Yeni Araç Aldım Bayi Rodaj Yok Dedi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thahazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Hazar
Araç
Golf Life 8.5
Arkadaşlar merhaba Golf8.5 life aracımı 2025 aralık ayında aldım. Benim ilk aracım olduğu için ve evimin oralar çok yokuş olduğu için genelde S modunda kullandım. Şanzuman çok ısınıyor diye trafikte S e al diyorlardı. Ben de bi süre sadece S modda kullandım. Bayiden aracı aldığımda da artık rodaj yok rahat sürebilirsin dendi. Bu konu doğru mu arkadaşlar şu an araç 1670km oldu. Araçta rodajdan dolayı problem olup olmadığını nasıl anlarım. Dediğim gibi yeni sürücüyüm.

Arkadaşlar merhaba Golf8.5 life aracımı 2025 aralık ayında aldım. Benim ilk aracım olduğu için ve evimin oralar çok yokuş olduğu için genelde S modunda kullandım. Şanzuman çok ısınıyor diye trafikte S e al diyorlardı. Ben de bi süre sadece S modda kullandım. Bayiden aracı aldığımda da artık rodaj yok rahat sürebilirsin dendi. Bu konu doğru mu arkadaşlar şu an araç 1670km oldu. Araçta rodajdan dolayı problem olup olmadığını nasıl anlarım. Dediğim gibi yeni sürücüyüm.

bu sorunun cevabı burda 2ye ayrılmış durumda kimisi var diyo kimisi yok diyor.

Servis uygulamasında yok.

Ben incelemek için 2200 km de yağ değişimi yaptım, çıkan filtreyi mikroskop ile inceledik pek bir kalıntı göremedik.

Yağ değişiminin bir zararı olmaz. Bütçeniz uygun da değiştirmek isterseniz değiştirebilirsiniz.

Yağ + filtre değiştirmeye niyetlenirseniz önceden servis ile pazarlık yapın yoksa 7k yağ değişimi yerine 13k bakım parası almaya kalkıyorlar.

Daha önce forumda @calik'in paylaştığı mesajı paylaşıyorum bakarak referans alabilirsiniz ama net bir cevap arıyorsanız @Xcorpit39'in dediği gibi kesin bir cevap yok :)

https://www.golftutkusu.com/topic/2...-kullanicinin-detayli-izlenimleri/post-464842

Bu da @calik'in paylaşmış olduğu faturaya ait mesaj, kendisinin söylediği gibi 7kya yapılabilir belki bu fatura görselini referans olarak iletebilirsiniz çok diretirlerse
https://www.golftutkusu.com/topic/2...-kullanicinin-detayli-izlenimleri/post-465133

Faturayı da yukarıdaki bağlantıdaki paylaşıma ekledim.

Bunun için Müşteri Hizmetlerinden ve Uzay dan geri aradılar. Çünkü şikayette bulunmuş idim.

Bakım fiyatı yerine yağ değişimi fiyatı almaları gerektiğini, arayanlara da söyledim.

Vardır!!!!

İçten yanmalı motorun rodajı
Yeni bir içten yanmalı motor, ilk 1500 km'de (yakl. 1000 mil) çalıştırılmalıdır. Tüm hareketli parçalar birbirlerine adapte olmalıdır. İlk işletme saatlerinde içten yanmalı motor sonrasına göre daha yüksek iç sürtünmeye sahiptir.

1000 km'ye (yaklaşık 600 mil) kadar

Kuvvetli hızlanmadan kaçının.

İçten yanmalı motor, maksimum devir sayısının 2/3'ünden daha fazla yüklenmemelidir.

Römorkla sürüş yapmayın.

1000 ila 1500 km (yaklaşık 600 ila 1000 mil) arası

Hızı ve motor devrini yavaşça arttırın.

İlk 1500 km (yaklaşık 1000 mil) içinde kullanılan sürüş tarzı, içten yanmalı motor kalitesini de etkileyecektir. Motorun aşınmasını azaltmak ve olası km gücünü artırmak için özellikle de içten yanmalı motor soğukken orta motor devirleri ile sürüş yapılmalıdır.

Yeni lastikler ve fren balataları dikkatlice alıştırılmalıdır.

DUYURU

Düşük devir sayısıyla sürüş, motorda aşınmanın artmasına ve hasarların oluşmasına neden olabilir.

Çok düşük devir sayısıyla sürüş yapmayın.

İçten yanmalı motor „düzgün“ şekilde çalışmamaya başlarsa mutlaka vitesi küçültün.

İçten yanmalı motor yumuşak bir şekilde alıştırıldığında, aynı zamanda daha düşük motor yağı tüketimi ile birlikte kullanım ömrü uzar.

Bu bilgiler bizzat kullanım kılavuzundan alıntıdır

Daha önce forumda @calik'in paylaştığı mesajı paylaşıyorum bakarak referans alabilirsiniz ama net bir cevap arıyorsanız @Xcorpit39'in dediği gibi kesin bir cevap yok :)

https://www.golftutkusu.com/topic/2...-kullanicinin-detayli-izlenimleri/post-464842

Bu da @calik'in paylaşmış olduğu faturaya ait mesaj, kendisinin söylediği gibi 7kya yapılabilir belki bu fatura görselini referans olarak iletebilirsiniz çok diretirlerse
https://www.golftutkusu.com/topic/2...-kullanicinin-detayli-izlenimleri/post-465133
bana kalırsa rodaj kesinlikle var (y)

Peki arkadaşlar bu bahsettiğiniz yağ değişimi vs olayı kötü rodajın etkisini mi azaltıyor. Mesela ben 1500km kötü kullandım diyelim bu yapacağım işlem biraz daha olayı düzeltir mi? Yoksa artık çok mu geç :cry:?

eğer bu motorları ürettikten sonra kenara alıp 1000-2000 km kadar çalıştırmıyorlarsa , bence kesinlikle rodaj var..
onlarca metal parçanın bir araya gelip , senkron şekilde birbirlerinin geometrisine alışıp bunu da yük altında yapmayıp, en optimum streste hareket edip birbirlerine alışma süreci olacaktır. motor, zaten otomobilin strese en fazla maruz kalan kısmı.

bir yerde piston kolunun devir hızlandıkça silindir içinde katettiği mesafenin değişiklik göstereceğini duymuştum. içindeki neredeyse her parçanın esneme toleransı bile varken ve esnerken diğer her bileşeninde buna geometrik açıdan maruz kalacağı durum da göz önüne alındığında kim diyebilir ki rodaj yok....
en azından ilk kmler fazla yük verilmeden (3/2 demiş zaten üreten de) strese sokulmadan nazikçe atlatılmalı.

ben sıfır golf aldığımda ilk 1000-1200 km sonra gidip servise tekrar yağ değiştirmiştim. ve neredeyse 3000 e kadar yüklenmemiştim. 1.4 125lik golf 235'i görmüştü urfa otobanında.. stok hali ile.. 3. viteste (manuel) 140ı geçiyordu.. çok güzel devirleniyordu.. şu an 150 lik act kullanıyorum. manuelin tadını arıyorum.. keşke bu 150liği de ben rodajlasaydım. ha bi sorunu yok (yağ eksiltme v.b.) ama aklıma takılıyor işte.. nasıl kullanıldığını bilmiyorum.
ha bu arada araç dsg ise zaten siz bişey yapmadan dsg alt devirlerde vites değiştirecektir. bırakın ilk kmleri o halletsin.. siz abanmayın.

Geri