Aracım için ppf yaptırmalı mıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YILDIZ23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Ahmet
Araç
Golf 8,5
Merhabalar,golf araç aldık yeni.Oturduğumuz yerde park yeri sorunu var.Aracı yola bırakmak zorunda kalıyoruz çoğunlukla.Önceki aracım durduğu yerde bile çizilmişti birkaç kere.Ppf kaplama önerir misiniz? Stek forceshield 7 yıl garanti dediler 80 bine son fiyat

Merhabalar,golf araç aldık yeni.Oturduğumuz yerde park yeri sorunu var.Aracı yola bırakmak zorunda kalıyoruz çoğunlukla.Önceki aracım durduğu yerde bile çizilmişti birkaç kere.Ppf kaplama önerir misiniz? Stek forceshield 7 yıl garanti dediler 80 bine son fiyat
Çiziyorsalar tek çare PPF Tpu . Stek iyi markadır. Bir çok iyi marka var. Başka iyi işletmeler varsa onlardan da fiyat alın.

Çiziyorsalar tek çare PPF Tpu . Stek iyi markadır. Bir çok iyi marka var. Başka iyi işletmeler varsa onlardan da fiyat alın.
Birkaç yerden fiyat aldım ama hepsinde farklı ürünler var.Tanıdık diye birini söylediler rayban ppf yapacaktı.Başkasını aradım o diğerinden daha ucuza yaparım rayban kaliteli değil dedi.Tanıdığın önerdiği bile tokatlamaya çalışıyor.Nerenin işçiliği malzemesi iyi nasıl bileceğim yaptırmadan

Kendini işçilik konusunda kanıtlamış yerlere 80 bine yaptıramazsınız. Onlar iyice uçuk fiyatlardalar,
Aracın temizliği,
Demir tozu
Kil uygulaması
Tekrar tıkanması
Pasta cilası
Bazı parçaların sökülmesi, yazıların çıkarılması vb.
Ppf uygulaması
Tekrar yıkanması
Teslimata hazırlanması
(1 hafta aracı alıyorlar)
İyi yerlerde süreç buna benzer şekilde ilerliyor

Ppf kaplama şans meselesi
Benim yaptırdığım yer 0 aracta sağ çamurlukta falcata izi bırakmış birkaç yerde, görünce sinirim bozuldu ama yapılacak bişey de yok. Adama dedim hatam olmuş özür dilerim bilmem ne. Rötuş olmuyor bide kıl kadar ama derin çizik ve metalik renk. Araba daha 1400km de ama adam mal işte. 2 parçada çizik yok tutmus 1 parçayı çizmiş.

Ben aracımı bayiden alırken bildiğiniz aksesuar geyiklerine maruz kalıp; Ziebart marka kaput ppfi ve aynı markanın cam filmlerini yaptırdım. 5 gündür kullanıyorum, ppf hakkında derin bilgim yok. Ben de burada paylaşmış olayım, belki bilgisi olanlar marka hakkında yorum yapar.

2018 model aracımda bayiden çıkarırken sahibi ppf yaptırmış ön kaputta halen duruyor sökülürken boyaya zarar verir mi uzun yıllar geçtiği için söktürmelimiyim sizce

2018 model aracımda bayiden çıkarırken sahibi ppf yaptırmış ön kaputta halen duruyor sökülürken boyaya zarar verir mi uzun yıllar geçtiği için söktürmelimiyim sizce
Tam olarak benim durum bu, tabi ben sıfır aldım aracı. Hazır siz sormuşken ben de merakımı gidereyim, çıkartmak gerekir mi eğer gerekirse ne zaman olmalı gibi..

Tam olarak benim durum bu, tabi ben sıfır aldım aracı. Hazır siz sormuşken ben de merakımı gidereyim, çıkartmak gerekir mi eğer gerekirse ne zaman olmalı gibi..
Korkuyorum valla çıkarttırmaya bişey olur diye

Kaliteli ppf ler söküm esnasında sorun çıkarmaz ancak kaliteli ppf ler son 3/5 yılda sektörde kendini gösterip kanıtladı. Daha önceki tarihlerde yapılan kaplamaların çoğu ppf değil. Poşet .

2021 de vw dayatması ile yaptığı ppf i Kasım 2025 de sökmeye kalktım. Sıcak su ile yumuşatma metodu kullandım, köşeden çekince güzelce kalktı ama iş geniş bölgeye gelince tam bir rezalet oldu. Yumuşayan poşet kısa sürede kurudu ve çatır çatır kırılmaya başladı, boya kaldırmadım ama kaputta çok fazla yapışkan iz kaldı. Ertesi güm gaz yağı ile çıkarmaya çalıştım ama nafile kılcal çizikler ürettiğimi fark ettim.

