ANA KONU

yaraya tuz basanını gördüm de 

4000 lik durban+ üzerindeki 18 inç   contilere illaki bulaşacak  tuz ruhunu  kullanacak adam hiç görmedim

ben girmem bu işe🙃

Ön cam fıskiyesi çalışınca aynı anda ön far fıskiyesi de çalışıyo mu ?
Farlar açık olduğunda aynı anda çalışır., far kapalı ise sadece sileceğe atar., Eskiden her 5 yıkamada bir idi., sanırım 2015 model sonrası her 10 yıkamada bir yaptılar

Farlar açık olduğunda aynı anda çalışır., far kapalı ise sadece sileceğe atar., Eskiden her 5 yıkamada bir idi., sanırım 2015 model sonrası her 10 yıkamada bir yaptılar
Evet kilit nokta farlarin acik olmasi..

Cunku bugune kadar dururken farlarim acik fiskiyeleri hic calistirmamisim ki  on fara su fiskirdigini hic gormemisim :)

Hareket halinde de anlamamisimdir zaten...

Bi turlu cozememistim bu isi...

Tesekkur ederim :)

Arkadaşlar merhaba İnşallah nasipse 2. el golf alacağım. Yalnız almadan önce ekspertize sokmak istiyorum ilk defa golf alacağım araç daha 50 000 de sizce Bursa da arabanın testlerini yaptırmak için nereye götürebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim Hayırlı günler.

ötv %15 lik düşüş dedikoduları başladı yine

balkonda çekirdek çitleyen ömer amca

bakkal sedat

manav bülent

konusuyordu az önce

Otomotivde ÖTV ve KDV’ye önemli indirimler geldi!

Vergi Denetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Albayrak, otomotiv başta olmak üzere 6 kalemde çeşitli vergi indirimleri yapılacağını duyurdu. Alınan karara göre, motor hacmi 1600 cc altındaki yeni binek araçlardan alınan ÖTV oranı tüm fiyat aralıklarında 15 puandüşürülecek. Ticari araçlardan alınan KDV ise%18’den %1 oranına indirilecek. Böylece ortalama 100.000 TL’ye satılan bir binek otomobilin fiyatında yaklaşık 17.000 TL indirimgerçekleşecek.

Eylül ayında geçtiğimiz yıla göre %67.73 oranında küçülen binek ve hafif ticari pazarında satışlar 23.028 adette kalmıştı. Alınan bu tedbirler ile beraber zor durumda olan otomotiv sektörünün nefes alması bekleniyor. Son olarak yarından itibaren yürürlüğe girecek indirimlerin yıl sonuna kadar süreceğini belirtelim.

@Golf835 bir hafta önce araç alana yazık oldu, güzel ülkemde gün geçmiyor ki ilginç şeyler yaşanmasın

E hani cari acigi kucultuyodukkkk.. Nerden cikti bu simdii.. Kendi aracimizi yapip bincektik ya bizz :s

Tasarruf oranlarimizi arttiricaktikk.. Ulan yine hayaller yolda kaldi.. 

ekim  ayı kasko değer listesi 

Bakalım sıfır km baz alınarak değerlenen  2. el  kasko değerleri kasım ayı için ne olacak

benim araç  için 2017 tdi/high/manuel  156.845  TL  2. el kasko değeri ?  (acaba yarın akşam araç çalınsa bu tutarı bana  verir mi bana  kasko şirketi bilinmez? şaka bi yana çalınırsa en son istediğim şey polisin bulması olur! çalan yaksın denize atsın daha iyi çalıntı araçların ne halde bulunduğunu çoğu zaman görüyoruz

Aralık başı açıklanacak Kasım Kasko değer listesi ne olur ? Ötv indirimi ile sıfır + 2. el eldeki fiyat düşmeleri yansır mı tabloya bakmak lazım? 

https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

kasko.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu indirimden dolayı en ilginç fiyat farkı 1.6 tdi highline manuel ile dsg arasında oldu önceden ikisi arasında 10-15 bin tl olan fark şu anda tam 50 bin lira oldu.

1.6 tdi highline dsg nin net fiyatı 121400 tl olduğu için indirim ona yansımadı.

Adsız.jpg

bu 50 bin dsg  farkı benim cebimde kalacaksa sol ayağımla değil debriyaj her seferinde manda "kakasına" basmayı razıyım

cepte kalan 50 binle fitness merkezlerinde  sol ayağa ne masajlar yaptırılır işin ehli hanım ablalara!!!  dsg konforuna taş çıkarır....

allah herkese yakınına eşine dostuna sağlık sıhhat versin. herşeyin başı sağlık.

bu ötv indirimi beni şu an bağlamıyor(ne araç alıcam ne de satıcam)

ama MTV muafiyetinin  rapora sahip hak sahiplerine %sıfır mtv olarak sunulduğu yerde diger insanlığa ötv %50 %60 olmaz

2 aylığına da olsa %35 ötv li araç alabilme fırsatı güzel oldu. indrimden çok adalet dağıttı devlet. 

yeni arac alacak olanlara hayırlı olsun

ekim  ayı kasko değer listesi 

Bakalım sıfır km baz alınarak değerlenen  2. el  kasko değerleri kasım ayı için ne olacak

benim araç  için 2017 tdi/high/manuel  156.845  TL  2. el kasko değeri ?  (acaba yarın akşam araç çalınsa bu tutarı bana  verir mi bana  kasko şirketi bilinmez? şaka bi yana çalınırsa en son istediğim şey polisin bulması olur! çalan yaksın denize atsın daha iyi çalıntı araçların ne halde bulunduğunu çoğu zaman görüyoruz

Aralık başı açıklanacak Kasım Kasko değer listesi ne olur ? Ötv indirimi ile sıfır + 2. el eldeki fiyat düşmeleri yansır mı tabloya bakmak lazım? 

https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

Ekli dosyayı görüntüle 17490
bu değer listesi yüzünden kasko fiyatları cok yüksek çıkıyor. aracım liste fiyatı 170e düşmesine rağmen hala bu tabloda 192 gözüküyor. aracın satış fiyatı ise 140bin. VWnin saçmalıkları nedeniyle her şey fazla para ödüyoruz.

Boyanin altindan cikan siyah sey nedir. Heralde tas gelmis boya tabakasi soyulmus...

20181102_201219.jpg

İyi akşamlar, yetkili servisler,periyodik bakım ücretini kredi kartına taksitlendiriyor mu acaba,bakım zamanı geldi de 🤔

İyi akşamlar, yetkili servisler,periyodik bakım ücretini kredi kartına taksitlendiriyor mu acaba,bakım zamanı geldi de 🤔
bazı banka kartları için anlaşmaları oluyor hocam. Servisinize sormanızda fayda olacaktır.

Geri