VW Servisi Pişmanlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eldorado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Öncelikle herkese merhaba, yaşadığım ilginç olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Aracımın sunroof çerçevesi değiştirdikten sonra eve gelince aracımı kontrol ettiğimde makyaj aynasının kırıldığını ve iki taraftaki güneşliğinde klipslerinin kırıldığını farkettim. Servisi aradım durumu anlattım aynı gün getirin hemen düzeltelim dediler.
Neyse sonra aynayı değiştirmişler fakat güneşlikler hala aynı. Bana “bunların orijinali böyle gevşek oluyo” dediler. Bende bu şekilde olmadığını orada bir sürü araç var eğer onlarda böyle gevşekse kabul ederim ama değilse kabul etmediğimi söyledim.
Tamam biz tekrar bakalım dediler ve iki tarafında klipsin kırıldığını sıfırlarıyla değiştirildiğini söylediler. Aracı alıp kontrol ettiğimde gerçekten değiştirmişler. Evet hata bizden kaynaklı dememek için takla atar duruma gelmişler.
Böyle saçma bir olay yaşadım.
7 yıldır aynı servise götürüyorum ama son 2 gidişimde taş devrinden çıkmış gibi davranıyolar ilk defa araba görmüş gibiler.

Neyse Görselleri ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_2435.jpeg
    IMG_2435.jpeg
    230.7 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_2348.jpeg
    IMG_2348.jpeg
    278.4 KB · Görüntüleme: 94

Aracımın sunroof çerçevesi değiştirdikten sonra eve gelince aracımı kontrol ettiğimde makyaj aynasının kırıldığını ve iki taraftaki güneşliğinde klipslerinin kırıldığını farkettim. Servisi aradım durumu anlattım aynı gün getirin hemen düzeltelim dediler.
Neyse sonra aynayı değiştirmişler fakat güneşlikler hala aynı. Bana “bunların orijinali böyle gevşek oluyo” dediler. Bende bu şekilde olmadığını orada bir sürü araç var eğer onlarda böyle gevşekse kabul ederim ama değilse kabul etmediğimi söyledim.
Tamam biz tekrar bakalım dediler ve iki tarafında klipsin kırıldığını sıfırlarıyla değiştirildiğini söylediler. Aracı alıp kontrol ettiğimde gerçekten değiştirmişler. Evet hata bizden kaynaklı dememek için takla atar duruma gelmişler.
7 yıldır aynı servise götürüyorum ama son 2 gidişimde taş devrinden çıkmış gibi davranıyolar ilk defa araba görmüş gibiler.

Güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı satılıyor muymuş..? Bunu sorgulayın,

Başka bir yetkili servisi arayıp (yedek parça bölümü) görüşüp, aracın plaka veya şasi numarasından sorgulatığ güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı olarak satılıyormuy muş öğrenin, yani böyle bir parça var mı öğrenin,

Aklıma ilk gelen bunlar dışarda camcıdan ayna kestirip takmış olabilirler mi, her türlü dala-vere beklenir bunlardan,

Bunu öğrenöenin tek yolu başka bir yetkili servisin (yedek parça bölümü) ile görüşüp, böyle bir yedek parça var mı öğrenmek, yoksa makyaj aynası güneşlik ile birlikte mi geliyor, bunu öğrenin.

Güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı satılıyor muymuş..? Bunu sorgulayın,

Başka bir yetkili servisi arayıp (yedek parça bölümü) görüşüp, aracın plaka veya şasi numarasından sorgulatığ güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı olarak satılıyormuy muş öğrenin, yani böyle bir parça var mı öğrenin,

Aklıma ilk gelen bunlar dışarda camcıdan ayna kestirip takmış olabilirler mi, her türlü dala-vere beklenir bunlardan,

