1.2 TSI CJZA Yüksek Yağ Tüketimi

İsim
Emir
Araç
2013 Golf 7 1.2 TSI DSG
Aracım 2013 model 1.2 TSI 105hp CJZA motor kodlu DSG Golf 7 164500kmde. Aracı 160000kmde aldım. 162800kmde yağ basınç uyarısı verdikten sonra yağ ve yağ filtresi değişimi yapıldı fakat 1500kmde yaklaşık 0.8-1lt yağ eksiltti. Yağ değişiminde üreticinin tavsiye ettiği Castrol Edge Longlife 5w30 yağ kullandık. Egzozda herhangi bir duman yok,pcv valfinde sıkıntı yok. Turbonun borularına baktığımızda tertemiz çıktı. Usta en son liqui moly toptec 4200 5w30 koy keserse o keser yoksa bunlar zaten kronik sat kurtul dedi. Aracımı severek kullanıyorum fakat bu durum beni yoruyor yardımlarınızı bekliyorum.

Eksilme hacmi ne kadar hocam. Mesela Castrol kullanırken kaç km de ne kadar eksiltiyordu Liqui Moly e geçtikten sonra ne kadar eksiltiyor ?
İkisinde de 1000 km de 750ml civarı fakat liqui moly castrole göre bence çok daha üstün bir yağ, yüksek vites düşük devirde gaza vites düşürmek için dokunduğumda castrolde tekleme yaparken liqui molyde bu durum yoktu ayrıca daha pürüzsüz çalıştığını hissediyorum şahsen.

Upvote 0

Hocam hiç uğraşma zaman harcayıp kafanı da yorma daha önce 1 tane arkadaşımda aynı sorun vardı tanıdık bi tamirciye söktürdü komple 1 takım piston ve sekman seti (4 adet) ve silindir kapağını da kapakçıya verdi sibop lastiklerini değiştirtti şuan 1 gram yağ esme yok toplamda 45 bin gibi masraf etti ama araç sıfırından farksız oldu bu konuyla alakalı çok fazla YouTube da videolar mevcut boşvere buji motor yağı vs para harcama. Kendim motorsiklet tamircisiyim yetkili servisim bu arabada da olsa aynı tır olsa da aynı yağ yakan araca istersen altın kaplamalı yağ koy yinede dayanmaz…

Upvote 0
Ve hocam bu tarz sorunlarda araç boşta birisi direksiyonda gaz verme ile belli olmaz araç sıcak iken seyir halinde giderken arkasından bakşa bir araç ile egsozuna bakın genelde rampa çıkarken veya rampa inerken araç motor freni yapıyorken daha bariz belli eder mümkün ise sizin aracı başkası sürsün siz arkadasından takip edin farın ışığı Egsoza vursun ki çıkan beyaz dumanı görebilin

Upvote 0
Bir tık vizkoz yağ denenebilir fakat bu kadar eksiltmeye faydası olacağını sanmam. Arkadaşın dediği noktalara odaklanmalı!

Upvote 0
Bu kadar büyük bir sızıntıya viskozite falan kar etmez. Boşa yağa para harcamayı bırakın. Kapak açılacak çaresi yok.

Yağ konusunda da bu büyük markalar arasında öyle hisler ile anlaşılacak bir fark bulamazsınız.

Yağın kalitesi aşınma düzeyi, oksidasyon, asitlik düzeyi vs. ile belirlenen bir şey. Viskozite olarak bu markalar arasında fark macro düzeyde.

Upvote 0
Bu videoda sözü geçti. Yanma odası içindeki kurumlaşma da yağ yakımını/eksiltmeyi artırabilir!

Yani dizel de benzin de olsa arada yüksek devirlerde 20-30 dk sürüp, kurumları yakmak ve yağ içindeki nemi buharlaştırarak atmak mümkün olabilir.

Upvote 0
Aracım 2013 model 1.2 TSI 105hp CJZA motor kodlu DSG Golf 7 164500kmde. Aracı 160000kmde aldım. 162800kmde yağ basınç uyarısı verdikten sonra yağ ve yağ filtresi değişimi yapıldı fakat 1500kmde yaklaşık 0.8-1lt yağ eksiltti. Yağ değişiminde üreticinin tavsiye ettiği Castrol Edge Longlife 5w30 yağ kullandık. Egzozda herhangi bir duman yok,pcv valfinde sıkıntı yok. Turbonun borularına baktığımızda tertemiz çıktı. Usta en son liqui moly toptec 4200 5w30 koy keserse o keser yoksa bunlar zaten kronik sat kurtul dedi. Aracımı severek kullanıyorum fakat bu durum beni yoruyor yardımlarınızı bekliyorum.
ustam shell helixe geç dene derim castrol eksiltiyordu bende de

Upvote 0

Geri