1.5tsi için hangi yağ uygun ?

5w30 evet hocam. Dediğim gibi genelde 2020 sonrasında 0 20 kullanılıyor. Ancak benim o gün sanayide denk geldiğim bir olay yüzünden arteon için 0 20 demiştim. Özür dilerim demekki sanayide o anlık yanlışlık olmuş.

Tam geçiş tarihini bilmiyorum ancak 1.5tsi evo olan DAD ve sonraki motorlar da dediğiniz gibi 0w-20. Bazı Arteon larda bu motor mevcut. Yani sizin denk geldiğiniz olay da doğru olabilir.

Bu yüzden en basit yöntem aracın yanına gidip kaputu açmak.

5w30 evet hocam. Dediğim gibi genelde 2020 sonrasında 0 20 kullanılıyor. Ancak benim o gün sanayide denk geldiğim bir olay yüzünden arteon için 0 20 demiştim. Özür dilerim demekki sanayide o anlık yanlışlık olmuş.
Estağfurullah. Ama yetkili servis formundaki numaradan bile 5W30 castrol çıkıyorsa 2018 civarı 1.5tsi'ler böyle kullanılıyor demekki. Benimde aklıma takılan bir mevzuyu numarayı aratmak geldi aklıma sonuç bu 5W30 😁

Tam geçiş tarihini bilmiyorum ancak 1.5tsi evo olan DAD ve sonraki motorlar da dediğiniz gibi 0w-20. Bazı Arteon larda bu motor mevcut. Yani sizin denk geldiğiniz olay da doğru olabilir.

Bu yüzden en basit yöntem aracın yanına gidip kaputu açmak.
Aracın kaputunda herhangi bir yağ spesifikasyon ibaresi yer almıyor. Yetkili servisin verdiği yağ kodunu aratınca 5w30 çıkıyor benim aracımda DAD motor 2018

Hocam 0 20 yag daha akişkandir yani marşa bastiginizda kritik parcalar turbo vs.daha cabuk yaglanmaya başlar bu durumda motorun daha fazla korunmasi demektir.Aracininiz km si yuksek pek yuksek denilemez .5 30 alirsaniz motorun bosluklarina yag bi tik kalin oldugu icin dolar…0 20 yag motoru daha cabuk istenilen isiya ulastirir buda yakit tasarrufu saglar.İki yaginda kaynama noklarina yaglama degerlerine bakabilirsiniz.5 30 unda 30 sicakta daha iyi korur anlamında düşünebilirsiniz.Ben yaglama ve akiskanlik degerlerini ön planda tuttugum icin 0 20 Castrol tercih ediyorum.Aracim 1.0 dsg golf.Yani tercih size kalmis…

Ekli dosyalar

• IMG_2661.png
    IMG_2661.png
    90.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2659.png
    IMG_2659.png
    65.1 KB · Görüntüleme: 4
Aracın kaputunda herhangi bir yağ spesifikasyon ibaresi yer almıyor. Yetkili servisin verdiği yağ kodunu aratınca 5w30 çıkıyor benim aracımda DAD motor 2018

Fabrika yağı 0w20 dir. Ancak 0w30 ve 5w30 kullanmanızda bir mahsur yok. Yani servis alışıla gelmiş olarak 5w30 kullanmış olabilir.

Benim kişisel tavsiyem 0w30 sizin için ideal olacaktır.

Geri