Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

- 0W-20 yağ kullanan araçlarda (sakin sürüş tarzına sahip) olan arkadaşlar 8-10 bin km’de yağı değiştirmesi,

10bin km gelince kesin değiştireceğim bunda kararlıyım.
Normalde ben sakin kullanırım lakin bizim delikanlı benim gibi değildir muhtemelen…

- Aracı Avek ‘te bakıma sokuyorsanız, Avek hatırladığım kadarıyla Castrol kullanıyordu, bu sene fazla yol yaptığım için yağı 1 kez dışarda değiştircem dediğinizi hatırlıyorum, Avek ‘in güncel olarak bakımlarda hangi marka yağ kullandığını öğrenin,

Evet geçen gün Fatih usta ile görüştüm 20bin km olunca araç yağı değiştireceğiz.
Avek hala Castrol kullanıyor…

- Yani şunu demek istiyorum, dışarda Liqui Moly alıp değiştireyim dediğiniz için, Siz dışarda Liqui Moly aldınız sanayide değiştirdimiz, sonra bakım zamanı geldi yetkili serviste bu sefer Castrol marka yağ ile değişmiş olacak, bu döngü sonucu araba sürekli farklı marka yağlar kullanılmış olacak,

Bunu Fatih usta dedi ve servisteki yağ markasından devam etme kararı aldık…
Castrol Edge LL IV 0W-20 ok…
Castrol ‘ü mutlaka güvenilir bir yerden temin ediniz,

Sanırım Castrol ‘de bir süredir sahteciliğe karşı yağın kapağını açtığınızda kapağın iç kısmında bir yerlerde QR kod (kare kod) koymaya başlamış, telefon kamerasıyla bu kare kodu okutarak orjinallik sorgulaması yapılabiliyormuş diye duymuştum.

Castrol ‘ü mutlaka güvenilir bir yerden temin ediniz,

Sanırım Castrol ‘de bir süredir sahteciliğe karşı yağın kapağını açtığınızda kapağın iç kısmında bir yerlerde QR kod (kare kod) koymaya başlamış, telefon kamerasıyla bu kare kodu okutarak orjinallik sorgulaması yapılabiliyormuş diye duymuştum.

ben manuel araç varken bayiden almıştım herhalde bayilerde sahte yoktur:)

Dışarıda bakım yapıldığı zaman servisteki gibi bir diğer bakıma kalan km vs gibi bilgiler araç ekranında görülüyor mu?? Yani bilgisayar bağlayarak diğer bakım bilgi girişi yapılıyormu. Servis 1.5 etsi 116 dsg aracım 2. Bakım 12000 km aracım için 19bin tl fiyat istedi. Garantisi de dolacak o yüzden dışarıda yaptırmaya karar verdim bilgi girişi kafama takıldı.

Dışarıda bakım yapıldığı zaman servisteki gibi bir diğer bakıma kalan km vs gibi bilgiler araç ekranında görülüyor mu?? Yani bilgisayar bağlayarak diğer bakım bilgi girişi yapılıyormu. Servis 1.5 etsi 116 dsg aracım 2. Bakım 12000 km aracım için 19bin tl fiyat istedi. Garantisi de dolacak o yüzden dışarıda yaptırmaya karar verdim bilgi girişi kafama takıldı.
Evet yapılıyor. Tabi işinin ehli özel servisse.

Nerden fiyat aldınız?

2. bakımı da yetkili serviste yaptırın derin. 3. yılına kadar bir şey olursa iyi niyetten yardımcı olurlar. Güncellemeleri ücretsiz yaparlar en azından.

Bu fiyatta hangi kalemler var?

Her şey elektronikleşmişken en azından 2. bakımda da yetkili servis tercih edin derim. Arabaya milyonlar verip daha 2. bakımdan garantiyi bozmaya değmez, en azından 3. bakıma kadar iyi niyet garantisi olur.

Vw yetkili servislerine fiyat politikasından dolayı en karşı kişilerden biri olarak. Eğer aracın garantisi dolmadan bakım zamanı geldiyse 2. Bakım mutlaka yetkili servislerde yapılmalıdır. Sonrasına bakarsınız.

Bakım sıfırlama göstergeden golf 8 lerde oluyor 8.5 larda da yapılabiliyordur diye tahmin ediyorum. Yani ekstra bir obd cihazına veya bilgisayara bağlamaya gerek yok.

Gösterge panelinin sağ kısmına başlangıçtan itibaren kısmına getirip sağ ok tuşuna basılı tutunca servis menüsü çıkıyor. Oradan hem yağ hem periyodik bakımı sıfırlayabiliyorsunuz teker teker.

Golf 8.5 olanlar varsa deneyebilir dediğimi teyitlemek adına.

Geri