Vakum Makine Olmadan Araç Koltukları Ne İle Temizlenmeli

Hocam fikir vermesi açısından paylaşıyım dedim. Yukardaki söylediğim yöntemden daha kolayı var.

boş bir fısfıs şişesine göz kararı sıvı arap sabunu koyun 15-20 ml kadar koyun üstünü biraz su ile tamamlayın güzelce karıştırın.

mikrofiber bir beze bolca fışkırtın ve silin lekeler kolayca çıkacaktır. aşağıya resim ekledim üstün körü yapmama rağmen fark ortada.
plastiklerde falan kullanma ama sadece kumaş yüzeylerde.

IMG_1031.JPEGIMG_1044.JPEG

Hocam fikir vermesi açısından paylaşıyım dedim. Yukardaki söylediğim yöntemden daha kolayı var.

boş bir fısfıs şişesine göz kararı sıvı arap sabunu koyun 15-20 ml kadar koyun üstünü biraz su ile tamamlayın güzelce karıştırın.

mikrofiber bir beze bolca fışkırtın ve silin lekeler kolayca çıkacaktır. aşağıya resim ekledim üstün körü yapmama rağmen fark ortada.
plastiklerde falan kullanma ama sadece kumaş yüzeylerde.

IMG_1031.JPEGIMG_1044.JPEG
Çok harika ve temiz görünüyor hocam elinize sağlık. Bu mevsimde yapmanın öyle pek mahsuru yok sanırsam değil mi. Siz de yaptığınıza göre

Çok harika ve temiz görünüyor hocam elinize sağlık. Bu mevsimde yapmanın öyle pek mahsuru yok sanırsam değil mi. Siz de yaptığınıza göre
rahatlıkla yapabilirsiniz hocam beze sıkıp sildiğimiz için çok ıslanmıyor 20 dakikada falan kupkuru oluyor. komple koltukları sildikten sonra temiz bi bezi suya batırıp iyice sıkıp nemli bezle bi tur da üstünden geçin fazla kalıntıları alın tertemiz olur.

rahatlıkla yapabilirsiniz hocam beze sıkıp sildiğimiz için çok ıslanmıyor 20 dakikada falan kupkuru oluyor. komple koltukları sildikten sonra temiz bi bezi suya batırıp iyice sıkıp nemli bezle bi tur da üstünden geçin fazla kalıntıları alın tertemiz olur.
Tamamdır hocam teşekkürler baştacısınız. Öncesi ve sonrasını atarım yaptıktan sonra.

Tamamdır hocam teşekkürler baştacısınız. Öncesi ve sonrasını atarım yaptıktan sonra.
merhaba bende aracımın içini temizleyeceğim içinde sigara kokusu var onu gidermek amacıyla ilk baş süpürge ile süpüreceğim sonra taban halısını ve koltukları resimdeki üründen sıkıp fırçalayacağım ardından vakum ıle çekeceğim sonra kapılara butun göğüse fırça ile uygulayıp silip buharla temizledikten sonra koruma urununu surecegım sizce bu mevsimde mantıklı mı ayriyeten kullandığım ürünler kalite açısından nasıl almayı düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot 2026-01-21 at 11.05.03.png
    Screenshot 2026-01-21 at 11.05.03.png
    118 KB · Görüntüleme: 11
merhaba bende aracımın içini temizleyeceğim içinde sigara kokusu var onu gidermek amacıyla ilk baş süpürge ile süpüreceğim sonra taban halısını ve koltukları resimdeki üründen sıkıp fırçalayacağım ardından vakum ıle çekeceğim sonra kapılara butun göğüse fırça ile uygulayıp silip buharla temizledikten sonra koruma urununu surecegım sizce bu mevsimde mantıklı mı ayriyeten kullandığım ürünler kalite açısından nasıl almayı düşünüyorum
Bu mevsimde nerede yaşadığınıza bağlı. Ben ankara gibi soğuk iklimde olduğum için sulu işlemleri havalar ısınına kadar yapmayacağım daha kötü sonuç elde edebiliriz. Arap sabunu ile temizleme işi için ise güneşli bir havayı bekleyeceğim. Hava geceleri -10 ila -8 arası seyrettiği için işimiz zor.

Sigara kokusu varsa araçta tavan döşemesini güzelce yıkamak en iyi yoldur ancak uzun vadede döşemeye zararı olur mu bilemiyorum yapılan işin güzelliğine bağlı. Ürünler çok kaliteli uzun süreler bile kullanılır sorun yok.

Bu mevsimde nerede yaşadığınıza bağlı. Ben ankara gibi soğuk iklimde olduğum için sulu işlemleri havalar ısınına kadar yapmayacağım daha kötü sonuç elde edebiliriz. Arap sabunu ile temizleme işi için ise güneşli bir havayı bekleyeceğim. Hava geceleri -10 ila -8 arası seyrettiği için işimiz zor.

Sigara kokusu varsa araçta tavan döşemesini güzelce yıkamak en iyi yoldur ancak uzun vadede döşemeye zararı olur mu bilemiyorum yapılan işin güzelliğine bağlı. Ürünler çok kaliteli uzun süreler bile kullanılır sorun yok.
Tavan döşemesini yıkamaya kalkarsanız veya gs, po vb. şeylerle yada arap sabunu ile temizlemeye kalkarsanız tavan döşemesinin altından kalkamayabilirsiniz.