Bunu öğrenöenin tek yolu başka bir yetkili servisin (yedek parça bölümü) ile görüşüp, böyle bir yedek parça var mı öğrenmek, yoksa makyaj aynası güneşlik ile birlikte mi geliyor, bunu öğrenin.
Son zamanlarda servisle aramızda geçen durumlardan dolayı böyle bir dalavere yapacak cesarette olduklarını düşünmüyorum ama yinede belli olmaz tabi bi sorayım ben başka servise

direkt doğuşa şikayet edin. doğuştan korkuyorlar
Zaten doğuşa şikayet ettiğim için iyi niyet garantisi çıkmasa bile kendileri indirimli yaptılar işlemleri ama işlemler sırasında güneşliğin klipsini kırmışlar ve makyaj aynasını kırmışlar ben fotoğraf attım kırmışsınız diye isterseniz biz gelip değiştirelim bile dediler korkularından

Geçmiş olsun. "Bunların orjinali böyle gevşek oluyor" şeklinde bir yaklaşım inanılmaz. Uğraşmamak için düpedüz yalan söyleyip müşteriyi ikna etmeye çalışmışlar. İnsanlar artık yetkili servislere de güvenemez oldu bu gibi kötü servisler yüzünden.

servise gidince hep tedirgin oluyorum. hem dünya para veriyoruz hem de araçlara iğrenç davranıyorlar. çok şikayet edince de doğuş seni kara listeye alıp iyi niyet falan vermiyormuş :D

Geçmiş olsun. "Bunların orjinali böyle gevşek oluyor" şeklinde bir yaklaşım inanılmaz. Uğraşmamak için düpedüz yalan söyleyip müşteriyi ikna etmeye çalışmışlar. İnsanlar artık yetkili servislere de güvenemez oldu bu gibi kötü servisler yüzünden.
Çok teşekkür ederim. Yani orda bir sürü araç var açıp bakmaya tenezzül etmiyolar bi bakarsın onlarda da öyleyse bana gelip orjinali böyle diyebilirsin. Ordaki araçlara bakın aynıysı kalsın değilse değiştirin kabul etmiyorum deyince değiştirdiler.

servise gidince hep tedirgin oluyorum. hem dünya para veriyoruz hem de araçlara iğrenç davranıyorlar. çok şikayet edince de doğuş seni kara listeye alıp iyi niyet falan vermiyormuş :D
Artık bende öyleyim sanki sanayiye götürsem içim daha rahat olcak gibi hissediyorum.

her gittiğimde bende takılan parçaların "montaj talimatına uyulsun" diye not bırakıyorum. ama tabi mh kendinden çok emin bir şekilde "zaten onlara uyuyoruz" beyefendi diyor :)
ama münakaşaya girmemek adına ben susuyorum , sadece bende zaten "sırf onun için size getiriyorum" diyorum.. anlıyomudur bilmem..
bende 10 yıldan fazla golf 7 kullanan biri olarak bayağa servis maceram birikti..

ilki; karter tıpa girişini çatlatmaları oldu.. araç ısınınca yağ damlatmaya başlıyordu.. araç sıfırından beri sadece servise girdi bu sebeple direttim ve karteri değiştirrttim. hatta haftasonu ikame araç aldım servisten.. ama bunu izah edene kadar sinir krizi geçirdim.
bir başkası;
2013 1.4 act golf 7 de arka bağımsız alt tablaları değiştirtmiştim. rot ayarında bi baktımki arka ayar vidalarının (elips şeklinde olan) biri aşağı biri yukarı bakıyor. ikisininde yukarı tek yöne bakması gerekiyor.. ayarlanarak arka iç dış ayarı (toe) yapılıyor. bunu, büyük ihtimalle yeni yetiştirilen bir çırak yapabilir.. eğer usta yaptıysa vay o servisin haline ....
başka ufak tefek çok var ama aklıma gelen önemlileri bunlar..
ha bunları yapan sizce montaj talimatına uyuyormudur siz karar verin. (ki buda orjinal parça takmaları kadar önemli inanın)
orjinal poarça kullanmasalar ve garanti yaptırımı olmasa kimse servislerin yüzüne bakmaz..

geçmiş olsun. halletmeniz iyi olmuş.

Geçmiş olsun
Hallolmasına sevindim.
Bunların yaşanması, teslim edilirken aracı kontrol etmemeleri hoş değil.
Bir de yan çizmeye çalışmaları kabul edilemez gerçekten.

Geri