- İsim
- MetinK.
- Araç
- Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
Nasıl yani! bu motor yağ mı eksiltiyor
Obur
Örnek konu sen yoğunluktan hiç takip etmemişsin hepsini birleştirsek Ülke deki servisler gelir belki
Herkese hayırlı ramazanlar, şimdiden bayramınızı kutlarım forumdaşlarım. Aracım golf 8.5 impression 1 kasım 2025'te 6 bin kilometredeyken araç yağ eksik uyarısı verince 10 gün önceden ilk bakıma girdim. Aracım şuan 8.700 kmde, bakımdan sonra sürekli şehiriçi kısa mesafe 2.700 km yol yaptım 5 ay geçti, bakımdan ilk çıktığımda 9 diş yağ gösteriyordu fakat bugün kontrol ettiğimde 4 diş eksiltmiş ve 5 diş yağ gösteriyor. İlk bakımdan önceki gibi eksiltme devam ediyor gibi sizde durumlar nedir acaba?
- Galip1
- Cevaplar: 28
- Forum: Golf 8.5 - Genel Konular
Merhaba,
Golf 8.5 116 hp henüz 2 aylık ve 2.000 km'de aracım var. Bir kaç gün önce yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Hemen vw aradım bilgi aldım. Kendiniz ekleyebilirsiniz dedi ama orjinal yağ bulmak sıkıntı olduğu için dün servise götürdüm, yağı tamamladılar(1 litre) ve rodaj sürecinde olduğu için bu durumun normal olduğunu belirttiler. Umarım bir daha aynı sorunu yaşamam. 1.030 TL ödeme yaptım, bu ücretin alınması beni biraz üzdü.
Biraz araştırayım dediğimde aşağıdaki video ya denk geldim. Benzer sorunları yaşayan çok fazla kişi varmış. Kendi yağını koymak isteyenler için Castrol...
Golf 8.5 116 hp henüz 2 aylık ve 2.000 km'de aracım var. Bir kaç gün önce yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Hemen vw aradım bilgi aldım. Kendiniz ekleyebilirsiniz dedi ama orjinal yağ bulmak sıkıntı olduğu için dün servise götürdüm, yağı tamamladılar(1 litre) ve rodaj sürecinde olduğu için bu durumun normal olduğunu belirttiler. Umarım bir daha aynı sorunu yaşamam. 1.030 TL ödeme yaptım, bu ücretin alınması beni biraz üzdü.
Biraz araştırayım dediğimde aşağıdaki video ya denk geldim. Benzer sorunları yaşayan çok fazla kişi varmış. Kendi yağını koymak isteyenler için Castrol...
- yasinekinci
- Cevaplar: 214
- Forum: Golf 8.5 - Sorunlar ve Çözümleri
yağ seviyem hep dusuktu ama bugün bu uyarı ile karşılaştım aracım 6500 km de bu durum normal mi?
- sozanefe27
- Cevaplar: 20
- Rscli
- Cevaplar: 24
2020 Model 1.5 TSI Aracım şu an 96.100 Km’de. Araç tamamen servis bakımlı ve servis kayıtlarında ilk bakımdan son bakıma kadar sürekli Castrol Edge Professional LL III 5W-30 kullanıldığı görünüyor. Son bakım sonrası yaklaşık 6.000 Km kullanıldı.
Ben de içim rahat etsin diye sonrasında Liqui Moly 5W-30 yağa geçip Ceratec ekledim. Kullanım senaryom çok ağır değil; araç hafta içi genelde evin önünde yatıyor, hafta sonu da maksimum 100 Km civarı kullanıyorum.
Şu an herhangi bir problem yaşamıyorum. Yağ sıcaklığını da sürekli ekrandan takip ediyorum, bugüne kadar anormal bir yükselme görmedim.
Ben de içim rahat etsin diye sonrasında Liqui Moly 5W-30 yağa geçip Ceratec ekledim. Kullanım senaryom çok ağır değil; araç hafta içi genelde evin önünde yatıyor, hafta sonu da maksimum 100 Km civarı kullanıyorum.
Şu an herhangi bir problem yaşamıyorum. Yağ sıcaklığını da sürekli ekrandan takip ediyorum, bugüne kadar anormal bir yükselme görmedim.
Son düzenleme: