Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

servise gittim cihaza bağladılar. p0087 düşük yakıt basıncı uyarısı vermiş. dün 9 litre bir yerden yakıt almıştım. çeyrek depo altına da inmiyorum. hatayı geçici vermiş kullan bakalım tekrar verirse çekici ile gel, araca zarar verebilir dediler. moral bozuldu.

servise gittim cihaza bağladılar. p0087 düşük yakıt basıncı uyarısı vermiş. dün 9 litre bir yerden yakıt almıştım. çeyrek depo altına da inmiyorum. hatayı geçici vermiş kullan bakalım tekrar verirse çekici ile gel, araca zarar verebilir dediler. moral bozuldu.

Moral bozucu evet servisin söylediği inş olmaz bir daha

2200 km de yağ ve filtre değişimi.

Çıkan filtre Alman üretimi.
Çıkan tapa pul ile birlikte Alman üretimi.

Takılan filtre yerli.
Takılan tapa pul AYRI yerli.

Orijinal yağ rengi yeşil.
Viskozite Yağ değil de daha çok su gibi maalesef:(
Bence bunun gibi yağlarla çalışan motorlar 3000 rpm altında sakin kullanılmalı. Aşırı yüksek yağ sıcaklıklardan kaçınmalı.

Dışarıdaki castrol yağların çoğu sahte diye uyardılar.
Dışarıda shell aynı yağı satmıyor zaten. Bir tek İstanbul Acarlar da @forzaGilles buldu sanırım.

Yerli tapa takıldıktan sonraki bakımlarda sadece pul değişiyor. Yerlisinde pul ayrı çünkü.

Çıkan filtreyi açtırdım mikroskop altında inceledik. Çapak kalıntı göremedik henüz. Belki tekrar incelerim.

Yağ dolumu:

8 çizgi var (max ve min dahil 10)
4060 ml koyduğumuzda 4 çizgi gösterdi.

** 7-8 seviyesine kadar doldurursanız 8/10 araç Yağ Seviyesi Aşırı. Yağ eksiltin” uyarısı veriyormuş. O nedenle çok temkinli şekilde koyuyorlar. İlk seferde 4.3 litre koymadılar.

4060 dan sonda ise 200-250 ml daha ekledik 5 çizgi oldu.

Burada bıraktılar. Fazla yağ konulmasından çok çekiniyor servis. 4 çizgi bile yeterli diyorlar.

Bakım ücreti isterseler 13k tutuyor. Sadece yağ ve filtre değişimi öderseniz 7k gibi tutuyor.
İlk bakımda karter tapası ve pulu değişmişti. 2. bakımda sadece pul değişti.

İki bakımda bir tapayı değişiyorlar diye yorumlamıştım.

Almanya dan gelen orijinal Tapa pul ile birlikte.

İlk bakımda onun yerine yerli tapa ve pul takılıyor. Pul ayrı.

2. ve sonraki bakımlarda sadece pul değişiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_3902.JPEG
    IMG_3902.JPEG
    167.7 KB · Görüntüleme: 10
Farklı yerlerden yakıt almamak gerekiyor aslında da işte denk gelenden alıyoruz.

Geçen tırcı bi arkadaşım, arkadaşı ile seferdeyken aynı yerden yakıt almışlar. Mazot filtresi sapıtmış arabalar uyarı vermiş falan depo bitesiye kadar uyarılarla gezmişler.

Farklı yerlerden yakıt almamak gerekiyor aslında da işte denk gelenden alıyoruz.

Geçen tırcı bi arkadaşım, arkadaşı ile seferdeyken aynı yerden yakıt almışlar. Mazot filtresi sapıtmış arabalar uyarı vermiş falan depo bitesiye kadar uyarılarla gezmişler.
Artı olarak mümkün oldukça bilindik/merkezi lokasyonda bulunan akaryakıt istasyonlarından almak lazım.