Tavan için çözüm würth active clean, förch tarzında köpükleri alıp tavanı sadece nemlendirip, ıslatmadan mikrofiber bez ile silmek sonrasında kuru mikrofiberle tekrar geçip iyice nemini almaktır.

Koltuklar için po,gs şu bu kötü değil güzeldir ancak bu işin zirvelerinden bir tanesi Valet Pro Carpet Cleaner ürünüdür. Kesinlikle tavsiye ederim.

Soğuk havada da yapılır ancak arabayı heralde bi 3-4 saat sıcak açık camlar 1 parmak açık şekilde çalıştırmak gerekir.

ankaradayım fakat yapmayı düşünüyorum tavan dışında heryerini yapacagım galiba kurutma da ahtapot olan yıkamacıya ücret dahilinde vermeyi düşünüyorum sizce yazı mı beklemeliyim sigara kokusu cok canımı sıkıyor

Tavan döşemesini yıkamaya kalkarsanız veya gs, po vb. şeylerle yada arap sabunu ile temizlemeye kalkarsanız tavan döşemesinin altından kalkamayabilirsiniz.

Tavan için çözüm würth active clean, förch tarzında köpükleri alıp tavanı sadece nemlendirip, ıslatmadan mikrofiber bez ile silmek sonrasında kuru mikrofiberle tekrar geçip iyice nemini almaktır.

Koltuklar için po,gs şu bu kötü değil güzeldir ancak bu işin zirvelerinden bir tanesi Valet Pro Carpet Cleaner ürünüdür. Kesinlikle tavsiye ederim.

Soğuk havada da yapılır ancak arabayı heralde bi 3-4 saat sıcak açık camlar 1 parmak açık şekilde çalıştırmak gerekir.
urun hakkında bıraz bilgi verebılırmısınız

urun hakkında bıraz bilgi verebılırmısınız
Hocam reçeteyi yazıyorum, gidip ya komple verin paraya kıyın 3-5 lira iç detaylı temizlik yaptırın yada kapalı bir otoparkta tavanı förch yada active clean tarzı bir şeyle geçin mikrofiber ile kurulamak amaçlı tekrar silin işi bitti.

Koltuklar için eğer çekmeyecekseniz K2 Tapısı koltuklara sıkın, biraz bekledikten sonra iyice mikrofiber bez yada fırça ile ovalayın. Ovaladıktan sonra kuru bez ile olabildiğince deterjanı alın sonrasında sadece su ile sıkılmış bez ile üzerinden bir tur geçin kaloriferi sıcağı alın zaten kapalı otopark 10 derece civarı olur bu sayede hızlıca kurur.

ankaradayım fakat yapmayı düşünüyorum tavan dışında heryerini yapacagım galiba kurutma da ahtapot olan yıkamacıya ücret dahilinde vermeyi düşünüyorum sizce yazı mı beklemeliyim sigara kokusu cok canımı sıkıyor
aktif köpük ile kışın da olsa sorun yaşamazsınız bence, mümkünse kapalı otoparkta işlemi yapın böylece siz de soğuktan etkilenmezsiniz. sigara dumanı en çok tavan ve direklere etki ediyor. ve kapsamlı temizlenmedikçe de gitmesi mümkün değil.

Hocam size şöyle bir olay anlatayım. Yeni yaşandı bu soğuk havalarda. Ben bizim depodan aracıma tesisat malzemeleri yüklerken kutunun içindeki kediyi farkında olmadan malzemelerle beraber arabaya yüklemişim. Aracı da o günden sonra 2 gün boyunca kullanmadım. Yola gitmek için hazırım derken bir de ne göreyim hayvan arabanın ön göğsüne çıkmış camdan dışarıyı izliyordu. E haliyle yavrucak da aç-susuz-soğuk araba ve tuvaletini biraz da olsa yapmış araca. Öyle ağır bir koku yoktu ancak rahatsız edici bir koku vardı. Yıkamacıya verdim aracı çok da güzel kokuyu vs gidermişti şimdi ise araba 300 bin kmde olmasına rağmen orijinal Toyota gibi kokuyor. Konuya geleceğim bu mevsimde de yıkamacıda güzelce yıkatabilirsiniz sorun yok eğer sigara kokusu çok rahatsız ediyorsa. Yıkanmaz diye bir şey yok.

Ben bu konuyu yıkamacıya vermeden nasıl yaparım diye açtım çünkü yıkamacıya 7 bin TL para vermek zoruma gitti o an. Bunlar yüksek paralar. Tabii pasta cila+iç döşeme yıkama fiyatı bu. Eğer ağır bir sigara kokusu varsa vakum makinesi şart eğer makineniz yoksa yıkamaya verin çünkü geçmez o koku. Tek seferlik yıkamaya verilir ondan sonra siz sigara kullanmıyorsanız bu attığınız temizleyicilerle veya başka şeylerle desteklersiniz.

hepinize teşekkür ederim şuan adam akıllı yaptırayım derseniz 15 den başlıyor hiç veresim de yok kendim temizleyip ürünlerle kurutma ıcın bın tl civarı verip kurtulurum dıye dusunuorum passatlarda tavan sarkması kronik tavana ellemeyeceğim

Koltukları sildikten sonra mümkünse aracı sık sık havalandırın, en kötü camları 1 parmak açık bırakın.
Rutubet olmasına karşı.

Geri