Distile su aldim. Yaklasik 25 litre kadar.Motulun g12 evo ultrasini aldim konsantre 5 litre . Aracta suan g13 var.Ben kabida degismek istiyorum.Silikattan kurtulmam lazim kendim cikartamiyorum ulasilacak yerde degil torba.mahlenin 1000 liraya kabi var onu alacagim.G13 g12 ile karisirsa rengi siyahlasiyormus bu riski almayacagim tabi distile suyla kapali sistem hic taba acmadan suyu devirdaim yaptirip araca termostat actirip g12yi ekleyecegim.5 litre antifirize gider seyreltmek icin.20 litre saf su butun sistemi temizlemeye yeter mi sizce
Genleşme kabını dışardan almanıza gerek yok, yetkili serviste orginal genleşme kabı pahalı değil, yeni genleşme kaplarında (silikat poşeti) kaldırılmıştır,
20-25 litre saf su sistemi temizlemek için yeterli,
Aldığıkız 5 Litre antifrizin 4,5 Litre’si yeterlidir. Fazlasına getek yok,
Genkeşme kabına giren 2 hortum var, bunlardan 1 tanesi geri dönüş hattı hortumudur, bu hortumu (geri dönüş hattı hortumunu) çıkartıp, Oradan akan suyu damacana (sıcaklığa dayanıklı) bir bidona dolduracaksınız,
Ancak geri dönüş hattının hortumu kısa olduğu için bidona yetişmez, Hırdavatçılardan daha geniş çaplı bir hortum alıp atabanın geri dönüş hattının hortumunu aldığınız hortumun içine sokarak yani bir nevi uzatma yaparak eski antifrizi damacanaya dokdurunuz, Ancak hırdavatçıfan aldığınız hortum da sıcaklığa dayanıklı olmalıdır, Yüksek sıcaklığa dayanıklı kauçuktan yapılmış çelik takviyeli hortumlar satılmaktadır, 2 metre falan işinizi görecektir, merak etmeyin pahalı değildir, Ancak alacağınız hortumun iç çapı —>arabanın geri dönüş hattının dış çapından daha geniş olmalıdır, bu sayede içine geçirip uzatma yapmış olacaksınız,
Not: işiniz bittiğinde bu damacana şişesini evde kesinlikle içme suyu için kullanmayınız, bahçe veya çiçek sulamada kullanmayınız, O damacana artık çöpe gider veya ilerde tekrardan antifriz değişimi için kullanabilirsiniz, Antifriz zehirli bir sıvıdır ve ne damacanın içini ne kadar iyi yıkarsanız yıkayın antifrizin içinde insan sağlığına zararlı maddeler mevcuttur,
Su sıcak yani kaynar olduğu için 5 ‘lik pet şişeleri eritir, Damacana su satan yerler ücreti karşılığında boş damacana şişesi satıyorlar, Genelde 19 Litre olur bu damacanalar, depozitolu olduğu için ücreti karşılığında satıyorlar.