Artı olarak mümkün oldukça bilindik/merkezi lokasyonda bulunan akaryakıt istasyonlarından almak lazım.
hep shellden alırım. bilindik yol üstü bir istasyondan almıştım. bence sorun %60 pompada, %40 yakıtta. depom şuan yarıda. bugün başka bir shell istasyonundan depoyu fulleyeceğim. umarım anlık sensor hatası gibi bir hata olmuştur yoksa servislerle uğraşacağız yine

hep shellden alırım. bilindik yol üstü bir istasyondan almıştım. bence sorun %60 pompada, %40 yakıtta. depom şuan yarıda. bugün başka bir shell istasyonundan depoyu fulleyeceğim. umarım anlık sensor hatası gibi bir hata olmuştur yoksa servislerle uğraşacağız yine
Arabalar senin yüzüne gülmeyecek herhalde :(

üstüne çok düşüyoruz diye oluyor sanırım
Ben de öyleyimdir çok takılırım üstüne düşerim hep en iyisi ve mükemmel olsun isterim, mühendis kafası diye tabir ediyorum kendimce.
Hatunla tanışmamızdan sonra günlük hayatta en saçma şeylerin beni bulması sonucu bana aldığı hediye :D
https://www.pasabahcemagazalari.com/hisli-seyler-miknatis-kupa-beyaz-p-000000000010023121/

Sözün özü bence çok ince ince de düşünmemek lazım hocam yoksa gerçekten dönüp seni buluyor hiç olmaz dediğin şeyler. Mesela arabayı aldım bayiden Aralıkta, 3. gününde tampona taş gelmiş herhalde boyaya taş izi olmuş baya boya delinmiş ama napalım olan oldu nazarlık olsun diyip geçtik..

Ekleme: Söylemesi yapmasına göre çocuk oyuncağı farkındayım ama yapabildiğim kadar kendimi frenlemeye çalışıyorum ben de.

Ben de öyleyimdir çok takılırım üstüne düşerim hep en iyisi ve mükemmel olsun isterim, mühendis kafası diye tabir ediyorum kendimce.
Hatunla tanışmamızdan sonra günlük hayatta en saçma şeylerin beni bulması sonucu bana aldığı hediye :D
https://www.pasabahcemagazalari.com/hisli-seyler-miknatis-kupa-beyaz-p-000000000010023121/

Sözün özü bence çok ince ince de düşünmemek lazım hocam yoksa gerçekten dönüp seni buluyor hiç olmaz dediğin şeyler. Mesela arabayı aldım bayiden Aralıkta, 3. gününde tampona taş gelmiş herhalde boyaya taş izi olmuş baya boya delinmiş ama napalım olan oldu nazarlık olsun diyip geçtik..
valla öyle hocam ya. akışına bırakmak lazım. ben de mühendisim çok detaya iniyoruz. umarım yakıtı fulleyince sorunum çözülür ya

Alman markaları, dolayısıyla VAG bu tip konularda açık ara en iyisidirler. Mesela Uzakdoğu markaları sorunsuz olabilir ama hiçbirini kliması havalandırması bir VW gibi çalışamaz. Bu tip nüansları becermeleri mümkün değil.

LO HI vb bunlar normal koşullarda hiç kullanılmaz. Çok özel bir durum olması lazım kullanmak için.

Sonuç olarak Alman markasında AC daima açık, Auto modunda ve 22 C de ayarlanır gerisini araç halleder.
Peki bu ac açık autoda kullanmak yakıtı kış şartlarında da arttırıyormu? Bana sanki biraz çekişten yiyor gibi geliyor devir hafiften yüksek çalışıyor? Ben bu yüzden kışın ac açık kullanmayı sevmiyorum içimde hep bu mevzu kalıyor acaba motora yük mü biniyor yazınki gibi diye.

Peki bu ac açık autoda kullanmak yakıtı kış şartlarında da arttırıyormu? Bana sanki biraz çekişten yiyor gibi geliyor devir hafiften yüksek çalışıyor? Ben bu yüzden kışın ac açık kullanmayı sevmiyorum içimde hep bu mevzu kalıyor acaba motora yük mü biniyor yazınki gibi diye.
Kışın Auto modda AC açık olunca sürekli aktif olmuyor. Gerektiğinde devreye giriyor. AC gerektiğinde açılsın diye emir verilmiş gibi oluyor.

AC kapalı olunca da araç içi buğu oluyor hocam. Büyük konfor kaybı.

Geri