Golf Akü Önerisi

Golf Mk7 ‘de sadece dizel motorlu araçlar AGM akü ile geliyordu,

2017 yılında Mk7,5 satışa sunulması ile beraber benzinli-dizel hepsi EFB ile gelmeye başladı,

AGM akülerin ilk ortaya çıkması askeri araçların zor iklim şartlarında sorunsuz çalışması için askeri amaçla geliştirilmiş bir aküdür,

Bir yakınımın 430i Cabrio X-drive aracında fabrikanın taktığı AGM akü tam 10 yıl boyunca sorunsuz hizmet verdiğini biliyorum.

Bende 7 senelik orijinal akümü start stop devreye girmiyor diye bosu bosuna degismistim ama suclu sanzimanin altindaki bu kücük sensördeymis, degisince problemde cözülmüstü.

Ekli dosyalar

• sss.png
    sss.png
    180.5 KB · Görüntüleme: 15
2017 model tsi aracımın fabrikadan çıktığı aküyü geçen sene mayıs ayında bittiği için üzerinde olan markanın aynısıdan exide efb 60 amperlik olarak taktırdım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim. Start stopu hiç kullanmıyorum.

Merhabalar golf 8 te start stopu kalıcı kapatabiliyormuyuz , nereye gitmem gerek önerileriniz neler
İSTANBUL ANADOLUDAYIM

IMG_0901.JPEG

ben bunu kullanıyorum memnunum tavsiye ederim

IMG_0901.JPEG

ben bunu kullanıyorum memnunum tavsiye ederim
Golf Mk7 kasa dizel motorlu araçlar fabrikadan AGM akü ile geliyordu, AGM yerine EFB kullanırsanız akünün kodlamasının yapılıp EFB akü takıldığı araca tanıtılması gerekir, aksi durumda akünün ömrü daha kısa olcaktır,

Daha da önemlisi ; sistem ve şarj dinamosu (voltaj ve amper değerini) AGM aküye göre ayarlayarak şarj yapar, Oysa ki araçta şuan EFB akü mevcut bunun sonucu olarak akü sağlıklı şarj şekilde edilemez,

AGM akü şarj edilirlen (amper ve voltaj değerleri) farklıdır,

EFB akü şarj edilirlen (amper ve voltaj değerleri) farklıdır,

Diğer husus fabrikanın taktığı akü 68 Ah AGM, sizin taktığınız 70 Ah EFB

Yani araca EFB akü takıldığını kodlamak +olarak 70 Ah akü takıldığını da kodlamak gerekir.

Merhabalar golf 8 te start stopu kalıcı kapatabiliyormuyuz , nereye gitmem gerek önerileriniz neler
İSTANBUL ANADOLUDAYIM
Eger araciniz Mild-Hybrid ise tavsiye etmem cünkü senaryo daha kötü bi hal aliyor, söyle aciklayayim Mild-Hybrid araclarda ayaginizi gazdan cektiginiz zaman arac süzülürken yelken moduna gecip motoru kapatiyor ve siz lambalara yaklasirken yada trafik sikistigini görüp ayaginizi gazdan cekip biraz ilerledikten sonra durmak icin frene bastiginiz zaman start stopu kapattirdiginiz icin arac durunca tekrar calismaya basliyor. Eger aracinizda Mild-Hybrid özelligi yoksa düsünebilirsiniz.

Golf Mk7 kasa dizel motorlu araçlar fabrikadan AGM akü ile geliyordu, AGM yerine EFB kullanırsanız akünün kodlamasının yapılıp EFB akü takıldığı araca tanıtılması gerekir, aksi durumda akünün ömrü daha kısa olcaktır,

Daha da önemlisi ; sistem ve şarj dinamosu (voltaj ve amper değerini) AGM aküye göre ayarlayarak şarj yapar, Oysa ki araçta şuan EFB akü mevcut bunun sonucu olarak akü sağlıklı şarj şekilde edilemez,

AGM akü şarj edilirlen (amper ve voltaj değerleri) farklıdır,

EFB akü şarj edilirlen (amper ve voltaj değerleri) farklıdır,

Diğer husus fabrikanın taktığı akü 68 Ah AGM, sizin taktığınız 70 Ah EFB

Yani araca EFB akü takıldığını kodlamak +olarak 70 Ah akü takıldığını da kodlamak gerekir.
Yüksek ihtimal kodlanmıştır hocam araç 2024 mart ayından beri bende aküyü eski sahibi değiştirmiş bu güne kadar bir problem yaşamadım.

Yüksek ihtimal kodlanmıştır hocam araç 2024 mart ayından beri bende aküyü eski sahibi değiştirmiş bu güne kadar bir problem yaşamadım.
Kodlanmamış olması 1-2 yıl gibi kısa sürede etki etmez hocam, Uzun vadede etkisi olacaktır.

Merhabalar 2015 Golf 7 aracıma yeni akü alacağım.
Geçtiğimiz bir kaç gün aracı kullanmadım sabah çalıştırdığımda start stop hatası verdi. Serviste 13.500TL fiyat verdiler. Biraz fazla geldi açıkçası.

Önerileriniz nelerdir? Ben şu an Varta akü bakıyorum.
1 ay önce ben değiştirdim hocam dediğiniz gibi serviste bana 13binden indirim uygulayıp 9000 dedi daha sonra 3 küsüre varta taktırdım tamaştan öğrendim volkswagen grubu akülerini vartaya yaptırıyormuş aklınızda bulunsun

Geri