2200 Bandına Hangi Araç Önerirsiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thelordof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2023 Peugeot 508 GT karar verildi. Araç 27bin km de. Yetkili servis bakımlı
Dizel olduğu için bir öneriniz olur mu? Enjektör temizleyici vs

2023 Peugeot 508 GT karar verildi. Araç 27bin km de. Yetkili servis bakımlı
Dizel olduğu için bir öneriniz olur mu? Enjektör temizleyici vs
Hayırlısı olsun. Bu km de enjektör temizliğine gerek yok. Doya doya keyfini çıkarsın 10 numara tercih.

Adblue ya dikkat edin yeterli. Onda da 2 taktiğe riayet edin sorun yaşamazsınız.
1-) Ucuza kaçıp petrollerde olan adblue tanklarından dolum yapmayın, opet veya yetkili servisin de kullandığı olan eurorepar marka adblue tercih edin.
2-)Adblue ışığını yakmadan üzerine ekleme yapın yoksa Adblue enjektörleri ve tankında kristal maddeler Adblue sistemini bozuyor.

Hayırlısı olsun. Bu km de enjektör temizliğine gerek yok. Doya doya keyfini çıkarsın 10 numara tercih.

Adblue ya dikkat edin yeterli. Onda da 2 taktiğe riayet edin sorun yaşamazsınız.
1-) Ucuza kaçıp petrollerde olan adblue tanklarından dolum yapmayın, opet veya yetkili servisin de kullandığı olan eurorepar marka adblue tercih edin.
2-)Adblue ışığını yakmadan üzerine ekleme yapın yoksa Adblue enjektörleri ve tankında kristal maddeler Adblue sistemini bozuyor.
Teşekkürler, bayağı gönlü hevesi vardı. Nasip oldu. Ben ne zaman görürüm aracı bilmiyorum. O kadar baka baka merak başladı.

Evet tanklarda ki sıkıntılı olduğunu duymuştum. Aklımda Opet veya Shell den almasını önermek vardı. Bidon şişe olarak. Yetkili servislerde ki benzinliktekilere göre fiyat olarak yakın mıdır?

Adblue ışığı yanmadan doldurulması ve max seviyesine gelmeyecek şekilde mi dolum öneriliyor?

Teşekkürler, bayağı gönlü hevesi vardı. Nasip oldu. Ben ne zaman görürüm aracı bilmiyorum. O kadar baka baka merak başladı.

Evet tanklarda ki sıkıntılı olduğunu duymuştum. Aklımda Opet veya Shell den almasını önermek vardı. Bidon şişe olarak. Yetkili servislerde ki benzinliktekilere göre fiyat olarak yakın mıdır?

Adblue ışığı yanmadan doldurulması ve max seviyesine gelmeyecek şekilde mi dolum öneriliyor?
Büyük ihtimalle aynı fiyatlara sahiptir hocam. Eurorepar dediğimiz marka Psa grubunun malzeme tedarikçisi mopar firmasına ait en güvenli liman olduğu için söyledim.

Işık yandı diye ahlar vahlar edecek bir durum yok zaten ışık yandığı an tankta nereden baksanız 5 litreden fazla Adblue olmuş oluyor. Dibine kadar düşürmemeye çalışın. Sadece sıkıntılı bir sistem olduğu için ekstra önlem almak gibi düşünün.

Yaklaşık tank kapasitesi 16-17 litre civarında. Aracın göstergesinde zaten aynı mazot göstergesi gibi Adblue göstergesi de var oradan takibini yaparak yavaş yavaş Adblue eklemesi yaparsınız. Depo Full olduğu an veya fullden bir tık aşağıda olması yeterlidir. Full olduğu an üzerine ekleme yapmayın atın şişeyi bagajda dursun.

Büyük ihtimalle aynı fiyatlara sahiptir hocam. Eurorepar dediğimiz marka Psa grubunun malzeme tedarikçisi mopar firmasına ait en güvenli liman olduğu için söyledim.

Işık yandı diye ahlar vahlar edecek bir durum yok zaten ışık yandığı an tankta nereden baksanız 5 litreden fazla Adblue olmuş oluyor. Dibine kadar düşürmemeye çalışın. Sadece sıkıntılı bir sistem olduğu için ekstra önlem almak gibi düşünün.