Peki ne mi oldu?
-Tuning ve detailing firmalarını arayarak konuyu anlattım, yardım ve fiyat istedim (allahtan bu işler izinde Ankara’da başıma geldi)
-bir kaputun temizlenmesine 2 binden 15 bine kadar değişik teklifler aldım , şunu öğrendim doğrudan kendileri söküp temizlerse daha uyguna geliyor, kendinizin veya başkasının berbat ettiği kaputu adamlar yapmak istemiyor, bazıları açık açık söyledi, bir kaputu temizleyene kadar 2 aracın ön 3 parçasını ppf kaplıyoruz, sizin iş bizi meşgul eder.
-işine ve konuşmasına güvenerek daha önce hizmet almadığım mahalle arası bir esnaf ile anlaşma yaparak işimi çözdüm. Özel kimyasal ile lekelere lokal temizlik uyguladı, üzerine pasta cila yaptı. Çok stres oldum, kendiside çok strese girdi. Aracın sedefli siyah olması işi zorlaştırdı ve usta benim gaz yağı temizliğinin lekeleri beslediğini direnç göstermesine sebep olduğunu söyledi.
-kaput verniğini ezmeden, boyayı yakmadan kaputu çöp etmeden bu beladan kurtuldum.
-ppf denen poşeti gören usta iki ön çamurluğuda kendisi söküp temizledi, yine sıcak su taktiğini kullandı , allahtan çamurluklar dar alan olduğu için kaput kadar can yakmadı.

Tavsiyem;
-bu işe kendiniz kalkışmayın
-profesyonel destek alın
-özellikle çok eski tarihli ppf ler çok tehlikeli.
-yeni yakın tarihli lisanslı ürünlerde çok sorun olacağını sanmıyorum.
-kalitesini ve tarihini net şekilde tespit edemediğiniz komple ppf vb aracı da almayın

Uzun oldu ama tecrübemi detaylı paylaşmak istedim 😂

Son düzenleme:
Ben de Adana’da yaptıracağım Mrmgarage’dan randevu aldım, 45 gün sonraya randevu veriyorlar. Gyeon marka ürünler kullanıyorlar, 3 günde falan bitiriyorlar 1 aracı. Ama komple kaplama 150 kağıdı buluyormuş. Ben kaput ve iki çamurluğu ppf kaplatacağım, kalan kısımları da her parçanın kendine özel seramik kaplamasını yaptıracağım. PPF için 20 bin, seramik için 23 bin vereceğim, tamamı 10 yıl garantili. Tamponlara, bagaj kapağına ve tavana ppfye gerek yok diye düşünüyorum. Kapılara olsa iyi olabilir tabi ki:)

Kaliteli ppf ler söküm esnasında sorun çıkarmaz ancak kaliteli ppf ler son 3/5 yılda sektörde kendini gösterip kanıtladı. Daha önceki tarihlerde yapılan kaplamaların çoğu ppf değil. Poşet .

2021 de vw dayatması ile yaptığı ppf i Kasım 2025 de sökmeye kalktım. Sıcak su ile yumuşatma metodu kullandım, köşeden çekince güzelce kalktı ama iş geniş bölgeye gelince tam bir rezalet oldu. Yumuşayan poşet kısa sürede kurudu ve çatır çatır kırılmaya başladı, boya kaldırmadım ama kaputta çok fazla yapışkan iz kaldı. Ertesi güm gaz yağı ile çıkarmaya çalıştım ama nafile kılcal çizikler ürettiğimi fark ettim.

Peki ne mi oldu?
-Tuning ve detailing firmalarını arayarak konuyu anlattım, yardım ve fiyat istedim (allahtan bu işler izinde Ankara’da başıma geldi)
-bir kaputun temizlenmesine 2 binden 15 bine kadar değişik teklifler aldım , şunu öğrendim doğrudan kendileri söküp temizlerse daha uyguna geliyor, kendinizin veya başkasının berbat ettiği kaputu adamlar yapmak istemiyor, bazıları açık açık söyledi, bir kaputu temizleyene kadar 2 aracın ön 3 parçasını ppf kaplıyoruz, sizin iş bizi meşgul eder.
-işine ve konuşmasına güvenerek daha önce hizmet almadığım mahalle arası bir esnaf ile anlaşma yaparak işimi çözdüm. Özel kimyasal ile lekelere lokal temizlik uyguladı, üzerine pasta cila yaptı. Çok stres oldum, kendiside çok strese girdi. Aracın sedefli siyah olması işi zorlaştırdı ve usta benim gaz yağı temizliğinin lekeleri beslediğini direnç göstermesine sebep olduğunu söyledi.
-kaput verniğini ezmeden, boyayı yakmadan kaputu çöp etmeden bu beladan kurtuldum.
-ppf denen poşeti gören usta iki ön çamurluğuda kendisi söküp temizledi, yine sıcak su taktiğini kullandı , allahtan çamurluklar dar alan olduğu için kaput kadar can yakmadı.

Tavsiyem;
-bu işe kendiniz kalkışmayın
-profesyonel destek alın
-özellikle çok eski tarihli ppf ler çok tehlikeli.
-yeni yakın tarihli lisanslı ürünlerde çok sorun olacağını sanmıyorum.
-kalitesini ve tarihini net şekilde tespit edemediğiniz komple ppf vb aracı da almayın

Uzun oldu ama tecrübemi detaylı paylaşmak istedim 😂
Asla cesaret edemem sökmeye ama söktüreceğim sanırım.

Geri