Kaliteli ppf ler söküm esnasında sorun çıkarmaz ancak kaliteli ppf ler son 3/5 yılda sektörde kendini gösterip kanıtladı. Daha önceki tarihlerde yapılan kaplamaların çoğu ppf değil. Poşet .
2021 de vw dayatması ile yaptığı ppf i Kasım 2025 de sökmeye kalktım. Sıcak su ile yumuşatma metodu kullandım, köşeden çekince güzelce kalktı ama iş geniş bölgeye gelince tam bir rezalet oldu. Yumuşayan poşet kısa sürede kurudu ve çatır çatır kırılmaya başladı, boya kaldırmadım ama kaputta çok fazla yapışkan iz kaldı. Ertesi güm gaz yağı ile çıkarmaya çalıştım ama nafile kılcal çizikler ürettiğimi fark ettim.
Peki ne mi oldu?
-Tuning ve detailing firmalarını arayarak konuyu anlattım, yardım ve fiyat istedim (allahtan bu işler izinde Ankara’da başıma geldi)
-bir kaputun temizlenmesine 2 binden 15 bine kadar değişik teklifler aldım , şunu öğrendim doğrudan kendileri söküp temizlerse daha uyguna geliyor, kendinizin veya başkasının berbat ettiği kaputu adamlar yapmak istemiyor, bazıları açık açık söyledi, bir kaputu temizleyene kadar 2 aracın ön 3 parçasını ppf kaplıyoruz, sizin iş bizi meşgul eder.
-işine ve konuşmasına güvenerek daha önce hizmet almadığım mahalle arası bir esnaf ile anlaşma yaparak işimi çözdüm. Özel kimyasal ile lekelere lokal temizlik uyguladı, üzerine pasta cila yaptı. Çok stres oldum, kendiside çok strese girdi. Aracın sedefli siyah olması işi zorlaştırdı ve usta benim gaz yağı temizliğinin lekeleri beslediğini direnç göstermesine sebep olduğunu söyledi.
-kaput verniğini ezmeden, boyayı yakmadan kaputu çöp etmeden bu beladan kurtuldum.
-ppf denen poşeti gören usta iki ön çamurluğuda kendisi söküp temizledi, yine sıcak su taktiğini kullandı , allahtan çamurluklar dar alan olduğu için kaput kadar can yakmadı.
Tavsiyem;
-bu işe kendiniz kalkışmayın
-profesyonel destek alın
-özellikle çok eski tarihli ppf ler çok tehlikeli.
-yeni yakın tarihli lisanslı ürünlerde çok sorun olacağını sanmıyorum.
-kalitesini ve tarihini net şekilde tespit edemediğiniz komple ppf vb aracı da almayın
Uzun oldu ama tecrübemi detaylı paylaşmak istedim