Golf alma süreci kararsız kaldım

1.4TSI VS 1.6TDI

• Kullanılan toplam oy
    11
İsim
Yunus Emre
Araç
Golf 7
Selamlar, 15 gün sonra evim sisteminden 1.000.000₺ param gelecek ve aracı seçmem gerek. Üstüne max 120bin ₺ daha nakit ekleyebilirim duruma göre. Alacağım golfe bodykit, jant, ses sistemi, stage 1 yazılım, gizli özellikler vs. gibi eklentileri aldıktan sonra yapmayı düşünüyorum. Kesinlikle otomatik olacak manuel istemiyorum. 1.4tsi mi 1.6tdi mı alsam kararsızım ve diğer başlıkları okuduğumda kafam daha çok karıştı. Ayda bir kez 500km uzun yol 200km şehir içi kullanılacak, yani aylık max 700,800km kullanacağım. İlk aracım değil sanayide tecrübem var fakat uğraşmak istemiyorum yoruldum. Evin ikinci aracı olacak. Kısacası yapacağım eklentilere ve senaryoya göre hangi motoru, hangi paketi vs. almalıyım bilemedim. İlanlarda ilginç bir şekilde 1.4tsi lar daha pahalı gibi. Yakıt tüketimi nispeten önemli ama hayati bir konu değil. Golf kullanıcılarınn tavsiyelerini merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bende öyleydim kararsız kaldım,1.4 tsi 125likler işinizi görecektir. Konfor,sessizlik,performans ve yakıt açısından güzel bir makina. İstanbul içi ortalama 9.2lt. Bir depo ile kullanıma ve trafiğe bağlı 500-530km görüyorum. Ben 2017 comfortline dsg alabildim ama opsiyonlu bir highline da gözüm kaldı açıkçası. Biraz daha detaylandırmak gerekirse dizel mi benzin mi buna siz karar verin arabadan ne istiyorsunuz ? Yol tutuş,performans,üst hızlarda canlılık istiyorsanız kesinlikle 1.4 tsi. Birde yüksek km dizel, beni korkuttuğundan 1.4 tsi almamdaki sebep budur masraf çıksa bile dizelden daha az maliyetlidir diye düşünüyorum ama her halükarda 50bin köşeye ayırmanız lazım zira dsg sağı solu belli olmayan bir şanzıman.

Bende öyleydim kararsız kaldım,1.4 tsi 125likler işinizi görecektir. Konfor,sessizlik,performans ve yakıt açısından güzel bir makina. İstanbul içi ortalama 9.2lt. Bir depo ile kullanıma ve trafiğe bağlı 500-530km görüyorum. Ben 2017 comfortline dsg alabildim ama opsiyonlu bir highline da gözüm kaldı açıkçası. Biraz daha detaylandırmak gerekirse dizel mi benzin mi buna siz karar verin arabadan ne istiyorsunuz ? Yol tutuş,performans,üst hızlarda canlılık istiyorsanız kesinlikle 1.4 tsi. Birde yüksek km dizel, beni korkuttuğundan 1.4 tsi almamdaki sebep budur masraf çıksa bile dizelden daha az maliyetlidir diye düşünüyorum ama her halükarda 50bin köşeye ayırmanız lazım zira dsg sağı solu belli olmayan bir şanzıman.
DSG nin hazırlığını yaptım onun parasını ayırdım :D 9.2lt şehiriçi için ciddi bir tüketim bana göre. Ankarada yaşıyorum son yıllarda İstanbul ile yarışacak bir trafik var 8lt bile çok gelir bana şehiriçi hocam.

Selamlar hayırlısı olsun. Eğer aracı 2015 model ve öncesi alacaksanız 122 hp Euro 5 1.4 Tsi larda kronik yağ yakma durumu vardır kesin olmasa da yaşama ihtimaliniz yüksektir. Bundan dolayı 1.6 Tdi tercih edilmesi en iyisidir. Çünkü yağ eksiltmeyi gördükçe araçtan soğursunuz hevesiniz kursağınızda kalır. Ben bunu önceden diyeyim siz ona göre seçim yaparsınız. Başınıza gelecek demiyorum ancak olma ihtimali olacaktır.

Yükleme yapılacaksa araca 1.6 Tdi almanız çok daha mantıklı olacaktır. Stok halde 1.6 tdi ın performansı idare eder seviyededir, 1.4 Tsi ise harika gidiyor. Ancak tdi motor çok rahat kaldırıyor yüklemeleri.

2015 in ikinci yarısından itibaren 125 hp Euro 6 motorla gelen 1.4 Tsi bakıyorsanız eğer 1.4 Tsi ı tercih ederim ben. Stok hali tercih eden birisi olduğum için söylüyorum.

