Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocasinan onlineyedekparça. Ruhsatınla git herşeyi al gel abi:)

onların eski yerleri bağcılar güngören sanayi sitesindeydi geçmiş zaman eskiden biliyorum bakazaz:)

Bana yakın üç bayii var…
IMG_3778.jpeg
IMG_3779.jpeg
IMG_3780.jpeg

Son düzenleme:
onların eski yerleri bağcılar güngören sanayi sitesindeydi geçmiş zaman eskiden biliyorum bakazaz:)

Bana yakın üç bayii var…
IMG_3778.jpeg
IMG_3779.jpeg
IMG_3780.jpeg

Mann binek araç türkiye yetkili satıcısı sadece KAYMAZLAR ticaret yani (Filtre marketimdir)

Mann web sitesinde gördüğünüz TR bayilerinin hepsi evet yetkilidir ama SADECE ağır taşıt kamyon /tır / otobüs / iş makinesi filtre ve diger vsvsvs ekipmanları satarlar tedarigini sağlarlar

Bosuna gitmeyin telefonla aramayın.

Filtre marketim tek resmi ithalatçıdır ve satıcıdır (binek araçlarda)

Polen zaten iki yılda bir değişiyor idi benim hatırladığım.

Polen zaten iki yılda bir değişiyor idi benim hatırladığım.

Ben hepsini her yıl değiştiriyorum normalde Mk8 çıktığında sadece hava filtresi değişmezdi şimdi ikiside olmuş saçma…

Önceki aracım astra j idi . Neskar Bursa Opel Yetkili bayisi polen filtresini her yıl değiştiriyor idi. VW iki yılı görünce şaşırdım ben de.

Son düzenleme:
Far ayarına bende baktırsam mı çok ikilemdeyim. Gözün hissetmediği cihazın bilgisayarın tespit etme durumu vs.
Periyodik bakımlarda demeden bakıyorsalar bilemiyorum.

Far ayarına bende baktırsam mı çok ikilemdeyim. Gözün hissetmediği cihazın bilgisayarın tespit etme durumu vs.
Periyodik bakımlarda demeden bakıyorsalar bilemiyorum.

Bence git benim aracın sağ yada sol darlarına cihazı getirdiği zaman bir sürü kırmızı yandı hepsini düzeltti…

Bence git benim aracın sağ yada sol darlarına cihazı getirdiği zaman bir sürü kırmızı yandı hepsini düzeltti…

Ayarlıyoruz diye mevcut durumu bozma durumu olmuyor di mi abi😀

Randevu almadan geçerken uğrasamda bakarlar inş. Bakmayız derlerse randevu artık.

Nakliye sırasında mı yoksa pdi sırasında mı bir şey yapıyorlarda bazı araçlarda ciddi bozuk oluyor merak ediyorum.

@metinkar normal şartlarda hava filtresi her sene değişmesi gerekir, Polen filtresi de her sene değişmesi gerekir,

3-4 sene öncesine kadar her bakımda değiştiriyorlardı ama sonra faturayı düşük gösterelim müşteriyi kaçırmayalım diyerekten, 2 yıl da bir değiştirmeye kalktılar,

Senede 2-3 bin km gibi az km yapanlar hava filtresini 2 yıl da bir değiştirebilir,

Fakat polen filtresinde işler değişir, polen filtresinin olduğu bölgeden aracın içine sürekli binlerce litre hava girişi olur, içeriye giren havayı tek filtreleyen şey polen filtresidir, Polen filtresi araç az km yapsa da her sene değiştirmek şarttır, Çünkü az km yapılıyor olsa bile filtrenin üzerinde toz-kir, partiküller birikir, egzoz gazı, havadaki nem vs.. filtre zamanla tıkanır, ve aynı zamanda klima kullanımı yüzünden evaporatör üzerinde oluşan nem ve tıkanmış polen filtresinden gelen hava evaporatörden geçer vs… bunun neticeainde evaporatör üzerindeki nem tıkalı filtreden gelen kirli hava ile sürekli temas ettiği için zamanla evaporatör yüzeyinde (bakteri ve mantar oluşumuna) neden olur, evaporatörü temizlemekte çok zor bir bölgede olduğu için zahmetlidir, bunun neticesinde araç içindekiler sürekli bu pis ve kalıcı solunum yolu hastalıklarına sebeb olan kirli havaya maruz kalırısınız,

İşin daha da kötüsü evaporatör üzerinde bir kez bakteri oluşumu başladığı anda geçmiş olsun, Artık polen filtresini 2 ayda bir değiştirseniz, hiç bir faydası olmaz, evaporatörü temizlemekte oldukça uğraştırıcı ve zordur çünkü ulaşılması zor bir yerdedir,

En güvenilir satıcılar ;
filtremarketim.com
ve
Hem satıcısı aynı hem de göndericisi Amazon.tr ise okeydir.

Bizim araclarda 2. Bakımda tam değişmesi gereken şeyler nelerdi?

Geri