Aracım için ppf yaptırmalı mıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YILDIZ23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kendi aracımda önceki sahibinden kalma ppf vardı ve motor sıcaklığı ile birlikte ppf eriyip resmen saca işlemişti komple kaput çöp oldu eğer çok kaliteli malzeme kullanıp max 2 yıl içerisinde yeniletcekseniz belki yaptirabilirsiniz
İşte o eski sahibinin yaptırdığı şey ppf değildir, bildiğimiz pvc yani plastik folyodan ibarettir,

PPF ‘te bu tip sorunlar yaşanmaz, TPU tip PPF ile değil 2 sene 5 sene sonra da sökülse boyaya hiç bir zararı olmaz,

Yaptıracak kişi ne yaptırdığı bilmeli, ahlak yoksunu esnaflıktan nasibini almamış yerler insanları kandırarak malzeme olarak PPF diye aslında PVC yapıyor, sonra böyle istenmeyen şeyler yaşanıyor,

Yapılacak film TPU tip PPF olmadıkça hepsi çöptür, en önemli husus budur,

PPF yaptırmayı düşünen arkadaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar:

(TPH tip) PPF ‘lerden uzak durunuz, TPH tip PPF ‘ler kalitesi düşük ürünlerdir,

PVC adı altında satılan esasen PPF ile alakası olmayan ama müşteriye PPF diye yapılan PVC filmlerden (PVC folyolardan) uzak durunuz,

Gerçek PPF yalnızca TPU tip olanlardır.

Marka olarak; Madico, Xpel, Clif Designs, Stek, Lacuna bunlar kaliteli markalardır, elbette fiyatları markaya göre değişkenlik gösterir,

Kalite anlamında Madico ve Xpel bu işin zirvesidir, ama ucuz değildir,

Clif Designs ve Lacuna ekonomik olarak tercih edilebilecek, kalite olarak yaptıracakları üzmeyecek markalardır, F/P olarak bütçeyi biraz daha az yoran markalar diyebiliriz ama bu iki markaya da halen çok ucuz diyemeyiz,

Tabii bu söylediğim markaların da kendi içinde kalitesine göre çeşitleri vardır, yaptırmayı düşünenler buna da bütçesine göre karar vermelidir,

Diğer önemli olan ve dikkat edilmesi gereken şey PPF uygulamasını yapacak işletmenin işçilik kalitesidir, en kaliteli markayı da tercih etseniz, işçilik iyi olmadıkça PPF ‘in markasının pek bir önemi kalmaz,

Ticarethane mantığıyla çalışan yerlerden çok Detailing hizmeti veren butik yerleri tercih ediniz,

Ana odağı detailing hizmeti veren butik yani küçük çaplı işletmeler yalnızca tek bir araçla ilgilenir, En fazla 2 araçla ilgilenirler, ve uygulama yapılan araç bitmeden başka araç uygulama için alınmaz, bunun avantajı yapılacak uygulamanın işçilik kalitesini artırır,

PPF yapılacak yerin kullandığı PPF ‘in markası X-Y-Z vs.. bu markaya ait sertifikası ve yetkisi (yetkili uygulama merkezi) mi buna dikkat ediniz,

X bir marka PPF yapıldıktan sonra garanti kartı veriyor mu, sertifika verecek mi buna dikkat ediniz, Evet Türkiye’de garantinin ve garanti kartının hiç bir önemi yoktur, fakat buradaki esas amaç ppf yapan yerin gerçekten o markanın yetkili uygulama merkezi olup-olmadığının bir kanıtıdır, şayet o markanın yetkili uygulama merkezi değil ise o markaya özel olarak hazırlanmış garanti kartını veremez, bu garanti kartları yalnızca yetkili işletmelere verilir. Ve sınırlı sayıda verilir, ve sizin aracınıza özel olarak sizin aracınızın bilgileri içeren, size özel seri numarası olan ve garanti kartına sizin aracınızın bilgileri kayıt edilir,

Son olarak PPF yaptırmalı mıyım..?
-uzun yol yapıyorsanız,

-yaz aylarında memleketinize veya köye veya yaşadığınız şehirden uzakta bir yazlığınız varsa yazlıkta veya köyde çoğunluk olarak toprak yollar mevcut ise,

-kapalı otopark veya kapalı garaj imkanınız yoksa

-Kapalı otooark imkanı olmasa bile en azından yaşadığınız apartman veya sitenin açık otoparkı yoksa

-Veya sahip olduğunuz araba pahalı veya klasik bir araba ise, Audi A5 / A6 veya Porsche gibi pahalı bir araç ise,

Böyle bir durumda PPF yatırmak mantıklı tercih olabilir,

Örneğin kendimden örnek vereyim, benim aracın yaz-kış kapalı garajda duruyor, Yazlığa genellikle Golf ile gitmiyorum, eski emektar aracımız ile gidiyorum,

Yazlığa nadir olarak Golf ile gitsem bile markete gitmek için veya alış-veriş için Golf’ü yerinden oynatmıyorum, Yazlığa Golf ile gittiysem tekrardan İstanbul’a dönene kadar araba olduğu yerde park halinde ve sürekli gölgede durur,

Şehiri içinde bir yere gittiğimde gölge olsun diye ağaç altına kesinlikle park etmem, sokağa park ediceksem gerekirse 5-10 dk. park yeri arayıp (binanın gölgesine) park ederim, veya kapalı ispark otoparklarına park ederim, ispark otoparklarına park edeceksem ayak altı sürekli giriş-çıkış olan işlek bir yere park etmem bunun yerine daha sakin tek aracın girebileceği veya en fazla 2 aracın park edebileceği ayak altı olmayan sakin yerleri tercih ederim, Aynı şekilde AVM ‘ye gideceksem hanım ve çocuk araçtan iner ve ben avm otoparkında sakin bit yer bulup ondan sonra yanlarına giderim,

Bu hususlara dikkat ettiğim için ben PPF yaptırmadım. benim durumumda arabayı wax-cila ile korumak yeterli geliyor,

Her araç sahibi PPF yaptırıp - yaptırmamayı kendi kriterlerine göre karar vermelidir.

Geri