi bu adama sıfır dizel bir araç almak çok çok mantıksız. Dünyanın hemen hemen her yerinde genel görüş yılda 15.000 km altı yapan kişi için dizel gereksiz yada lüks kaçıyor. Ama ikinci elde atıyorum 100bin de alır aracı 5-6 yıl kafada sıfır soru işreti ile kullanıp elden çıkartabilir. Tek yapacağı yağ ve filtre bakımı.

Masraf konusunda arada sıkıntılı araçlar çıksada genelde 200.000 km altı bir dizel de herhangi bir ek masraf çıkma olasılığı düşük. Hatta araç çok fazla kilometre yapan bir araç ise 300-400bin kilometre ye kadar enjektör yada DPF sorunu bile çıkarmayabilir. Ancak aynı kilometreyi bir benzinli zaten kuvvetle muhtemel hiç göremeyecektir.

Dizel'in 200bin üzeri tıkanan EGR yi sayıyoruz ancak 150bin KM de bir benzinli aracın subapları, piston kafaları nasıl berbat bir durumda bir açıp bakmak lazım.
Eski arabamızı sattığım dönem öylesine bir yakıt hesaplaması yapmıştım. (1.5d Opel insignia) 40 bin km de aldığım aracı 240 bin km de satmıştım ve 200 bin km’nin ortalaması olarak yaktığım yakıtı hesaplayınca dizel araç kullandığım için benzinli araca göre yakıt olarak 250-270 bin TL daha karlı durumdaydım.

Kullandığım Opel grubu dizel araçlarda da dpf egr problemi de yaşamadım açıkçası.

Sürekli uzun yol veya araba gündelik olarak aktif kullanan kişiler için dizelin hala şart olduğu kanısındayım. Senede 5 bin km yapan insanlar evet benzinli almaları daha mantıklı olur.

Ben olsaydım o paraya ellenmemiş düşük km f10 bmw bakardım. fransız grubu önermiyorum.
Bmw nin yeni kasa G kasaları beğeniyor , artık bundan sonrakine kısmet.

Herhangi elektriksel bir sıkıntı olacak mı olmayacak mı bende merak ediyorum.

Bmw nin yeni kasa G kasaları beğeniyor , artık bundan sonrakine kısmet.

Zevkler ve renkler bir olmaz tabi ancak sanıyorum ki konfor olarak bir G20 sizin şunki 508 GT 'nin yarısı bile etmeyecektir. İç mekan kaliteside hangisinin daha iyi olduğu tartışılır.

Bizzat test etmedim ancak bazılarından duyduğum G20 deki deri koltuklar bile kıraathane sandelyesi ayarında.

Bir de özellikle kapı panellerinden, plastik aksamsan şikayet edenleri de oluyor. Fiyat/Kalite yada Fiyat/Konfor oranı pek iyi bir araç değil benim anladığım.

Ama dıştan bakıldığında BMW diyorlar tabi.

Zevkler ve renkler bir olmaz tabi ancak sanıyorum ki konfor olarak bir G20 sizin şunki 508 GT 'nin yarısı bile etmeyecektir. İç mekan kaliteside hangisinin daha iyi olduğu tartışılır.

Bizzat test etmedim ancak bazılarından duyduğum G20 deki deri koltuklar bile kıraathane sandelyesi ayarında.

Bir de özellikle kapı panellerinden, plastik aksamsan şikayet edenleri de oluyor. Fiyat/Kalite yada Fiyat/Konfor oranı pek iyi bir araç değil benim anladığım.

Ama dıştan bakıldığında BMW diyorlar tabi.
Konfor olarak çok harika bir araç kullanımı, performansı da bir o kadar güzel ve kusursuz. Ancak bazı malzemelerinde (benim yaşadığım ön göğüste sarkmalar oluştu fotoğrafını ekliyorum) kalitesizlik mi desem işçilik mi desem zayıf geldi bana. Belki bana özel bir şeydir diye pek de üstelememiştim.

Ancak araçtan çok memnunduk genel haliyle. 508 e tercih ederdim doğrusu.

Ekli dosyalar

• IMG_1351.jpeg
    IMG_1351.jpeg
    217.5 KB · Görüntüleme: 24
Global de son 3-4 yıldır ard arda zarar açıklayan,

2025 yılı satışlarda %70-80 ‘e varan düşüş yaşayan,

23 milyar € ‘dan fazla kayıplar yaşayan,

Hissedarlarına/Ortaklarına temettü (kâr payı) ödemelerini yapamayacak kadar zor durumda olan, batmanın eşiğine gelmiş Stella grubundan araba almak bir yana bisiklet bile alınmaz.

Ama fransız araçları “dolu dolu” geliyor, İsterse o araçta Mercedes S serisi araçlarda sunulan (gece görüş - termal kamera asistanı) koysunlar hiç bir anlam ifade etmiyor, Arabanın bol donanımlı olması bir kriter veya öncelik olmaması gerekir,

Fransız arabası almak;
bir nevi tatlı olarak Fransız sufle ‘sinin Gaziantep baklavasından daha iyi bir tatlı olduğunu kendini inandırmaktan farksız bir durumdur bana göre, Ben bu adamların 70 senedir iyi bir araba yaptıklarını görmedim.

Konfor olarak çok harika bir araç kullanımı, performansı da bir o kadar güzel ve kusursuz. Ancak bazı malzemelerinde (benim yaşadığım ön göğüste sarkmalar oluştu fotoğrafını ekliyorum) kalitesizlik mi desem işçilik mi desem zayıf geldi bana. Belki bana özel bir şeydir diye pek de üstelememiştim.