Yaklaşık tank kapasitesi 16-17 litre civarında. Aracın göstergesinde zaten aynı mazot göstergesi gibi Adblue göstergesi de var oradan takibini yaparak yavaş yavaş Adblue eklemesi yaparsınız. Depo Full olduğu an veya fullden bir tık aşağıda olması yeterlidir. Full olduğu an üzerine ekleme yapmayın atın şişeyi bagajda dursun.
Bilgiler için çok teşekkürler.

Full depoyla 8-10bin km götürüyor mudur?

Bilgiler için çok teşekkürler.

Full depoyla 8-10bin km götürüyor mudur?
Kullanıma bağlı değişiyor belli bir standart söyleyemem herkes aynı şekil kullanmıyor çünkü. Ancak normal kullanımla tek 9 bin km gidiyor ortalama.

Kullanıma bağlı değişiyor belli bir standart söyleyemem herkes aynı şekil kullanmıyor çünkü. Ancak normal kullanımla tek 9 bin km gidiyor ortalama.
Agresif sürüşler de veya yoğun trafikli senaryoda daha çabuk mu azalıyor?

yıl olmuş 2026 halen dizel alan var

hem çok kirletiyor hem gereksiz masraf çıkartıyor

yıl olmuş 2026 halen dizel alan var

hem çok kirletiyor hem gereksiz masraf çıkartıyor
Evet haklısınız. İnsanların tercihleri işte

Opel grubu tekrar dizel getirmeye başladı.

Son nesil dizeller Adblue Egr derken evet masraflı

Bir dizel motor ömrü, bir benzinliyi rahatlıkla 2'ye, bazen 3'e katlayacak ve ne kadar çok kullanılırsa ekonomiklilik derecesi o kadar artacak ancak...

Ülkemizde ki genel duruma baktığımda, eşten, dostan,akrabadan, forumlardan çıkardığım sonuç;

Ülkemizde istisnalar haricinde çok büyük bir çoğunluk için dizel araç gereksiz. Burada bazen paylaşılıyor şaşırıyorum 2015-2016 araç 40.000-50.000km civarı. Yani ben ayaklarımla bile arabadan çok kilometre yapmışım. Şimdi bu adama sıfır dizel bir araç almak çok çok mantıksız. Dünyanın hemen hemen her yerinde genel görüş yılda 15.000 km altı yapan kişi için dizel gereksiz yada lüks kaçıyor. Ama ikinci elde atıyorum 100bin de alır aracı 5-6 yıl kafada sıfır soru işreti ile kullanıp elden çıkartabilir. Tek yapacağı yağ ve filtre bakımı.

Masraf konusunda arada sıkıntılı araçlar çıksada genelde 200.000 km altı bir dizel de herhangi bir ek masraf çıkma olasılığı düşük. Hatta araç çok fazla kilometre yapan bir araç ise 300-400bin kilometre ye kadar enjektör yada DPF sorunu bile çıkarmayabilir. Ancak aynı kilometreyi bir benzinli zaten kuvvetle muhtemel hiç göremeyecektir.

Dizel'in 200bin üzeri tıkanan EGR yi sayıyoruz ancak 150bin KM de bir benzinli aracın subapları, piston kafaları nasıl berbat bir durumda bir açıp bakmak lazım.

Kardeşime 2miyon 200bin bandına sedan ağırlıklı sıfır veya ikinci el araç bakıyoruz.

Aklında 2023 Peugeot 508 1.5 bluehdi GT ve 2022 DS9 1.6 Puretech mevcut. Sıfır olursa Jaecoo J7 aklında.

Fransızlardan kopamıyor gibi. Alman araçlara ikna etmekte zorlanıyorum. Daha çok donanımı tercih ediyor.

Mazota olası zam gündemde olduğundan da dizel araçlar artık değer kaybı mı? Genel olarak Fransız grubu ileride değer açısından bir kazanç sağlamaz gibi mi?(Bir Alman gibi prim yapmıyor diye düşünüyorum)

Corsa 1.2 Puretech kullanıcısı olduğundan bagajdan muzdarip.
Ben olsaydım o paraya ellenmemiş düşük km f10 bmw bakardım. fransız grubu önermiyorum.

Agresif sürüşler de veya yoğun trafikli senaryoda daha çabuk mu azalıyor?
Tabii. Gaza ne kadar çok bastıkça ve devirli de kullandıkça NOx ve egzoz gazı sıcaklığı artacağı için Adblue da bunu dengelemek adına daha çok sarfiyat oluyor.

Şehir içinde de Adblue şehir dışına göre daha erken tükeniyor.

Geri