Selamlar hayırlısı olsun. Eğer aracı 2015 model ve öncesi alacaksanız 122 hp Euro 5 1.4 Tsi larda kronik yağ yakma durumu vardır kesin olmasa da yaşama ihtimaliniz yüksektir. Bundan dolayı 1.6 Tdi tercih edilmesi en iyisidir. Çünkü yağ eksiltmeyi gördükçe araçtan soğursunuz hevesiniz kursağınızda kalır. Ben bunu önceden diyeyim siz ona göre seçim yaparsınız. Başınıza gelecek demiyorum ancak olma ihtimali olacaktır.

Yükleme yapılacaksa araca 1.6 Tdi almanız çok daha mantıklı olacaktır. Stok halde 1.6 tdi ın performansı idare eder seviyededir, 1.4 Tsi ise harika gidiyor. Ancak tdi motor çok rahat kaldırıyor yüklemeleri.

2015 in ikinci yarısından itibaren 125 hp Euro 6 motorla gelen 1.4 Tsi bakıyorsanız eğer 1.4 Tsi ı tercih ederim ben. Stok hali tercih eden birisi olduğum için söylüyorum.
Ben de benzinliden yanayım aslında fakat şehiriçi yakıt tüketimi kafama takıldı şimdi.

DSG nin hazırlığını yaptım onun parasını ayırdım :D 9.2lt şehiriçi için ciddi bir tüketim bana göre. Ankarada yaşıyorum son yıllarda İstanbul ile yarışacak bir trafik var 8lt bile çok gelir bana şehiriçi hocam.
O zaman şimdiden hayırlı olsun hocam siz 1.6 tdi’da karar kılmışsınız, güle güle kullanın 🙏 alınca detayları, araca yaptığınız güncellemeri de forumda görmek isterim okuyunca mutlu oluruz

O zaman şimdiden hayırlı olsun hocam siz 1.6 tdi’da karar kılmışsınız, güle güle kullanın 🙏 alınca detayları, araca yaptığınız güncellemeri de forumda görmek isterim okuyunca mutlu oluruz
Teşekkür ederim alır almaz araca yapacağım her şey için buraya yazacağım. :)

1.6 tdi kullanıcısı olarak tsi tercih etmeniz sizin açınızdan avantajlı olacaktır. 125 lik versiyonu aldığınız taktirde rahat edersiniz.

1.6 tdi da bulursanız alabilirsiniz ama ağır bakımları tsi motora göre tuzlu haberiniz olsun.

Ayda 700-800 km yapilacaksa benzinli tavsiye ederim

Partikul temizligi ile cok ugrasabilirsiniz cok kısa mesafelerde basa dert

Benzinli sessiz ve butceniz dizel arac icin km yuksek almak zorunda kalıp masrafli arac cikabilir

Söyleminize göre yılda 10.000km altı yapacaksınız ve büyük çoğunluğu şehir içi olacak. Bu durumda benzin seçmeniz daha doğru olur. Dizel biraz lüks olur, Kar/Zarar karşılaştırması yapıldığında.

Sürekli kısa sürüşlerde fazla yakıt tüketir.
Sürekli kısa sürüşlerle sık rejenerasyon yapar yine tüketim artar.
Kış aylarında dizel performansı düştüğü için yine tüketim artar.
DPF daha çabuk tıkanmaya başlar yine tüketim artar.

Ancak... Araçta sıklıkla aileniz olacaksa ve tutup 1.2 tsi falan alırsanız yakıt olarak dizelin en kötü halini bile geride bırakabilir. Mümkünse 1.4tsi yada 1.5tsi olsun.

Tabi bunlar tavsiye. İmkanlar her zaman en idealine uymuyor.

Söyleminize göre yılda 10.000km altı yapacaksınız ve büyük çoğunluğu şehir içi olacak. Bu durumda benzin seçmeniz daha doğru olur. Dizel biraz lüks olur, Kar/Zarar karşılaştırması yapıldığında.

Sürekli kısa sürüşlerde fazla yakıt tüketir.
Sürekli kısa sürüşlerle sık rejenerasyon yapar yine tüketim artar.
Kış aylarında dizel performansı düştüğü için yine tüketim artar.
DPF daha çabuk tıkanmaya başlar yine tüketim artar.

Ancak... Araçta sıklıkla aileniz olacaksa ve tutup 1.2 tsi falan alırsanız yakıt olarak dizelin en kötü halini bile geride bırakabilir. Mümkünse 1.4tsi yada 1.5tsi olsun.

Tabi bunlar tavsiye. İmkanlar her zaman en idealine uymuyor.
Teşekkürler benzin mantıklı geliyor artık.

Geri