Ancak araçtan çok memnunduk genel haliyle. 508 e tercih ederdim doğrusu.

Uzun yol deneyiminiz oldu mu peki. Benim bahsettiğim durum özellikle uzun yol ile alakalı. Yani adamın söylediği 2-3 saat sürüşten sonra 10 dakika poponun uyuşukluğu geçmiyor, yanlardan kalçaların ağrıyor vs. diyordu.

Otomobil piyasasında

Paritelere bakmak lazım

Golf life 2150 ise

Alemdeki diger araçların fiyatlaması buna göre olmalı

Mesela bir fransız B sınıfı düdüğünden yeni clio ne eder

Esp.alp 1850 ???

Bu fransıza 1600 den fazla verilmez

Abicim golf life 2150 lira !!!!

Zaten şu ana kadar satılmış tüm yeni clioları raporlular almış. (1.050.000 ye)

Uzun yol deneyiminiz oldu mu peki. Benim bahsettiğim durum özellikle uzun yol ile alakalı. Yani adamın söylediği 2-3 saat sürüşten sonra 10 dakika poponun uyuşukluğu geçmiyor, yanlardan kalçaların ağrıyor vs. diyordu.
Belki inanmayabilirsiniz ancak Golf 7 nin alcantara koltukları ile yolculuk yapmak daha rahat hissettiriyor. Golfle 8 saatlik yolu sadece 15 dk lık mola ile pek rahatsızlık hissetmeden gidebiliyoruz. Ancak bu koltukları kötü olduğu anlamına gelmesin güzel de hissettiriyordu açıkçası öyle rahatsızlık verici bir durumla karşılaşmadım. Herkesin rahatlık kıstası farklıdır bir mercedes veya audi ye binen adam sonra bmw ye binerse onu tatmin etmemiş olabilir.

2022-2023 A3 Sedanlar da dikkat edilmesi gereken hususlar var mı?

Geçen gördüğüm birinde geri görüş kamerası yoktu mesela. Kaç modeldi bilmiyorum.

Şöyle yetkili serviste bol değişenli aracı alır mıydınız?
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...m-s-line-cam-tavan-ozel-renk-1301331075/detay
Hocam ben normalde değişene takılmam. Önceki arabamda kaput değişendi. Kaza fotoğraflarını da alırken almıştım. Basit bir kaza ama yetkili serviste yapıldığı için değişmiş.

Satarken o kadar zor sattım ki. Yani kaput değişen arsba satmak cidden zor. İlana kaza fotoğraflarını bile koymuştum.

Kaza fotografları / olay yeri inceleme kayıtları ???

Araba önden ön cama kadar giriyor ! Normalde pert oğlu pert !

Adam kendi ustasında hasarın %100 lük kısmınının %80 nini tamir ettiriyor (%20 lik kısım yamuk egik çizik facalı kalıyor)
Aracı bu sekilde boyuyorlar hatta

Aracın bu haliyle fotolarını çekiyorlar

Çıtır hasar !!!! (Fotolarda görüldüğü gibi)

En son kalan %20 lik kısmıda tamir edip tekrar boyuyorlar oldu bitti

Hikaye bu kadar

Kaza fotoları hikayedir

Hocam ben normalde değişene takılmam. Önceki arabamda kaput değişendi. Kaza fotoğraflarını da alırken almıştım. Basit bir kaza ama yetkili serviste yapıldığı için değişmiş.

Satarken o kadar zor sattım ki. Yani kaput değişen arsba satmak cidden zor. İlana kaza fotoğraflarını bile koymuştum.
Keşke Türkiye de şu algı değişse. Mis gibi sıfır Orjinal takılmış oluyor. Taş iziksik vs kusursuz.

Keşke Türkiye de şu algı değişse. Mis gibi sıfır Orjinal takılmış oluyor. Taş iziksik vs kusursuz.
Avrupa’da butik bir restorasyon şirketi, adamlar Ferrari F355 Berlinetta ‘yı motor - boya komple restore ediyorlar,

Araba 30 yaşında,

Arabanın boya durumu: hatasız - boyasız - değişensiz, arabanın boyası 30 sene önce fabrikada ilk boyandığı durumda,

Adamlar restorasyon aşamasında boya aşaması öncesi kapılar, çamurluklar, motor kaputu, bagaj kapağı komple söküyorlar,

Araba boyanıyor kapılar, çamurluklar ve kaput yeniden montaj yapılıyor,

Biz toplum olarak arabadan anlamıyoruz..!! Dünya üzerinde (Türkiye hariç) hiç bir ülkede bir arabanın boyanması arabanın değerini düşürmez, aksine değerini artırır,

Bu ülkede arabadan anlayan insan sayısı ülke nüfusunun %3 ‘ünü geçmez,

Son 20 yılda sonradan görme galerici tayfasının araç alırken insanların araçlarını fiyatını öldürüp daha fazla kâr elde etme amaçlı yaptığı bu hastalıklı arabada boya mevcut muhabbeti yüzünden bu duruma geldik, Cebine biraz para girince kendini bişey zamneden sonradan görme galericilein eseridir bu durum.,

Avrupa’da arabanın değeri düşmesin diye boyası kusurlu olan veya boyanması gereken bir aracı değeri düşmesin diye boyatmadım dediğinizde o aracı satmakta zorlanırsınız. Esaa boyanmadı diye değer kaybı yaşar.

Geri